Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Convert: 4,842 L = kL L Answer:_______________ |
| 2) Convert: 767 cm = m cm Answer:_______________ |
| 3) Convert: 8 km 609 m = m Answer:_______________ |
| 4) Convert: 9120 L = L ml Answer:_______________ |
| 5) Convert: 6 kg 707 g = g Answer:_______________ |
| 6) Convert: 6,180 L = kL L Answer:_______________ |
| 7) Convert: 357 cm = m cm Answer:_______________ |
| 8) Convert: 2 km 616 m = m Answer:_______________ |
| 9) Convert: 3518 L = L ml Answer:_______________ |
| 10) Convert: 4 kg 456 g = g Answer:_______________ |
| 1) Convert: 4,842 L = Answer: 4 kL Answer: 842 L SOLUTION 1 : Remember: 1 kilolitre (kL) = 1,000 litres (L) Find out how many kilolitres are in 8,451 litres. Divide: 4,842 ÷ 1,000 = 4 R 842 There are 4 kilolitres, with 842 litres left over. 4,842 L = 4 kL 842 L |
| 2) Convert: 767 cm = Answer: 7 m Answer: 67 cm SOLUTION 1 : Remember: 1 metre (m) = 100 centimetres (cm) Find out how many kilolitres are in 8,451 litres. Divide: 767 ÷ 1,00 = 7 R 67 There are 7 metres, with 67 centimetres left over. 767 cm = 7 m 67 cm |
| 3) Convert: 8 km 609 m = Answer: 8609 m SOLUTION 1 : Remember: 1 kilomitre (kL) = 1,000 metres (L) Find out how many kilomrtre are in 8,609 litres.
onvert the kilometres to metres.
Multiply: 8 × 1,000 = 8,000 8 km = 8,000 m Now add this to the 609 metres you already have: 8 km 609 m = 8,000 m + 609 m 8 km 609 m = 8609 m
|
| 4) Convert: 9120 L = Answer: 9 L Answer: 120 ml SOLUTION 1 : Remember: 1 kilolitre (kL) = 1,000 litres (L) Find out how many kilolitres are in 8,451 millilitrelitres. Divide: 9,120 ÷ 1,000 = 9 R 120 There are 9 kilolitres, with 120 millilitres left over. 9,120 L = 9 L 120 mL |
| 5) Convert: 6 kg 707 g = Answer: 6707 g SOLUTION 1 : Remember: 1 kilogram (kg) = 1,000 grams (g) Find out how many kilograms are in 6,707 litres. onvert the kilograms to grams. Multiply: 6 × 1,000 = 6,000 6 kg = 6,000 g Now add this to the 707 grams you already have: 6 kg 707 g = 6,000 g + 707 g 6 kg 707 g = 6707 g
|
| 6) Convert: 6,180 L = Answer: 6 kL Answer: 180 L SOLUTION 1 : Remember: 1 kilolitre (kL) = 1,000 litres (L) Find out how many kilolitres are in 8,451 litres. Divide: 6,180 ÷ 1,000 = 6 R 180 There are 6 kilolitres, with 180 litres left over. 6,180 L = 6 kL 180 L |
| 7) Convert: 357 cm = Answer: 3 m Answer: 57 cm SOLUTION 1 : Remember: 1 metre (m) = 100 centimetres (cm) Find out how many kilolitres are in 8,451 litres. Divide: 357 ÷ 1,00 = 3 R 57 There are 3 metres, with 57 centimetres left over. 357 cm = 3 m 57 cm |
| 8) Convert: 2 km 616 m = Answer: 2616 m SOLUTION 1 : Remember: 1 kilomitre (kL) = 1,000 metres (L) Find out how many kilomrtre are in 2,616 litres.
onvert the kilometres to metres.
Multiply: 2 × 1,000 = 2,000 2 km = 2,000 m Now add this to the 616 metres you already have: 2 km 616 m = 2,000 m + 616 m 2 km 616 m = 2616 m
|
| 9) Convert: 3518 L = Answer: 3 L Answer: 518 ml SOLUTION 1 : Remember: 1 kilolitre (kL) = 1,000 litres (L) Find out how many kilolitres are in 8,451 millilitrelitres. Divide: 3,518 ÷ 1,000 = 3 R 518 There are 3 kilolitres, with 518 millilitres left over. 3,518 L = 3 L 518 mL |
| 10) Convert: 4 kg 456 g = Answer: 4456 g SOLUTION 1 : Remember: 1 kilogram (kg) = 1,000 grams (g) Find out how many kilograms are in 4,456 litres. onvert the kilograms to grams. Multiply: 4 × 1,000 = 4,000 4 kg = 4,000 g Now add this to the 456 grams you already have: 4 kg 456 g = 4,000 g + 456 g 4 kg 456 g = 4456 g
|