Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Convert: 26 mm = cm mm Answer:_______________ |
| 2) convert: 9 m 49 cm = cm Answer:_______________ |
| 3) Convert: 69 mm = cm mm Answer:_______________ |
| 4) convert: 9 m 31 cm = cm Answer:_______________ |
| 5) Convert: 75 mm = cm mm Answer:_______________ |
| 6) convert: 4 m 51 cm = cm Answer:_______________ |
| 7) Convert: 28 mm = cm mm Answer:_______________ |
| 8) convert: 4 m 54 cm = cm Answer:_______________ |
| 9) Convert: 46 mm = cm mm Answer:_______________ |
| 10) convert: 7 m 30 cm = cm Answer:_______________ |
| 1) Convert: 26 mm = Answer: 2 cm Answer: 6 mm SOLUTION 1 : Find out how many centimetres are in 26 millimetres. Divide: 26 ÷ 10 = 2 R 6 There are 26 centimetres, with 6 millimetres left over. 26 mm = 2 cm 6 mm |
| 2) convert: 9 m 49 cm = Answer: 949 cm SOLUTION 1 : Convert the 9 metres to centimetres. Multiply: 9 × 100 =900 Now add this to the 49 centimetres you already have: 9 m 49 cm = 900 cm + 49 cm 9 m 49 cm = 949 cm |
| 3) Convert: 69 mm = Answer: 6 cm Answer: 9 mm SOLUTION 1 : Find out how many centimetres are in 69 millimetres. Divide: 69 ÷ 10 = 6 R 9 There are 69 centimetres, with 9 millimetres left over. 69 mm = 6 cm 9 mm |
| 4) convert: 9 m 31 cm = Answer: 931 cm SOLUTION 1 : Convert the 9 metres to centimetres. Multiply: 9 × 100 =900 Now add this to the 31 centimetres you already have: 9 m 31 cm = 900 cm + 31 cm 9 m 31 cm = 931 cm |
| 5) Convert: 75 mm = Answer: 7 cm Answer: 5 mm SOLUTION 1 : Find out how many centimetres are in 75 millimetres. Divide: 75 ÷ 10 = 7 R 5 There are 75 centimetres, with 5 millimetres left over. 75 mm = 7 cm 5 mm |
| 6) convert: 4 m 51 cm = Answer: 451 cm SOLUTION 1 : Convert the 4 metres to centimetres. Multiply: 4 × 100 =400 Now add this to the 51 centimetres you already have: 4 m 51 cm = 400 cm + 51 cm 4 m 51 cm = 451 cm |
| 7) Convert: 28 mm = Answer: 2 cm Answer: 8 mm SOLUTION 1 : Find out how many centimetres are in 28 millimetres. Divide: 28 ÷ 10 = 2 R 8 There are 28 centimetres, with 8 millimetres left over. 28 mm = 2 cm 8 mm |
| 8) convert: 4 m 54 cm = Answer: 454 cm SOLUTION 1 : Convert the 4 metres to centimetres. Multiply: 4 × 100 =400 Now add this to the 54 centimetres you already have: 4 m 54 cm = 400 cm + 54 cm 4 m 54 cm = 454 cm |
| 9) Convert: 46 mm = Answer: 4 cm Answer: 6 mm SOLUTION 1 : Find out how many centimetres are in 46 millimetres. Divide: 46 ÷ 10 = 4 R 6 There are 46 centimetres, with 6 millimetres left over. 46 mm = 4 cm 6 mm |
| 10) convert: 7 m 30 cm = Answer: 730 cm SOLUTION 1 : Convert the 7 metres to centimetres. Multiply: 7 × 100 =700 Now add this to the 30 centimetres you already have: 7 m 30 cm = 700 cm + 30 cm 7 m 30 cm = 730 cm |