Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Jeevini is 6 kg heavier than Chellamal. Ramani is 6 kg heavier than Jeevini. Their total mass is 126 kg. What is the mass of Ramani kg Answer:_______________ |
| 2) Parveen is 6 kg heavier than Chithra. Swathi is 6 kg heavier than Parveen. Their total mass is 141 kg. What is the mass of Swathi kg Answer:_______________ |
| 3) Ramani is 9 kg heavier than Panimalar. Keerthi is 6 kg heavier than Ramani. Their total mass is 144 kg. What is the mass of Keerthi kg Answer:_______________ |
| 4) Haritha is 6 kg heavier than Ponnalagu. Parveen is 9 kg heavier than Haritha. Their total mass is 117 kg. What is the mass of Parveen kg Answer:_______________ |
| 5) Pavi is 3 kg heavier than Ovini. Kumutha is 6 kg heavier than Pavi. Their total mass is 147 kg. What is the mass of Kumutha kg Answer:_______________ |
| 6) Indra is 6 kg heavier than Ovini. Jeevini is 6 kg heavier than Indra. Their total mass is 123 kg. What is the mass of Jeevini kg Answer:_______________ |
| 7) Poongodi is 3 kg heavier than Swathi. Keerthi is 6 kg heavier than Poongodi. Their total mass is 141 kg. What is the mass of Keerthi kg Answer:_______________ |
| 8) Haritha is 3 kg heavier than Tamilselvi. Swathi is 6 kg heavier than Haritha. Their total mass is 147 kg. What is the mass of Swathi kg Answer:_______________ |
| 9) Mithra is 9 kg heavier than Chellamal. Kumutha is 6 kg heavier than Mithra. Their total mass is 126 kg. What is the mass of Kumutha kg Answer:_______________ |
| 10) Tamilselvi is 3 kg heavier than Ponnalagu. Nandini is 6 kg heavier than Tamilselvi. Their total mass is 129 kg. What is the mass of Nandini kg Answer:_______________ |
| 1) Jeevini is 6 kg heavier than Chellamal. Ramani is 6 kg heavier than Jeevini. Their total mass is 126 kg. What is the mass of Ramani Answer: 48kg SOLUTION 1 : Step 1: 6 kg + 6 kg + 6 kg = 18 kg Step 2: 126 kg - 18 kg = 108 kg Step 3: 108 kg ÷ 3 = 36 kg Step 4: 36 kg + 6 kg + 6 kg = 48 kg The mass of Ramani is 48 kg. |
| 2) Parveen is 6 kg heavier than Chithra. Swathi is 6 kg heavier than Parveen. Their total mass is 141 kg. What is the mass of Swathi Answer: 53kg SOLUTION 1 : Step 1: 6 kg + 6 kg + 6 kg = 18 kg Step 2: 141 kg - 18 kg = 123 kg Step 3: 123 kg ÷ 3 = 41 kg Step 4: 41 kg + 6 kg + 6 kg = 53 kg The mass of Swathi is 53 kg. |
| 3) Ramani is 9 kg heavier than Panimalar. Keerthi is 6 kg heavier than Ramani. Their total mass is 144 kg. What is the mass of Keerthi Answer: 55kg SOLUTION 1 : Step 1: 9 kg + 9 kg + 6 kg = 24 kg Step 2: 144 kg - 24 kg = 120 kg Step 3: 120 kg ÷ 3 = 40 kg Step 4: 40 kg + 9 kg + 6 kg = 55 kg The mass of Keerthi is 55 kg. |
| 4) Haritha is 6 kg heavier than Ponnalagu. Parveen is 9 kg heavier than Haritha. Their total mass is 117 kg. What is the mass of Parveen Answer: 47kg SOLUTION 1 : Step 1: 6 kg + 6 kg + 9 kg = 21 kg Step 2: 117 kg - 21 kg = 96 kg Step 3: 96 kg ÷ 3 = 32 kg Step 4: 32 kg + 6 kg + 9 kg = 47 kg The mass of Parveen is 47 kg. |
| 5) Pavi is 3 kg heavier than Ovini. Kumutha is 6 kg heavier than Pavi. Their total mass is 147 kg. What is the mass of Kumutha Answer: 54kg SOLUTION 1 : Step 1: 3 kg + 3 kg + 6 kg = 12 kg Step 2: 147 kg - 12 kg = 135 kg Step 3: 135 kg ÷ 3 = 45 kg Step 4: 45 kg + 3 kg + 6 kg = 54 kg The mass of Kumutha is 54 kg. |
| 6) Indra is 6 kg heavier than Ovini. Jeevini is 6 kg heavier than Indra. Their total mass is 123 kg. What is the mass of Jeevini Answer: 47kg SOLUTION 1 : Step 1: 6 kg + 6 kg + 6 kg = 18 kg Step 2: 123 kg - 18 kg = 105 kg Step 3: 105 kg ÷ 3 = 35 kg Step 4: 35 kg + 6 kg + 6 kg = 47 kg The mass of Jeevini is 47 kg. |
| 7) Poongodi is 3 kg heavier than Swathi. Keerthi is 6 kg heavier than Poongodi. Their total mass is 141 kg. What is the mass of Keerthi Answer: 52kg SOLUTION 1 : Step 1: 3 kg + 3 kg + 6 kg = 12 kg Step 2: 141 kg - 12 kg = 129 kg Step 3: 129 kg ÷ 3 = 43 kg Step 4: 43 kg + 3 kg + 6 kg = 52 kg The mass of Keerthi is 52 kg. |
| 8) Haritha is 3 kg heavier than Tamilselvi. Swathi is 6 kg heavier than Haritha. Their total mass is 147 kg. What is the mass of Swathi Answer: 54kg SOLUTION 1 : Step 1: 3 kg + 3 kg + 6 kg = 12 kg Step 2: 147 kg - 12 kg = 135 kg Step 3: 135 kg ÷ 3 = 45 kg Step 4: 45 kg + 3 kg + 6 kg = 54 kg The mass of Swathi is 54 kg. |
| 9) Mithra is 9 kg heavier than Chellamal. Kumutha is 6 kg heavier than Mithra. Their total mass is 126 kg. What is the mass of Kumutha Answer: 49kg SOLUTION 1 : Step 1: 9 kg + 9 kg + 6 kg = 24 kg Step 2: 126 kg - 24 kg = 102 kg Step 3: 102 kg ÷ 3 = 34 kg Step 4: 34 kg + 9 kg + 6 kg = 49 kg The mass of Kumutha is 49 kg. |
| 10) Tamilselvi is 3 kg heavier than Ponnalagu. Nandini is 6 kg heavier than Tamilselvi. Their total mass is 129 kg. What is the mass of Nandini Answer: 48kg SOLUTION 1 : Step 1: 3 kg + 3 kg + 6 kg = 12 kg Step 2: 129 kg - 12 kg = 117 kg Step 3: 117 kg ÷ 3 = 39 kg Step 4: 39 kg + 3 kg + 6 kg = 48 kg The mass of Nandini is 48 kg. |