Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Add: 18 minutes 13 seconds + 7 minutes 14 seconds = minutes seconds Answer:_______________ |
| 2) Add; 9 week 3 days + 4 weeks 2 days = weeks days Answer:_______________ |
| 3) Add; 15 week 5 days - 6 weeks 1 days = weeks days Answer:_______________ |
| 4) subtract: 19 hours 52 minutes – 9 hour 22 minutes = hours minutes Answer:_______________ |
| 5) Add; 10 years 1 months + 26 years 5 month = years months Answer:_______________ |
| 6) Add: 2 minutes 14 seconds + 13 minutes 13 seconds = minutes seconds Answer:_______________ |
| 7) Add; 7 week 1 days + 9 weeks 3 days = weeks days Answer:_______________ |
| 8) Add; 16 week 6 days - 8 weeks 2 days = weeks days Answer:_______________ |
| 9) subtract: 14 hours 50 minutes – 7 hour 20 minutes = hours minutes Answer:_______________ |
| 10) Add; 6 years 4 months + 21 years 5 month = years months Answer:_______________ |
| 1) Add: 18 minutes 13 seconds + 7 minutes 14 seconds = Answer: 25 minutes Answer: 27 seconds SOLUTION 1 : Add the times. Add minutes to minutes and seconds to seconds. 18 minutes 13 seconds + 7 minutes 14 seconds = 25 minutes 27 seconds
|
| 2) Add; 9 week 3 days + 4 weeks 2 days = Answer: 13 weeks Answer: 5 days SOLUTION 1 : solve: Add weeks to weeks and days to days. 9 week 3 days + 4 weeks 2 days = 13 weeks 5 days |
| 3) Add; 15 week 5 days - 6 weeks 1 days = Answer: 9 weeks Answer: 4 days SOLUTION 1 : solve: subtract weeks to weeks and days to days. 15 week 5 days - 6 weeks 1 days = 9 weeks 4 days |
| 4) subtract: 19 hours 52 minutes – 9 hour 22 minutes = Answer: 10 hours Answer: 30 minutes SOLUTION 1 : solve: Subtract hours from hours and minutes from minutes 19 hours 52 minutes – 9 hour 22 minutes = 10 hours 30 minutes |
| 5) Add; 10 years 1 months + 26 years 5 month = Answer: 36 years Answer: 6 months SOLUTION 1 : solve: Add years to years and months to months.
10 years 1 months + 26 years 5 month = 36 years 6 months |
| 6) Add: 2 minutes 14 seconds + 13 minutes 13 seconds = Answer: 15 minutes Answer: 27 seconds SOLUTION 1 : Add the times. Add minutes to minutes and seconds to seconds. 2 minutes 14 seconds + 13 minutes 13 seconds = 15 minutes 27 seconds
|
| 7) Add; 7 week 1 days + 9 weeks 3 days = Answer: 16 weeks Answer: 4 days SOLUTION 1 : solve: Add weeks to weeks and days to days. 7 week 1 days + 9 weeks 3 days = 16 weeks 4 days |
| 8) Add; 16 week 6 days - 8 weeks 2 days = Answer: 8 weeks Answer: 4 days SOLUTION 1 : solve: subtract weeks to weeks and days to days. 16 week 6 days - 8 weeks 2 days = 8 weeks 4 days |
| 9) subtract: 14 hours 50 minutes – 7 hour 20 minutes = Answer: 7 hours Answer: 30 minutes SOLUTION 1 : solve: Subtract hours from hours and minutes from minutes 14 hours 50 minutes – 7 hour 20 minutes = 7 hours 30 minutes |
| 10) Add; 6 years 4 months + 21 years 5 month = Answer: 27 years Answer: 9 months SOLUTION 1 : solve: Add years to years and months to months.
6 years 4 months + 21 years 5 month = 27 years 9 months |