Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) The total mass of 2 soft bears and 3 dolls is 920 g. Each bear weighs 90 g heavier than each doll. What is the mass of each bear g Answer:_______________ |
| 2) The total mass of 4 soft bears and 2 dolls is 906 g. Each bear weighs 102 g heavier than each doll. What is the mass of each bear g Answer:_______________ |
| 3) The total mass of 2 toy bears and 4 dolls is 810 g. Each bear weighs 102 g heavier than each doll. What is the mass of each bear g Answer:_______________ |
| 4) The total mass of 3 soft bears and 2 dolls is 860 g. Each bear weighs 95 g heavier than each doll. What is the mass of each bear g Answer:_______________ |
| 5) The total mass of 2 soft bears and 3 dolls is 980 g. Each bear weighs 95 g heavier than each doll. What is the mass of each bear g Answer:_______________ |
| 6) The total mass of 4 soft bears and 2 dolls is 810 g. Each bear weighs 90 g heavier than each doll. What is the mass of each bear g Answer:_______________ |
| 7) The total mass of 2 toy bears and 4 dolls is 894 g. Each bear weighs 96 g heavier than each doll. What is the mass of each bear g Answer:_______________ |
| 8) The total mass of 3 soft bears and 2 dolls is 930 g. Each bear weighs 90 g heavier than each doll. What is the mass of each bear g Answer:_______________ |
| 9) The total mass of 2 soft bears and 3 dolls is 800 g. Each bear weighs 90 g heavier than each doll. What is the mass of each bear g Answer:_______________ |
| 10) The total mass of 4 soft bears and 2 dolls is 924 g. Each bear weighs 90 g heavier than each doll. What is the mass of each bear g Answer:_______________ |
| 1) The total mass of 2 soft bears and 3 dolls is 920 g. Each bear weighs 90 g heavier than each doll. What is the mass of each bear Answer: 238 g SOLUTION 1 : Step 1: 90 g x 2 = 180 g Step 2: 920 g - 180 g = 740 g Step 3: 740 ÷ 5 = 148 g Step 4: 148 g + 90 g = 238 g The mass of each bear is 238 g. |
| 2) The total mass of 4 soft bears and 2 dolls is 906 g. Each bear weighs 102 g heavier than each doll. What is the mass of each bear Answer: 185 g SOLUTION 1 : Step 1: 102 g x 4 = 408 g Step 2: 906 g - 408 g = 498 g Step 3: 498 ÷ 6 = 83 g Step 4: 83 g + 102 g = 185 g The mass of each bear is 185 g. |
| 3) The total mass of 2 toy bears and 4 dolls is 810 g. Each bear weighs 102 g heavier than each doll. What is the mass of each bear Answer: 203 g SOLUTION 1 : Step 1: 102 g x 2 = 204 g Step 2: 810 g - 204 g = 606 g Step 3: 606 ÷ 6 = 101 g Step 4: 101 g + 102 g = 203 g The mass of each bear is 203 g. |
| 4) The total mass of 3 soft bears and 2 dolls is 860 g. Each bear weighs 95 g heavier than each doll. What is the mass of each bear Answer: 210 g SOLUTION 1 : Step 1: 95 g x 3 = 285 g Step 2: 860 g - 285 g = 575 g Step 3: 575 g ÷ 5 = 115 g Step 4: 115 g + 95 g = 210 g The mass of each bear is 210 g. |
| 5) The total mass of 2 soft bears and 3 dolls is 980 g. Each bear weighs 95 g heavier than each doll. What is the mass of each bear Answer: 253 g SOLUTION 1 : Step 1: 95 g x 2 = 190 g Step 2: 980 g - 190 g = 790 g Step 3: 790 ÷ 5 = 158 g Step 4: 158 g + 95 g = 253 g The mass of each bear is 253 g. |
| 6) The total mass of 4 soft bears and 2 dolls is 810 g. Each bear weighs 90 g heavier than each doll. What is the mass of each bear Answer: 165 g SOLUTION 1 : Step 1: 90 g x 4 = 360 g Step 2: 810 g - 360 g = 450 g Step 3: 450 ÷ 6 = 75 g Step 4: 75 g + 90 g = 165 g The mass of each bear is 165 g. |
| 7) The total mass of 2 toy bears and 4 dolls is 894 g. Each bear weighs 96 g heavier than each doll. What is the mass of each bear Answer: 213 g SOLUTION 1 : Step 1: 96 g x 2 = 192 g Step 2: 894 g - 192 g = 702 g Step 3: 702 ÷ 6 = 117 g Step 4: 117 g + 96 g = 213 g The mass of each bear is 213 g. |
| 8) The total mass of 3 soft bears and 2 dolls is 930 g. Each bear weighs 90 g heavier than each doll. What is the mass of each bear Answer: 222 g SOLUTION 1 : Step 1: 90 g x 3 = 270 g Step 2: 930 g - 270 g = 660 g Step 3: 660 g ÷ 5 = 132 g Step 4: 132 g + 90 g = 222 g The mass of each bear is 222 g. |
| 9) The total mass of 2 soft bears and 3 dolls is 800 g. Each bear weighs 90 g heavier than each doll. What is the mass of each bear Answer: 214 g SOLUTION 1 : Step 1: 90 g x 2 = 180 g Step 2: 800 g - 180 g = 620 g Step 3: 620 ÷ 5 = 124 g Step 4: 124 g + 90 g = 214 g The mass of each bear is 214 g. |
| 10) The total mass of 4 soft bears and 2 dolls is 924 g. Each bear weighs 90 g heavier than each doll. What is the mass of each bear Answer: 184 g SOLUTION 1 : Step 1: 90 g x 4 = 360 g Step 2: 924 g - 360 g = 564 g Step 3: 564 ÷ 6 = 94 g Step 4: 94 g + 90 g = 184 g The mass of each bear is 184 g. |