Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) A sports fan decided to examine the pattern of medals won by certain countries at several Olympic games.
How many medals did Suriname win in 2012 Answer:_______________ | ||||||||||||||||||
| 2) Mr. Sriram, the band director, counted the number of instruments played by each member of the band.
How many more girls play the trumpet than the flute
Answer:_______________ | ||||||||||||||||||
| 3) While looking through an almanac at the library, Ramani noticed some data showing the population density of various states.
How many more people per square mile lived in Tamilnadu in 2000 than in 2010 Answer:_______________ | ||||||||||||||||||
| 4) Mr. Sriram, the band director, counted the number of instruments played by each member of the band.
How many more girls play the trumpet than the flute
Answer:_______________ | ||||||||||||||||||
| 5) A sports fan decided to examine the pattern of medals won by certain countries at several Olympic games.
How many medals did Djibouti win in 2012 Answer:_______________ | ||||||||||||||||||
| 6) Mr. Barathan, the band director, counted the number of instruments played by each member of the band.
How many more girls play the trumpet than the flute
Answer:_______________ | ||||||||||||||||||
| 7) While looking through an almanac at the library, Pavi noticed some data showing the population density of various states.
How many more people per square mile lived in Tamilnadu in 2000 than in 2010 Answer:_______________ | ||||||||||||||||||
| 8) Mr. Chidambaram, the band director, counted the number of instruments played by each member of the band.
How many more girls play the trumpet than the flute
Answer:_______________ | ||||||||||||||||||
| 9) A sports fan decided to examine the pattern of medals won by certain countries at several Olympic games.
How many medals did Croatia win in 2008 Answer:_______________ | ||||||||||||||||||
| 10) Mr. Aravindh, the band director, counted the number of instruments played by each member of the band.
How many more girls play the trumpet than the flute
Answer:_______________ | ||||||||||||||||||
| 1) A sports fan decided to examine the pattern of medals won by certain countries at several Olympic games.
How many medals did Svalbard and Jan Mayen Islands win in 2012 Answer: 30 SOLUTION 1 : First, find the row for Svalbard and Jan Mayen Islands. Then find the number in the 2012 column. This number is 30. Svalbard and Jan Mayen Islands won 30 medals in 2012. | ||||||||||||||||||
| 2) Mr. Sriram, the band director, counted the number of instruments played by each member of the band.
How many more girls play the trumpet than the flute Answer: 9 SOLUTION 1 : Find the Girls column. Find the numbers in this column for trumpet and flute. trumpet: 16 flute: 7 Now subtract: 16 - 7 = 9 9 more girls play the trumpet than the flute. | ||||||||||||||||||
| 3) While looking through an almanac at the library, Ramani noticed some data showing the population density of various states.
How many more people per square mile lived in Tamilnadu in 2000 than in 2010 Answer: 36 SOLUTION 1 : Find the Tamilnadu row. Find the numbers in this row for 2000 and 2010. 2010: 125 2000: 89 Now subtract: 125 - 89 = 36 36 more people per square mile lived in Tamilnadu in 2000 than in 2010. | ||||||||||||||||||
| 4) Mr. Sriram, the band director, counted the number of instruments played by each member of the band.
How many more girls play the trumpet than the flute Answer: 10 SOLUTION 1 : Find the Girls column. Find the numbers in this column for trumpet and flute. trumpet: 18 flute: 8 Now subtract: 18 - 8 = 10 10 more girls play the trumpet than the flute. | ||||||||||||||||||
| 5) A sports fan decided to examine the pattern of medals won by certain countries at several Olympic games.
How many medals did Kenya win in 2012 Answer: 31 SOLUTION 1 : First, find the row for Kenya. Then find the number in the 2012 column. This number is 31. Kenya won 31 medals in 2012. | ||||||||||||||||||
| 6) Mr. Barathan, the band director, counted the number of instruments played by each member of the band.
How many more girls play the trumpet than the flute Answer: 6 SOLUTION 1 : Find the Girls column. Find the numbers in this column for trumpet and flute. trumpet: 14 flute: 8 Now subtract: 14 - 8 = 6 6 more girls play the trumpet than the flute. | ||||||||||||||||||
| 7) While looking through an almanac at the library, Pavi noticed some data showing the population density of various states.
How many more people per square mile lived in Tamilnadu in 2000 than in 2010 Answer: 128 SOLUTION 1 : Find the Tamilnadu row. Find the numbers in this row for 2000 and 2010. 2010: 167 2000: 39 Now subtract: 167 - 39 = 128 128 more people per square mile lived in Tamilnadu in 2000 than in 2010. | ||||||||||||||||||
| 8) Mr. Chidambaram, the band director, counted the number of instruments played by each member of the band.
How many more girls play the trumpet than the flute Answer: 11 SOLUTION 1 : Find the Girls column. Find the numbers in this column for trumpet and flute. trumpet: 16 flute: 5 Now subtract: 16 - 5 = 11 11 more girls play the trumpet than the flute. | ||||||||||||||||||
| 9) A sports fan decided to examine the pattern of medals won by certain countries at several Olympic games.
How many medals did Libya (Libyan Arab Jamahiriya) win in 2008 Answer: 31 SOLUTION 1 : First, find the row for Libya (Libyan Arab Jamahiriya). Then find the number in the 2008 column. This number is 31. Libya (Libyan Arab Jamahiriya) won 31 medals in 2008. | ||||||||||||||||||
| 10) Mr. Aravindh, the band director, counted the number of instruments played by each member of the band.
How many more girls play the trumpet than the flute Answer: 10 SOLUTION 1 : Find the Girls column. Find the numbers in this column for trumpet and flute. trumpet: 19 flute: 9 Now subtract: 19 - 9 = 10 10 more girls play the trumpet than the flute. | ||||||||||||||||||