Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) When Chidambaram divided his stamp collection evenly onto 45 pages, there were 63 stamps on each page. Which equation, when solved, will tell how many stamps are in Chidambaram's stamp collection
( ) |
| 2) Jeevini bought a box of pushpins. She put 26 pushpins on the bulletin board and had 62 left. Which equation, when solved, will tell how many pushpins were in the box
( ) |
| 3) Raj found 27 pretty agates near a lake. Selvanayaki found some agates as well. When they put all of their agates together, Raj and Selvanayaki had 68 agates. Which equation, when solved, will show how many agates Selvanayaki found
( ) |
| 4) Mithra bought 38 packages of light bulbs. She bought 61 light bulbs in all. Which equation, when solved, will tell how many light bulbs were in each package
( ) |
| 5) Sriram collected 70 seashells on the beach. Then, some of the shells got caught in a wave and washed back out to sea. He has 22 seashells left. Which equation, when solved, will show how many seashells washed out to sea
( ) |
| 6) When Murugan divided his stamp collection evenly onto 27 pages, there were 60 stamps on each page. Which equation, when solved, will tell how many stamps are in Murugan's stamp collection
( ) |
| 7) Amutha bought a box of pushpins. She put 45 pushpins on the bulletin board and had 67 left. Which equation, when solved, will tell how many pushpins were in the box
( ) |
| 8) Aravindh found 20 pretty agates near a lake. Haritha found some agates as well. When they put all of their agates together, Aravindh and Haritha had 60 agates. Which equation, when solved, will show how many agates Haritha found
( ) |
| 9) Swathi bought 27 packages of light bulbs. She bought 70 light bulbs in all. Which equation, when solved, will tell how many light bulbs were in each package
( ) |
| 10) Karna collected 64 seashells on the beach. Then, some of the shells got caught in a wave and washed back out to sea. He has 44 seashells left. Which equation, when solved, will show how many seashells washed out to sea
( ) |
| 1) When Chidambaram divided his stamp collection evenly onto 45 pages, there were 63 stamps on each page. Which equation, when solved, will tell how many stamps are in Chidambaram's stamp collection
Answer: 1 SOLUTION 1 : Remember: A variable is a letter that represents an unknown number. Solve: You can use the variable S to represent the total number of stamps.
S = total number of stamps
(total number of stamps) ÷ (number of pages) = number of stamps per page S ÷ 45 = 63
|
| 2) Jeevini bought a box of pushpins. She put 26 pushpins on the bulletin board and had 62 left. Which equation, when solved, will tell how many pushpins were in the box
Answer: 1 SOLUTION 1 : Remember: A variable is a letter that represents an unknown number. Solve:
You can use the variable I to represent the number of pushpins in the box.
I = number of pushpins in the box
(number of pushpins in the box) – (number of pushpins on the bulletin board) = number of pushpins left I – 26 = 62
|
| 3) Raj found 27 pretty agates near a lake. Selvanayaki found some agates as well. When they put all of their agates together, Raj and Selvanayaki had 68 agates. Which equation, when solved, will show how many agates Selvanayaki found
Answer: 4 SOLUTION 1 : Remember: A variable is a letter that represents an unknown number. Solve: You can use the variable a to represent the number of agates Selvanayaki found.
68 = total number of agates
(number of agates Raj found) + (number of agates Selvanayaki found) = total number of agates 27 + U = 68
|
| 4) Mithra bought 38 packages of light bulbs. She bought 61 light bulbs in all. Which equation, when solved, will tell how many light bulbs were in each package
Answer: 4 SOLUTION 1 : Remember: A variable is a letter that represents an unknown number. Solve: You can use the variable L to represent the number of light bulbs in each package. 61 = number of light bulbs
(number of packages) × (number of light bulbs in each package) = number of light bulbs 38 × L = 61 |
| 5) Sriram collected 70 seashells on the beach. Then, some of the shells got caught in a wave and washed back out to sea. He has 22 seashells left. Which equation, when solved, will show how many seashells washed out to sea
Answer: 1 SOLUTION 1 : Remember: A variable is a letter that represents an unknown number. Solve:
You can use the variable O to represent the number of seashells washed out to sea.
70 = total number of seashells
(total number of seashells) – (number of seashells washed out to sea) = number of seashells left 70 – O = 22
|
| 6) When Murugan divided his stamp collection evenly onto 27 pages, there were 60 stamps on each page. Which equation, when solved, will tell how many stamps are in Murugan's stamp collection
Answer: 2 SOLUTION 1 : Remember: A variable is a letter that represents an unknown number. Solve: You can use the variable K to represent the total number of stamps.
K = total number of stamps
(total number of stamps) ÷ (number of pages) = number of stamps per page K ÷ 27 = 60
|
| 7) Amutha bought a box of pushpins. She put 45 pushpins on the bulletin board and had 67 left. Which equation, when solved, will tell how many pushpins were in the box
Answer: 2 SOLUTION 1 : Remember: A variable is a letter that represents an unknown number. Solve:
You can use the variable X to represent the number of pushpins in the box.
X = number of pushpins in the box
(number of pushpins in the box) – (number of pushpins on the bulletin board) = number of pushpins left X – 45 = 67
|
| 8) Aravindh found 20 pretty agates near a lake. Haritha found some agates as well. When they put all of their agates together, Aravindh and Haritha had 60 agates. Which equation, when solved, will show how many agates Haritha found
Answer: 1 SOLUTION 1 : Remember: A variable is a letter that represents an unknown number. Solve: You can use the variable a to represent the number of agates Haritha found.
60 = total number of agates
(number of agates Aravindh found) + (number of agates Haritha found) = total number of agates 20 + P = 60
|
| 9) Swathi bought 27 packages of light bulbs. She bought 70 light bulbs in all. Which equation, when solved, will tell how many light bulbs were in each package
Answer: 1 SOLUTION 1 : Remember: A variable is a letter that represents an unknown number. Solve: You can use the variable I to represent the number of light bulbs in each package. 70 = number of light bulbs
(number of packages) × (number of light bulbs in each package) = number of light bulbs 27 × I = 70 |
| 10) Karna collected 64 seashells on the beach. Then, some of the shells got caught in a wave and washed back out to sea. He has 44 seashells left. Which equation, when solved, will show how many seashells washed out to sea
Answer: 3 SOLUTION 1 : Remember: A variable is a letter that represents an unknown number. Solve:
You can use the variable W to represent the number of seashells washed out to sea.
64 = total number of seashells
(total number of seashells) – (number of seashells washed out to sea) = number of seashells left 64 – W = 44
|