Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) A family had 40 cupcakes. They ate 20 of them on Monday. On Tuesday, they ate of the remainder. They gave away the rest of the cupcakes. How many cupcakes did they give away
Answer:_______________ |
| 2) Naegi has $42 to be distributed among his three siblings. He gives $18 to Kirigiri and then gives of the remaining cash to Makoto. The rest were given to Komaeda. How much did Komaeda receive $ ___ Answer:_______________ |
| 3) Chester sold 441 toy guns in 3 days. He sold 105 toy guns on the first day. On the second day, he sold of the remaining toy guns. How many toy guns did he sell on the third day
Answer:_______________ |
| 4) There are 510 fences to be painted in five days. 210 fences are painted in the first three days. On the fourth day, of the remaining fences are painted. The rest are painted on the fifth day. How many fences were painted on the fifth day
Answer:_______________ |
| 5) Apple wants to update 532 iPhones with the new iOS 7 in three days. On the 1st day, they managed to update 329 phones. On the 2nd day, they managed to update of the remaining iPhones. How many more iPhones have to be updated on the 3rd day
Answer:_______________ |
| 6) A family had 40 cupcakes. They ate 5 of them on Monday. On Tuesday, they ate of the remainder. They gave away the rest of the cupcakes. How many cupcakes did they give away
Answer:_______________ |
| 7) Naegi has $45 to be distributed among his three siblings. He gives $6 to Kirigiri and then gives of the remaining cash to Makoto. The rest were given to Komaeda. How much did Komaeda receive $ ___ Answer:_______________ |
| 8) Chester sold 630 toy guns in 3 days. He sold 70 toy guns on the first day. On the second day, he sold of the remaining toy guns. How many toy guns did he sell on the third day
Answer:_______________ |
| 9) There are 630 fences to be painted in five days. 270 fences are painted in the first three days. On the fourth day, of the remaining fences are painted. The rest are painted on the fifth day. How many fences were painted on the fifth day
Answer:_______________ |
| 10) Apple wants to update 630 iPhones with the new iOS 7 in three days. On the 1st day, they managed to update 427 phones. On the 2nd day, they managed to update of the remaining iPhones. How many more iPhones have to be updated on the 3rd day
Answer:_______________ |
| 1) A family had 40 cupcakes. They ate 20 of them on Monday. On Tuesday, they ate of the remainder. They gave away the rest of the cupcakes. How many cupcakes did they give away Answer: 12 SOLUTION 1 : 40 Remainder 20 (Monday) Tuesday Given Away Step 1: 40 - 20 = 20 Step 2: 5 units = 20 1 unit = 20 ÷ 5 = 4 Step 3: - = Step 4: 3 units = 4 x 3 = 12 They gave away 12 cupcakes. |
| 2) Naegi has $42 to be distributed among his three siblings. He gives $18 to Kirigiri and then gives of the remaining cash to Makoto. The rest were given to Komaeda. How much did Komaeda receive Answer: $8 SOLUTION 1 : 42 Remainder 18 (Kirigiri) Makoto Komaeda Step 1: 42 - 18 = 24 Step 2: 3 units = 24 1 unit = 24 ÷ 3 = 8 Step 3: - = Step 4: 1 unit = 8 x 1 = 8 Komaeda received $8. |
| 3) Chester sold 441 toy guns in 3 days. He sold 105 toy guns on the first day. On the second day, he sold of the remaining toy guns. How many toy guns did he sell on the third day Answer: 192 SOLUTION 1 : 441 Remainder 105 (1st Day) 2nd Day 3rd Day Step 1: 441 - 105 = 336 Step 2: 7 units = 336 1 unit = 336 ÷ 7 = 48 Step 3: - = Step 4: 4 units = 48 x 4 = 192 He sold 192 toy guns on the third day. |
| 4) There are 510 fences to be painted in five days. 210 fences are painted in the first three days. On the fourth day, of the remaining fences are painted. The rest are painted on the fifth day. How many fences were painted on the fifth day Answer: 200 SOLUTION 1 : 510 Remainder 210 (First 3 days) 4th Day 5th Day Step 1: 510 - 210 = 300 Step 2: 3 units = 300 1 unit = 300 ÷ 3 = 100 Step 3: - = Step 4: 2 units = 100 x 2 = 200 200 fences were painted on the fifth day. |
| 5) Apple wants to update 532 iPhones with the new iOS 7 in three days. On the 1st day, they managed to update 329 phones. On the 2nd day, they managed to update of the remaining iPhones. How many more iPhones have to be updated on the 3rd day Answer: 145 SOLUTION 1 : 532 Remainder 329 (1st Day) 2nd Day 3rd Day Step 1: 532 - 329 = 203 Step 2: 7 units = 203 1 unit = 203 ÷ 7 = 29 Step 3: - = Step 4: 5 units = 29 x 5 = 145 145 more iPhones have to be updated on the 3rd day. |
| 6) A family had 40 cupcakes. They ate 5 of them on Monday. On Tuesday, they ate of the remainder. They gave away the rest of the cupcakes. How many cupcakes did they give away Answer: 21 SOLUTION 1 : 40 Remainder 5 (Monday) Tuesday Given Away Step 1: 40 - 5 = 35 Step 2: 5 units = 35 1 unit = 35 ÷ 5 = 7 Step 3: - = Step 4: 3 units = 7 x 3 = 21 They gave away 21 cupcakes. |
| 7) Naegi has $45 to be distributed among his three siblings. He gives $6 to Kirigiri and then gives of the remaining cash to Makoto. The rest were given to Komaeda. How much did Komaeda receive Answer: $13 SOLUTION 1 : 45 Remainder 6 (Kirigiri) Makoto Komaeda Step 1: 45 - 6 = 39 Step 2: 3 units = 39 1 unit = 39 ÷ 3 = 13 Step 3: - = Step 4: 1 unit = 13 x 1 = 13 Komaeda received $13. |
| 8) Chester sold 630 toy guns in 3 days. He sold 70 toy guns on the first day. On the second day, he sold of the remaining toy guns. How many toy guns did he sell on the third day Answer: 320 SOLUTION 1 : 630 Remainder 70 (1st Day) 2nd Day 3rd Day Step 1: 630 - 70 = 560 Step 2: 7 units = 560 1 unit = 560 ÷ 7 = 80 Step 3: - = Step 4: 4 units = 80 x 4 = 320 He sold 320 toy guns on the third day. |
| 9) There are 630 fences to be painted in five days. 270 fences are painted in the first three days. On the fourth day, of the remaining fences are painted. The rest are painted on the fifth day. How many fences were painted on the fifth day Answer: 240 SOLUTION 1 : 630 Remainder 270 (First 3 days) 4th Day 5th Day Step 1: 630 - 270 = 360 Step 2: 3 units = 360 1 unit = 360 ÷ 3 = 120 Step 3: - = Step 4: 2 units = 120 x 2 = 240 240 fences were painted on the fifth day. |
| 10) Apple wants to update 630 iPhones with the new iOS 7 in three days. On the 1st day, they managed to update 427 phones. On the 2nd day, they managed to update of the remaining iPhones. How many more iPhones have to be updated on the 3rd day Answer: 145 SOLUTION 1 : 630 Remainder 427 (1st Day) 2nd Day 3rd Day Step 1: 630 - 427 = 203 Step 2: 7 units = 203 1 unit = 203 ÷ 7 = 29 Step 3: - = Step 4: 5 units = 29 x 5 = 145 145 more iPhones have to be updated on the 3rd day. |