Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) The total mass of Indra and Poongodi is 80 kg. The total mass of Poongodi and Mithra is 98 kg. a) How much heavier is Mithra than Indra kg b) If the total mass of the 3 children is 144 kg, find Indra's mass. kg Answer:_______________ |
| 2) The total mass of Ponnalagu and Swathi is 81 kg. The total mass of Swathi and Pavi is 98 kg. a) How much heavier is Pavi than Ponnalagu kg b) If the total mass of the 3 children is 142 kg, find Ponnalagu's mass. kg Answer:_______________ |
| 3) The total mass of Amutha and Selvanayaki is 82 kg. The total mass of Selvanayaki and Chithra is 99 kg. a) How much heavier is Chithra than Amutha kg b) If the total mass of the 3 children is 149 kg, find Amutha's mass. kg Answer:_______________ |
| 4) The total mass of Kumutha and Pavi is 83 kg. The total mass of Pavi and Thamarai is 98 kg. a) How much heavier is Thamarai than Kumutha kg b) If the total mass of the 3 children is 140 kg, find Kumutha's mass. kg Answer:_______________ |
| 5) The total mass of Swathi and Indra is 87 kg. The total mass of Indra and Mithra is 98 kg. a) How much heavier is Mithra than Swathi kg b) If the total mass of the 3 children is 137 kg, find Swathi's mass. kg Answer:_______________ |
| 6) The total mass of Swathi and Chellamal is 82 kg. The total mass of Chellamal and Tamilselvi is 92 kg. a) How much heavier is Tamilselvi than Swathi kg b) If the total mass of the 3 children is 147 kg, find Swathi's mass. kg Answer:_______________ |
| 7) The total mass of Savithri and Ponnalagu is 84 kg. The total mass of Ponnalagu and Tamilselvi is 95 kg. a) How much heavier is Tamilselvi than Savithri kg b) If the total mass of the 3 children is 139 kg, find Savithri's mass. kg Answer:_______________ |
| 8) The total mass of Tulasi and Ramani is 86 kg. The total mass of Ramani and Ovini is 94 kg. a) How much heavier is Ovini than Tulasi kg b) If the total mass of the 3 children is 148 kg, find Tulasi's mass. kg Answer:_______________ |
| 9) The total mass of Poovazhagi and Swathi is 87 kg. The total mass of Swathi and Amutha is 99 kg. a) How much heavier is Amutha than Poovazhagi kg b) If the total mass of the 3 children is 136 kg, find Poovazhagi's mass. kg Answer:_______________ |
| 10) The total mass of Keerthi and Poovazhagi is 84 kg. The total mass of Poovazhagi and Kumutha is 93 kg. a) How much heavier is Kumutha than Keerthi kg b) If the total mass of the 3 children is 143 kg, find Keerthi's mass. kg Answer:_______________ |
| 1) The total mass of Indra and Poongodi is 80 kg. The total mass of Poongodi and Mithra is 98 kg. a) How much heavier is Mithra than Indra Answer: 18 kg b) If the total mass of the 3 children is 144 kg, find Indra's mass. Answer: 46 kg SOLUTION 1 : a) Step 1: 98 kg - 80 kg = 18 kg Mithra is 18 kg heavier than Indra. b) Step 1: 80 kg + 98 kg = 178 kg Step 2: 178 kg - 144 kg = 34 kg Step 3: 80 kg - 34 kg = 46 kg Indra's mass is 46 kg. |
| 2) The total mass of Ponnalagu and Swathi is 81 kg. The total mass of Swathi and Pavi is 98 kg. a) How much heavier is Pavi than Ponnalagu Answer: 17 kg b) If the total mass of the 3 children is 142 kg, find Ponnalagu's mass. Answer: 44 kg SOLUTION 1 : a) Step 1: 98 kg - 81 kg = 17 kg Pavi is 17 kg heavier than Ponnalagu. b) Step 1: 81 kg + 98 kg = 179 kg Step 2: 179 kg - 142 kg = 37 kg Step 3: 81 kg - 37 kg = 44 kg Ponnalagu's mass is 44 kg. |
| 3) The total mass of Amutha and Selvanayaki is 82 kg. The total mass of Selvanayaki and Chithra is 99 kg. a) How much heavier is Chithra than Amutha Answer: 17 kg b) If the total mass of the 3 children is 149 kg, find Amutha's mass. Answer: 50 kg SOLUTION 1 : a) Step 1: 99 kg - 82 kg = 17 kg Chithra is 17 kg heavier than Amutha. b) Step 1: 82 kg + 99 kg = 181 kg Step 2: 181 kg - 149 kg = 32 kg Step 3: 82 kg - 32 kg = 50 kg Amutha's mass is 50 kg. |
| 4) The total mass of Kumutha and Pavi is 83 kg. The total mass of Pavi and Thamarai is 98 kg. a) How much heavier is Thamarai than Kumutha Answer: 15 kg b) If the total mass of the 3 children is 140 kg, find Kumutha's mass. Answer: 42 kg SOLUTION 1 : a) Step 1: 98 kg - 83 kg = 15 kg Thamarai is 15 kg heavier than Kumutha. b) Step 1: 83 kg + 98 kg = 181 kg Step 2: 181 kg - 140 kg = 41 kg Step 3: 83 kg - 41 kg = 42 kg Kumutha's mass is 42 kg. |
| 5) The total mass of Swathi and Indra is 87 kg. The total mass of Indra and Mithra is 98 kg. a) How much heavier is Mithra than Swathi Answer: 11 kg b) If the total mass of the 3 children is 137 kg, find Swathi's mass. Answer: 39 kg SOLUTION 1 : a) Step 1: 98 kg - 87 kg = 11 kg Mithra is 11 kg heavier than Swathi. b) Step 1: 87 kg + 98 kg = 185 kg Step 2: 185 kg - 137 kg = 48 kg Step 3: 87 kg - 48 kg = 39 kg Swathi's mass is 39 kg. |
| 6) The total mass of Swathi and Chellamal is 82 kg. The total mass of Chellamal and Tamilselvi is 92 kg. a) How much heavier is Tamilselvi than Swathi Answer: 10 kg b) If the total mass of the 3 children is 147 kg, find Swathi's mass. Answer: 55 kg SOLUTION 1 : a) Step 1: 92 kg - 82 kg = 10 kg Tamilselvi is 10 kg heavier than Swathi. b) Step 1: 82 kg + 92 kg = 174 kg Step 2: 174 kg - 147 kg = 27 kg Step 3: 82 kg - 27 kg = 55 kg Swathi's mass is 55 kg. |
| 7) The total mass of Savithri and Ponnalagu is 84 kg. The total mass of Ponnalagu and Tamilselvi is 95 kg. a) How much heavier is Tamilselvi than Savithri Answer: 11 kg b) If the total mass of the 3 children is 139 kg, find Savithri's mass. Answer: 44 kg SOLUTION 1 : a) Step 1: 95 kg - 84 kg = 11 kg Tamilselvi is 11 kg heavier than Savithri. b) Step 1: 84 kg + 95 kg = 179 kg Step 2: 179 kg - 139 kg = 40 kg Step 3: 84 kg - 40 kg = 44 kg Savithri's mass is 44 kg. |
| 8) The total mass of Tulasi and Ramani is 86 kg. The total mass of Ramani and Ovini is 94 kg. a) How much heavier is Ovini than Tulasi Answer: 8 kg b) If the total mass of the 3 children is 148 kg, find Tulasi's mass. Answer: 54 kg SOLUTION 1 : a) Step 1: 94 kg - 86 kg = 8 kg Ovini is 8 kg heavier than Tulasi. b) Step 1: 86 kg + 94 kg = 180 kg Step 2: 180 kg - 148 kg = 32 kg Step 3: 86 kg - 32 kg = 54 kg Tulasi's mass is 54 kg. |
| 9) The total mass of Poovazhagi and Swathi is 87 kg. The total mass of Swathi and Amutha is 99 kg. a) How much heavier is Amutha than Poovazhagi Answer: 12 kg b) If the total mass of the 3 children is 136 kg, find Poovazhagi's mass. Answer: 37 kg SOLUTION 1 : a) Step 1: 99 kg - 87 kg = 12 kg Amutha is 12 kg heavier than Poovazhagi. b) Step 1: 87 kg + 99 kg = 186 kg Step 2: 186 kg - 136 kg = 50 kg Step 3: 87 kg - 50 kg = 37 kg Poovazhagi's mass is 37 kg. |
| 10) The total mass of Keerthi and Poovazhagi is 84 kg. The total mass of Poovazhagi and Kumutha is 93 kg. a) How much heavier is Kumutha than Keerthi Answer: 9 kg b) If the total mass of the 3 children is 143 kg, find Keerthi's mass. Answer: 50 kg SOLUTION 1 : a) Step 1: 93 kg - 84 kg = 9 kg Kumutha is 9 kg heavier than Keerthi. b) Step 1: 84 kg + 93 kg = 177 kg Step 2: 177 kg - 143 kg = 34 kg Step 3: 84 kg - 34 kg = 50 kg Keerthi's mass is 50 kg. |