Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Apple wants to update 518 iPhones with the new iOS 7 in three days. On the 1st day, they managed to update 399 phones. On the 2nd day, they managed to update of the remaining iPhones. How many more iPhones have to be updated on the 3rd day
Answer:_______________ |
| 2) A family had 45 cupcakes. They ate 10 of them on Monday. On Tuesday, they ate of the remainder. They gave away the rest of the cupcakes. How many cupcakes did they give away
Answer:_______________ |
| 3) Chester sold 868 toy guns in 3 days. He sold 308 toy guns on the first day. On the second day, he sold of the remaining toy guns. How many toy guns did he sell on the third day
Answer:_______________ |
| 4) There are 450 fences to be painted in five days. 150 fences are painted in the first three days. On the fourth day, of the remaining fences are painted. The rest are painted on the fifth day. How many fences were painted on the fifth day
Answer:_______________ |
| 5) Naegi has $36 to be distributed among his three siblings. He gives $18 to Kirigiri and then gives of the remaining cash to Makoto. The rest were given to Komaeda. How much did Komaeda receive $ ___ Answer:_______________ |
| 6) Apple wants to update 525 iPhones with the new iOS 7 in three days. On the 1st day, they managed to update 343 phones. On the 2nd day, they managed to update of the remaining iPhones. How many more iPhones have to be updated on the 3rd day
Answer:_______________ |
| 7) A family had 30 cupcakes. They ate 10 of them on Monday. On Tuesday, they ate of the remainder. They gave away the rest of the cupcakes. How many cupcakes did they give away
Answer:_______________ |
| 8) Chester sold 672 toy guns in 3 days. He sold 273 toy guns on the first day. On the second day, he sold of the remaining toy guns. How many toy guns did he sell on the third day
Answer:_______________ |
| 9) There are 450 fences to be painted in five days. 90 fences are painted in the first three days. On the fourth day, of the remaining fences are painted. The rest are painted on the fifth day. How many fences were painted on the fifth day
Answer:_______________ |
| 10) Naegi has $33 to be distributed among his three siblings. He gives $24 to Kirigiri and then gives of the remaining cash to Makoto. The rest were given to Komaeda. How much did Komaeda receive $ ___ Answer:_______________ |
| 1) Apple wants to update 518 iPhones with the new iOS 7 in three days. On the 1st day, they managed to update 399 phones. On the 2nd day, they managed to update of the remaining iPhones. How many more iPhones have to be updated on the 3rd day Answer: 85 SOLUTION 1 : 518 Remainder 399 (1st Day) 2nd Day 3rd Day Step 1: 518 - 399 = 119 Step 2: 7 units = 119 1 unit = 119 ÷ 7 = 17 Step 3: - = Step 4: 5 units = 17 x 5 = 85 85 more iPhones have to be updated on the 3rd day. |
| 2) A family had 45 cupcakes. They ate 10 of them on Monday. On Tuesday, they ate of the remainder. They gave away the rest of the cupcakes. How many cupcakes did they give away Answer: 21 SOLUTION 1 : 45 Remainder 10 (Monday) Tuesday Given Away Step 1: 45 - 10 = 35 Step 2: 5 units = 35 1 unit = 35 ÷ 5 = 7 Step 3: - = Step 4: 3 units = 7 x 3 = 21 They gave away 21 cupcakes. |
| 3) Chester sold 868 toy guns in 3 days. He sold 308 toy guns on the first day. On the second day, he sold of the remaining toy guns. How many toy guns did he sell on the third day Answer: 320 SOLUTION 1 : 868 Remainder 308 (1st Day) 2nd Day 3rd Day Step 1: 868 - 308 = 560 Step 2: 7 units = 560 1 unit = 560 ÷ 7 = 80 Step 3: - = Step 4: 4 units = 80 x 4 = 320 He sold 320 toy guns on the third day. |
| 4) There are 450 fences to be painted in five days. 150 fences are painted in the first three days. On the fourth day, of the remaining fences are painted. The rest are painted on the fifth day. How many fences were painted on the fifth day Answer: 200 SOLUTION 1 : 450 Remainder 150 (First 3 days) 4th Day 5th Day Step 1: 450 - 150 = 300 Step 2: 3 units = 300 1 unit = 300 ÷ 3 = 100 Step 3: - = Step 4: 2 units = 100 x 2 = 200 200 fences were painted on the fifth day. |
| 5) Naegi has $36 to be distributed among his three siblings. He gives $18 to Kirigiri and then gives of the remaining cash to Makoto. The rest were given to Komaeda. How much did Komaeda receive Answer: $6 SOLUTION 1 : 36 Remainder 18 (Kirigiri) Makoto Komaeda Step 1: 36 - 18 = 18 Step 2: 3 units = 18 1 unit = 18 ÷ 3 = 6 Step 3: - = Step 4: 1 unit = 6 x 1 = 6 Komaeda received $6. |
| 6) Apple wants to update 525 iPhones with the new iOS 7 in three days. On the 1st day, they managed to update 343 phones. On the 2nd day, they managed to update of the remaining iPhones. How many more iPhones have to be updated on the 3rd day Answer: 130 SOLUTION 1 : 525 Remainder 343 (1st Day) 2nd Day 3rd Day Step 1: 525 - 343 = 182 Step 2: 7 units = 182 1 unit = 182 ÷ 7 = 26 Step 3: - = Step 4: 5 units = 26 x 5 = 130 130 more iPhones have to be updated on the 3rd day. |
| 7) A family had 30 cupcakes. They ate 10 of them on Monday. On Tuesday, they ate of the remainder. They gave away the rest of the cupcakes. How many cupcakes did they give away Answer: 12 SOLUTION 1 : 30 Remainder 10 (Monday) Tuesday Given Away Step 1: 30 - 10 = 20 Step 2: 5 units = 20 1 unit = 20 ÷ 5 = 4 Step 3: - = Step 4: 3 units = 4 x 3 = 12 They gave away 12 cupcakes. |
| 8) Chester sold 672 toy guns in 3 days. He sold 273 toy guns on the first day. On the second day, he sold of the remaining toy guns. How many toy guns did he sell on the third day Answer: 228 SOLUTION 1 : 672 Remainder 273 (1st Day) 2nd Day 3rd Day Step 1: 672 - 273 = 399 Step 2: 7 units = 399 1 unit = 399 ÷ 7 = 57 Step 3: - = Step 4: 4 units = 57 x 4 = 228 He sold 228 toy guns on the third day. |
| 9) There are 450 fences to be painted in five days. 90 fences are painted in the first three days. On the fourth day, of the remaining fences are painted. The rest are painted on the fifth day. How many fences were painted on the fifth day Answer: 240 SOLUTION 1 : 450 Remainder 90 (First 3 days) 4th Day 5th Day Step 1: 450 - 90 = 360 Step 2: 3 units = 360 1 unit = 360 ÷ 3 = 120 Step 3: - = Step 4: 2 units = 120 x 2 = 240 240 fences were painted on the fifth day. |
| 10) Naegi has $33 to be distributed among his three siblings. He gives $24 to Kirigiri and then gives of the remaining cash to Makoto. The rest were given to Komaeda. How much did Komaeda receive Answer: $3 SOLUTION 1 : 33 Remainder 24 (Kirigiri) Makoto Komaeda Step 1: 33 - 24 = 9 Step 2: 3 units = 9 1 unit = 9 ÷ 3 = 3 Step 3: - = Step 4: 1 unit = 3 x 1 = 3 Komaeda received $3. |