Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Solve for S. 88 = S + 36 S = Answer:_______________ |
| 2) Solve for P. P = 82 - 12 P = Answer:_______________ |
| 3) Solve for U. 73 - 42 = U U = Answer:_______________ |
| 4) Solve for M. M – 11 = 52 M = Answer:_______________ |
| 5) Solve for C. C = 93 + 43 C = Answer:_______________ |
| 6) Solve for P. 82 = P + 16 P = Answer:_______________ |
| 7) Solve for Q. Q = 69 - 38 Q = Answer:_______________ |
| 8) Solve for R. 83 - 27 = R R = Answer:_______________ |
| 9) Solve for J. J – 22 = 67 J = Answer:_______________ |
| 10) Solve for C. C = 95 + 28 C = Answer:_______________ |
| 1) Solve for Y. 88 = Y + 36 Y = Answer: 52 SOLUTION 1 : Remember: To solve for a variable, use inverse operations to undo the operations in the equation. Be sure to do the same operation to both sides of the equation. Evaluate. 88 = Y + 36 88 – 36 = Y + 36 – 36 Subtract 36 from both sides 52 = Y Simplify |
| 2) Solve for S. S = 82 - 12 S = Answer: 70 SOLUTION 1 : Remember: To solve for a variable, use inverse operations to undo the operations in the equation. Be sure to do the same operation to both sides of the equation. Solve: The variable S is already alone on the left side of the equation. Simplify the right side of the equation. S = 82 - 12 S = 70 |
| 3) Solve for H. 73 - 42 = H H = Answer: 31 SOLUTION 1 : Remember: To solve for a variable, use inverse operations to undo the operations in the equation. Be sure to do the same operation to both sides of the equation. Solve: The variable H is already alone on the left side of the equation. Simplify the right side of the equation. 73 - 42 = H 31 = H |
| 4) Solve for O. O – 11 = 52 O = Answer: 63 SOLUTION 1 : Remember: To solve for a variable, use inverse operations to undo the operations in the equation. Be sure to do the same operation to both sides of the equation. Evaluate. O – 11 = 52 O – 11 + 11 = 52 + 11 Add 11 to both sides O = 63 Simplify
|
| 5) Solve for Y. Y = 93 + 43 Y = Answer: 136 SOLUTION 1 : Remember: To solve for a variable, use inverse operations to undo the operations in the equation. Be sure to do the same operation to both sides of the equation. Solve: The variable Y is already alone on the left side of the equation. Simplify the right side of the equation. Y = 93 + 43 Y = 136 |
| 6) Solve for Z. 82 = Z + 16 Z = Answer: 66 SOLUTION 1 : Remember: To solve for a variable, use inverse operations to undo the operations in the equation. Be sure to do the same operation to both sides of the equation. Evaluate. 82 = Z + 16 82 – 16 = Z + 16 – 16 Subtract 16 from both sides 66 = Z Simplify |
| 7) Solve for H. H = 69 - 38 H = Answer: 31 SOLUTION 1 : Remember: To solve for a variable, use inverse operations to undo the operations in the equation. Be sure to do the same operation to both sides of the equation. Solve: The variable H is already alone on the left side of the equation. Simplify the right side of the equation. H = 69 - 38 H = 31 |
| 8) Solve for N. 83 - 27 = N N = Answer: 56 SOLUTION 1 : Remember: To solve for a variable, use inverse operations to undo the operations in the equation. Be sure to do the same operation to both sides of the equation. Solve: The variable N is already alone on the left side of the equation. Simplify the right side of the equation. 83 - 27 = N 56 = N |
| 9) Solve for D. D – 22 = 67 D = Answer: 89 SOLUTION 1 : Remember: To solve for a variable, use inverse operations to undo the operations in the equation. Be sure to do the same operation to both sides of the equation. Evaluate. D – 22 = 67 D – 22 + 22 = 67 + 22 Add 22 to both sides D = 89 Simplify
|
| 10) Solve for F. F = 95 + 28 F = Answer: 123 SOLUTION 1 : Remember: To solve for a variable, use inverse operations to undo the operations in the equation. Be sure to do the same operation to both sides of the equation. Solve: The variable F is already alone on the left side of the equation. Simplify the right side of the equation. F = 95 + 28 F = 123 |