Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Chester sold 546 toy guns in 3 days. He sold 343 toy guns on the first day. On the second day, he sold of the remaining toy guns. How many toy guns did he sell on the third day
Answer:_______________ |
| 2) There are 840 fences to be painted in five days. 150 fences are painted in the first three days. On the fourth day, of the remaining fences are painted. The rest are painted on the fifth day. How many fences were painted on the fifth day
Answer:_______________ |
| 3) A family had 50 cupcakes. They ate 5 of them on Monday. On Tuesday, they ate of the remainder. They gave away the rest of the cupcakes. How many cupcakes did they give away
Answer:_______________ |
| 4) Apple wants to update 952 iPhones with the new iOS 7 in three days. On the 1st day, they managed to update 441 phones. On the 2nd day, they managed to update of the remaining iPhones. How many more iPhones have to be updated on the 3rd day
Answer:_______________ |
| 5) Naegi has $39 to be distributed among his three siblings. He gives $24 to Kirigiri and then gives of the remaining cash to Makoto. The rest were given to Komaeda. How much did Komaeda receive $ ___ Answer:_______________ |
| 6) Chester sold 602 toy guns in 3 days. He sold 231 toy guns on the first day. On the second day, he sold of the remaining toy guns. How many toy guns did he sell on the third day
Answer:_______________ |
| 7) There are 660 fences to be painted in five days. 180 fences are painted in the first three days. On the fourth day, of the remaining fences are painted. The rest are painted on the fifth day. How many fences were painted on the fifth day
Answer:_______________ |
| 8) A family had 30 cupcakes. They ate 10 of them on Monday. On Tuesday, they ate of the remainder. They gave away the rest of the cupcakes. How many cupcakes did they give away
Answer:_______________ |
| 9) Apple wants to update 532 iPhones with the new iOS 7 in three days. On the 1st day, they managed to update 413 phones. On the 2nd day, they managed to update of the remaining iPhones. How many more iPhones have to be updated on the 3rd day
Answer:_______________ |
| 10) Naegi has $30 to be distributed among his three siblings. He gives $18 to Kirigiri and then gives of the remaining cash to Makoto. The rest were given to Komaeda. How much did Komaeda receive $ ___ Answer:_______________ |
| 1) Chester sold 546 toy guns in 3 days. He sold 343 toy guns on the first day. On the second day, he sold of the remaining toy guns. How many toy guns did he sell on the third day Answer: 116 SOLUTION 1 : 546 Remainder 343 (1st Day) 2nd Day 3rd Day Step 1: 546 - 343 = 203 Step 2: 7 units = 203 1 unit = 203 ÷ 7 = 29 Step 3: - = Step 4: 4 units = 29 x 4 = 116 He sold 116 toy guns on the third day. |
| 2) There are 840 fences to be painted in five days. 150 fences are painted in the first three days. On the fourth day, of the remaining fences are painted. The rest are painted on the fifth day. How many fences were painted on the fifth day Answer: 460 SOLUTION 1 : 840 Remainder 150 (First 3 days) 4th Day 5th Day Step 1: 840 - 150 = 690 Step 2: 3 units = 690 1 unit = 690 ÷ 3 = 230 Step 3: - = Step 4: 2 units = 230 x 2 = 460 460 fences were painted on the fifth day. |
| 3) A family had 50 cupcakes. They ate 5 of them on Monday. On Tuesday, they ate of the remainder. They gave away the rest of the cupcakes. How many cupcakes did they give away Answer: 27 SOLUTION 1 : 50 Remainder 5 (Monday) Tuesday Given Away Step 1: 50 - 5 = 45 Step 2: 5 units = 45 1 unit = 45 ÷ 5 = 9 Step 3: - = Step 4: 3 units = 9 x 3 = 27 They gave away 27 cupcakes. |
| 4) Apple wants to update 952 iPhones with the new iOS 7 in three days. On the 1st day, they managed to update 441 phones. On the 2nd day, they managed to update of the remaining iPhones. How many more iPhones have to be updated on the 3rd day Answer: 365 SOLUTION 1 : 952 Remainder 441 (1st Day) 2nd Day 3rd Day Step 1: 952 - 441 = 511 Step 2: 7 units = 511 1 unit = 511 ÷ 7 = 73 Step 3: - = Step 4: 5 units = 73 x 5 = 365 365 more iPhones have to be updated on the 3rd day. |
| 5) Naegi has $39 to be distributed among his three siblings. He gives $24 to Kirigiri and then gives of the remaining cash to Makoto. The rest were given to Komaeda. How much did Komaeda receive Answer: $5 SOLUTION 1 : 39 Remainder 24 (Kirigiri) Makoto Komaeda Step 1: 39 - 24 = 15 Step 2: 3 units = 15 1 unit = 15 ÷ 3 = 5 Step 3: - = Step 4: 1 unit = 5 x 1 = 5 Komaeda received $5. |
| 6) Chester sold 602 toy guns in 3 days. He sold 231 toy guns on the first day. On the second day, he sold of the remaining toy guns. How many toy guns did he sell on the third day Answer: 212 SOLUTION 1 : 602 Remainder 231 (1st Day) 2nd Day 3rd Day Step 1: 602 - 231 = 371 Step 2: 7 units = 371 1 unit = 371 ÷ 7 = 53 Step 3: - = Step 4: 4 units = 53 x 4 = 212 He sold 212 toy guns on the third day. |
| 7) There are 660 fences to be painted in five days. 180 fences are painted in the first three days. On the fourth day, of the remaining fences are painted. The rest are painted on the fifth day. How many fences were painted on the fifth day Answer: 320 SOLUTION 1 : 660 Remainder 180 (First 3 days) 4th Day 5th Day Step 1: 660 - 180 = 480 Step 2: 3 units = 480 1 unit = 480 ÷ 3 = 160 Step 3: - = Step 4: 2 units = 160 x 2 = 320 320 fences were painted on the fifth day. |
| 8) A family had 30 cupcakes. They ate 10 of them on Monday. On Tuesday, they ate of the remainder. They gave away the rest of the cupcakes. How many cupcakes did they give away Answer: 12 SOLUTION 1 : 30 Remainder 10 (Monday) Tuesday Given Away Step 1: 30 - 10 = 20 Step 2: 5 units = 20 1 unit = 20 ÷ 5 = 4 Step 3: - = Step 4: 3 units = 4 x 3 = 12 They gave away 12 cupcakes. |
| 9) Apple wants to update 532 iPhones with the new iOS 7 in three days. On the 1st day, they managed to update 413 phones. On the 2nd day, they managed to update of the remaining iPhones. How many more iPhones have to be updated on the 3rd day Answer: 85 SOLUTION 1 : 532 Remainder 413 (1st Day) 2nd Day 3rd Day Step 1: 532 - 413 = 119 Step 2: 7 units = 119 1 unit = 119 ÷ 7 = 17 Step 3: - = Step 4: 5 units = 17 x 5 = 85 85 more iPhones have to be updated on the 3rd day. |
| 10) Naegi has $30 to be distributed among his three siblings. He gives $18 to Kirigiri and then gives of the remaining cash to Makoto. The rest were given to Komaeda. How much did Komaeda receive Answer: $4 SOLUTION 1 : 30 Remainder 18 (Kirigiri) Makoto Komaeda Step 1: 30 - 18 = 12 Step 2: 3 units = 12 1 unit = 12 ÷ 3 = 4 Step 3: - = Step 4: 1 unit = 4 x 1 = 4 Komaeda received $4. |