Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Ramani weighs 10 kg more than Jeevini but 21 kg less than Poovazhagi. Poovazhagi weigh twice as heavy as Jeevini. What is the mass of each child Ramani: kg Jeevini: kg Poovazhagi: kg Answer:_______________ |
| 2) Parveen weighs 6 kg more than Savithri but 16 kg less than Poongodi. Poongodi weigh twice as heavy as Savithri. What is the mass of each child Parveen: kg Savithri: kg Poongodi: kg Answer:_______________ |
| 3) Parveen weighs 12 kg more than Indra but 23 kg less than Tamilselvi. Tamilselvi weigh twice as heavy as Indra. What is the mass of each child Parveen: kg Indra: kg Tamilselvi: kg Answer:_______________ |
| 4) Ponnalagu weighs 8 kg more than Pavi but 24 kg less than Indra. Indra weigh twice as heavy as Pavi. What is the mass of each child Ponnalagu: kg Pavi: kg Indra: kg Answer:_______________ |
| 5) Chithra weighs 7 kg more than Nandini but 22 kg less than Ovini. Ovini weigh twice as heavy as Nandini. What is the mass of each child Chithra: kg Nandini: kg Ovini: kg Answer:_______________ |
| 6) Chithra weighs 9 kg more than Ovini but 15 kg less than Panimalar. Panimalar weigh twice as heavy as Ovini. What is the mass of each child Chithra: kg Ovini: kg Panimalar: kg Answer:_______________ |
| 7) Ramani weighs 8 kg more than Chithra but 22 kg less than Tulasi. Tulasi weigh twice as heavy as Chithra. What is the mass of each child Ramani: kg Chithra: kg Tulasi: kg Answer:_______________ |
| 8) Amutha weighs 11 kg more than Kumutha but 22 kg less than Tamilselvi. Tamilselvi weigh twice as heavy as Kumutha. What is the mass of each child Amutha: kg Kumutha: kg Tamilselvi: kg Answer:_______________ |
| 9) Swathi weighs 12 kg more than Haritha but 16 kg less than Kumutha. Kumutha weigh twice as heavy as Haritha. What is the mass of each child Swathi: kg Haritha: kg Kumutha: kg Answer:_______________ |
| 10) Amutha weighs 11 kg more than Poovazhagi but 18 kg less than Indra. Indra weigh twice as heavy as Poovazhagi. What is the mass of each child Amutha: kg Poovazhagi: kg Indra: kg Answer:_______________ |
| 1) Ramani weighs 10 kg more than Jeevini but 21 kg less than Poovazhagi. Poovazhagi weigh twice as heavy as Jeevini. What is the mass of each child Ramani: Answer: 41 kg Jeevini: Answer: 31 kg Poovazhagi: Answer: 62 kg SOLUTION 1 : Step 1: 10 + 21 = 31 kg Step 2: Mass of Ramani → 31 + 10 = 41 kg Step 3: Mass of Jeevini → 31 kg Step 4: Mass of Poovazhagi → 31 + 31 = 62 kg The mass of Ramani is 41 kg , the mass of Jeevini is 31 kg and the mass of Poovazhagi is 62 kg. |
| 2) Parveen weighs 6 kg more than Savithri but 16 kg less than Poongodi. Poongodi weigh twice as heavy as Savithri. What is the mass of each child Parveen: Answer: 28 kg Savithri: Answer: 22 kg Poongodi: Answer: 44 kg SOLUTION 1 : Step 1: 6 + 16 = 22 kg Step 2: Mass of Parveen → 22 + 6 = 28 kg Step 3: Mass of Savithri → 22 kg Step 4: Mass of Poongodi → 22 + 22 = 44 kg The mass of Parveen is 28 kg , the mass of Savithri is 22 kg and the mass of Poongodi is 44 kg. |
| 3) Parveen weighs 12 kg more than Indra but 23 kg less than Tamilselvi. Tamilselvi weigh twice as heavy as Indra. What is the mass of each child Parveen: Answer: 47 kg Indra: Answer: 35 kg Tamilselvi: Answer: 70 kg SOLUTION 1 : Step 1: 12 + 23 = 35 kg Step 2: Mass of Parveen → 35 + 12 = 47 kg Step 3: Mass of Indra → 35 kg Step 4: Mass of Tamilselvi → 35 + 35 = 70 kg The mass of Parveen is 47 kg , the mass of Indra is 35 kg and the mass of Tamilselvi is 70 kg. |
| 4) Ponnalagu weighs 8 kg more than Pavi but 24 kg less than Indra. Indra weigh twice as heavy as Pavi. What is the mass of each child Ponnalagu: Answer: 40 kg Pavi: Answer: 32 kg Indra: Answer: 64 kg SOLUTION 1 : Step 1: 8 + 24 = 32 kg Step 2: Mass of Ponnalagu → 32 + 8 = 40 kg Step 3: Mass of Pavi → 32 kg Step 4: Mass of Indra → 32 + 32 = 64 kg The mass of Ponnalagu is 40 kg , the mass of Pavi is 32 kg and the mass of Indra is 64 kg. |
| 5) Chithra weighs 7 kg more than Nandini but 22 kg less than Ovini. Ovini weigh twice as heavy as Nandini. What is the mass of each child Chithra: Answer: 36 kg Nandini: Answer: 29 kg Ovini: Answer: 58 kg SOLUTION 1 : Step 1: 7 + 22 = 29 kg Step 2: Mass of Chithra → 29 + 7 = 36 kg Step 3: Mass of Nandini → 29 kg Step 4: Mass of Ovini → 29 + 29 = 58 kg The mass of Chithra is 36 kg , the mass of Nandini is 29 kg and the mass of Ovini is 58 kg. |
| 6) Chithra weighs 9 kg more than Ovini but 15 kg less than Panimalar. Panimalar weigh twice as heavy as Ovini. What is the mass of each child Chithra: Answer: 33 kg Ovini: Answer: 24 kg Panimalar: Answer: 48 kg SOLUTION 1 : Step 1: 9 + 15 = 24 kg Step 2: Mass of Chithra → 24 + 9 = 33 kg Step 3: Mass of Ovini → 24 kg Step 4: Mass of Panimalar → 24 + 24 = 48 kg The mass of Chithra is 33 kg , the mass of Ovini is 24 kg and the mass of Panimalar is 48 kg. |
| 7) Ramani weighs 8 kg more than Chithra but 22 kg less than Tulasi. Tulasi weigh twice as heavy as Chithra. What is the mass of each child Ramani: Answer: 38 kg Chithra: Answer: 30 kg Tulasi: Answer: 60 kg SOLUTION 1 : Step 1: 8 + 22 = 30 kg Step 2: Mass of Ramani → 30 + 8 = 38 kg Step 3: Mass of Chithra → 30 kg Step 4: Mass of Tulasi → 30 + 30 = 60 kg The mass of Ramani is 38 kg , the mass of Chithra is 30 kg and the mass of Tulasi is 60 kg. |
| 8) Amutha weighs 11 kg more than Kumutha but 22 kg less than Tamilselvi. Tamilselvi weigh twice as heavy as Kumutha. What is the mass of each child Amutha: Answer: 44 kg Kumutha: Answer: 33 kg Tamilselvi: Answer: 66 kg SOLUTION 1 : Step 1: 11 + 22 = 33 kg Step 2: Mass of Amutha → 33 + 11 = 44 kg Step 3: Mass of Kumutha → 33 kg Step 4: Mass of Tamilselvi → 33 + 33 = 66 kg The mass of Amutha is 44 kg , the mass of Kumutha is 33 kg and the mass of Tamilselvi is 66 kg. |
| 9) Swathi weighs 12 kg more than Haritha but 16 kg less than Kumutha. Kumutha weigh twice as heavy as Haritha. What is the mass of each child Swathi: Answer: 40 kg Haritha: Answer: 28 kg Kumutha: Answer: 56 kg SOLUTION 1 : Step 1: 12 + 16 = 28 kg Step 2: Mass of Swathi → 28 + 12 = 40 kg Step 3: Mass of Haritha → 28 kg Step 4: Mass of Kumutha → 28 + 28 = 56 kg The mass of Swathi is 40 kg , the mass of Haritha is 28 kg and the mass of Kumutha is 56 kg. |
| 10) Amutha weighs 11 kg more than Poovazhagi but 18 kg less than Indra. Indra weigh twice as heavy as Poovazhagi. What is the mass of each child Amutha: Answer: 40 kg Poovazhagi: Answer: 29 kg Indra: Answer: 58 kg SOLUTION 1 : Step 1: 11 + 18 = 29 kg Step 2: Mass of Amutha → 29 + 11 = 40 kg Step 3: Mass of Poovazhagi → 29 kg Step 4: Mass of Indra → 29 + 29 = 58 kg The mass of Amutha is 40 kg , the mass of Poovazhagi is 29 kg and the mass of Indra is 58 kg. |