Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) The mass of a glass bowl and the marbles it contains is 1066 g. If the number of marbles is doubled, the total mass of the bowl and the marbles is 1 kg 957 g. Assuming that each marble has the same mass, what is the mass of the empty bowl g Answer:_______________ |
| 2) The mass of a glass bowl and the marbles it contains is 1633 g. If the number of marbles is doubled, the total mass of the bowl and the marbles is 1 kg 887 g. Assuming that each marble has the same mass, what is the mass of the empty bowl g Answer:_______________ |
| 3) The mass of a glass bowl and the marbles it contains is 1159 g. If the number of marbles is doubled, the total mass of the bowl and the marbles is 1 kg 996 g. Assuming that each marble has the same mass, what is the mass of the empty bowl g Answer:_______________ |
| 4) The mass of a glass bowl and the marbles it contains is 1130 g. If the number of marbles is doubled, the total mass of the bowl and the marbles is 1 kg 930 g. Assuming that each marble has the same mass, what is the mass of the empty bowl g Answer:_______________ |
| 5) The mass of a glass bowl and the marbles it contains is 1274 g. If the number of marbles is doubled, the total mass of the bowl and the marbles is 1 kg 965 g. Assuming that each marble has the same mass, what is the mass of the empty bowl g Answer:_______________ |
| 6) The mass of a glass bowl and the marbles it contains is 1712 g. If the number of marbles is doubled, the total mass of the bowl and the marbles is 1 kg 918 g. Assuming that each marble has the same mass, what is the mass of the empty bowl g Answer:_______________ |
| 7) The mass of a glass bowl and the marbles it contains is 1235 g. If the number of marbles is doubled, the total mass of the bowl and the marbles is 1 kg 896 g. Assuming that each marble has the same mass, what is the mass of the empty bowl g Answer:_______________ |
| 8) The mass of a glass bowl and the marbles it contains is 1529 g. If the number of marbles is doubled, the total mass of the bowl and the marbles is 1 kg 993 g. Assuming that each marble has the same mass, what is the mass of the empty bowl g Answer:_______________ |
| 9) The mass of a glass bowl and the marbles it contains is 1356 g. If the number of marbles is doubled, the total mass of the bowl and the marbles is 1 kg 959 g. Assuming that each marble has the same mass, what is the mass of the empty bowl g Answer:_______________ |
| 10) The mass of a glass bowl and the marbles it contains is 1699 g. If the number of marbles is doubled, the total mass of the bowl and the marbles is 1 kg 974 g. Assuming that each marble has the same mass, what is the mass of the empty bowl g Answer:_______________ |
| 1) The mass of a glass bowl and the marbles it contains is 1066 g. If the number of marbles is doubled, the total mass of the bowl and the marbles is 1 kg 957 g. Assuming that each marble has the same mass, what is the mass of the empty bowl Answer: 175 g SOLUTION 1 : Step 1: (Convert kg to g ) 1 kg 957 g = 1957 g Step 2: (Mass of marbles) 1957 g - 1066 g = 891 g Step 3: (Doubled mass of marbles) 891 g + 891 g = 1782 g Step 4: (Mass of bowl) 1957 g - 1782 g = 175 g The mass of the bowl is 175 g. |
| 2) The mass of a glass bowl and the marbles it contains is 1633 g. If the number of marbles is doubled, the total mass of the bowl and the marbles is 1 kg 887 g. Assuming that each marble has the same mass, what is the mass of the empty bowl Answer: 1379 g SOLUTION 1 : Step 1: (Convert kg to g ) 1 kg 887 g = 1887 g Step 2: (Mass of marbles) 1887 g - 1633 g = 254 g Step 3: (Doubled mass of marbles) 254 g + 254 g = 508 g Step 4: (Mass of bowl) 1887 g - 508 g = 1379 g The mass of the bowl is 1379 g. |
| 3) The mass of a glass bowl and the marbles it contains is 1159 g. If the number of marbles is doubled, the total mass of the bowl and the marbles is 1 kg 996 g. Assuming that each marble has the same mass, what is the mass of the empty bowl Answer: 322 g SOLUTION 1 : Step 1: (Convert kg to g ) 1 kg 996 g = 1996 g Step 2: (Mass of marbles) 1996 g - 1159 g = 837 g Step 3: (Doubled mass of marbles) 837 g + 837 g = 1674 g Step 4: (Mass of bowl) 1996 g - 1674 g = 322 g The mass of the bowl is 322 g. |
| 4) The mass of a glass bowl and the marbles it contains is 1130 g. If the number of marbles is doubled, the total mass of the bowl and the marbles is 1 kg 930 g. Assuming that each marble has the same mass, what is the mass of the empty bowl Answer: 330 g SOLUTION 1 : Step 1: (Convert kg to g ) 1 kg 930 g = 1930 g Step 2: (Mass of marbles) 1930 g - 1130 g = 800 g Step 3: (Doubled mass of marbles) 800 g + 800 g = 1600 g Step 4: (Mass of bowl) 1930 g - 1600 g = 330 g The mass of the bowl is 330 g. |
| 5) The mass of a glass bowl and the marbles it contains is 1274 g. If the number of marbles is doubled, the total mass of the bowl and the marbles is 1 kg 965 g. Assuming that each marble has the same mass, what is the mass of the empty bowl Answer: 583 g SOLUTION 1 : Step 1: (Convert kg to g ) 1 kg 965 g = 1965 g Step 2: (Mass of marbles) 1965 g - 1274 g = 691 g Step 3: (Doubled mass of marbles) 691 g + 691 g = 1382 g Step 4: (Mass of bowl) 1965 g - 1382 g = 583 g The mass of the bowl is 583 g. |
| 6) The mass of a glass bowl and the marbles it contains is 1712 g. If the number of marbles is doubled, the total mass of the bowl and the marbles is 1 kg 918 g. Assuming that each marble has the same mass, what is the mass of the empty bowl Answer: 1506 g SOLUTION 1 : Step 1: (Convert kg to g ) 1 kg 918 g = 1918 g Step 2: (Mass of marbles) 1918 g - 1712 g = 206 g Step 3: (Doubled mass of marbles) 206 g + 206 g = 412 g Step 4: (Mass of bowl) 1918 g - 412 g = 1506 g The mass of the bowl is 1506 g. |
| 7) The mass of a glass bowl and the marbles it contains is 1235 g. If the number of marbles is doubled, the total mass of the bowl and the marbles is 1 kg 896 g. Assuming that each marble has the same mass, what is the mass of the empty bowl Answer: 574 g SOLUTION 1 : Step 1: (Convert kg to g ) 1 kg 896 g = 1896 g Step 2: (Mass of marbles) 1896 g - 1235 g = 661 g Step 3: (Doubled mass of marbles) 661 g + 661 g = 1322 g Step 4: (Mass of bowl) 1896 g - 1322 g = 574 g The mass of the bowl is 574 g. |
| 8) The mass of a glass bowl and the marbles it contains is 1529 g. If the number of marbles is doubled, the total mass of the bowl and the marbles is 1 kg 993 g. Assuming that each marble has the same mass, what is the mass of the empty bowl Answer: 1065 g SOLUTION 1 : Step 1: (Convert kg to g ) 1 kg 993 g = 1993 g Step 2: (Mass of marbles) 1993 g - 1529 g = 464 g Step 3: (Doubled mass of marbles) 464 g + 464 g = 928 g Step 4: (Mass of bowl) 1993 g - 928 g = 1065 g The mass of the bowl is 1065 g. |
| 9) The mass of a glass bowl and the marbles it contains is 1356 g. If the number of marbles is doubled, the total mass of the bowl and the marbles is 1 kg 959 g. Assuming that each marble has the same mass, what is the mass of the empty bowl Answer: 753 g SOLUTION 1 : Step 1: (Convert kg to g ) 1 kg 959 g = 1959 g Step 2: (Mass of marbles) 1959 g - 1356 g = 603 g Step 3: (Doubled mass of marbles) 603 g + 603 g = 1206 g Step 4: (Mass of bowl) 1959 g - 1206 g = 753 g The mass of the bowl is 753 g. |
| 10) The mass of a glass bowl and the marbles it contains is 1699 g. If the number of marbles is doubled, the total mass of the bowl and the marbles is 1 kg 974 g. Assuming that each marble has the same mass, what is the mass of the empty bowl Answer: 1424 g SOLUTION 1 : Step 1: (Convert kg to g ) 1 kg 974 g = 1974 g Step 2: (Mass of marbles) 1974 g - 1699 g = 275 g Step 3: (Doubled mass of marbles) 275 g + 275 g = 550 g Step 4: (Mass of bowl) 1974 g - 550 g = 1424 g The mass of the bowl is 1424 g. |