Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Mr.Karna helped dry the dishes. He dried 5 small glasses and 5 large glasses. How many glasses did he dry ( ) |
| 2) Ponnalagu is helping set up for a school picnic. She has 3 small paper plates and 4 large ones. In all, how many paper plates does she have
( ) |
| 3) The school supply cabinet has 1 large binders and 4 small binders. In total, how many binders are there
( ) |
| 4) On an island, there are 3 wild horses and 2 tame horses. In total, how many horses are on the island
( ) |
| 5) Selvanayaki has 2 comic books. Her friend Jeevini has 5 comic book. Together, how many comic books do they have
( ) |
| 6) The library had 1 picture books. Then Mr.Aravindh gave to the library 4 more. How many picture books does the library have now
( ) |
| 7) Thamarai and Savithri decided to donate some of their toys to charity. Thamarai donated 2 toys and Savithri donated 1 toys. How many toys did they donate altogether
( ) |
| 8) Last Saturday, Kalai and his friends had a huge snowball fight. During the fight, 4 of the snowballs hit their targets, but 4 of them missed. How many snowballs were thrown
( ) |
| 9) Karna made a gingerbread house with 3 jelly beans and 2 gum drops. How many pieces of candy did Karna use in his gingerbread house
( ) |
| 10) Balaji is building a cabinet. He needs 5 one-inch bolts and 3 one-and-a-half inch bolt. How many bolts in all does Balaji need
( ) |
| 1) Mr.Karna helped dry the dishes. He dried 5 small glasses and 5 large glasses. How many glasses did he dry Answer: 10 |
| 2) Ponnalagu is helping set up for a school picnic. She has 3 small paper plates and 4 large ones. In all, how many paper plates does she have
Answer: 4 |
| 3) The school supply cabinet has 1 large binders and 4 small binders. In total, how many binders are there
Answer: 3 |
| 4) On an island, there are 3 wild horses and 2 tame horses. In total, how many horses are on the island Answer: 5 |
| 5) Selvanayaki has 2 comic books. Her friend Jeevini has 5 comic book. Together, how many comic books do they have Answer: 7 |
| 6) The library had 1 picture books. Then Mr.Aravindh gave to the library 4 more. How many picture books does the library have now Answer: 5 |
| 7) Thamarai and Savithri decided to donate some of their toys to charity. Thamarai donated 2 toys and Savithri donated 1 toys. How many toys did they donate altogether Answer: 3 |
| 8) Last Saturday, Kalai and his friends had a huge snowball fight. During the fight, 4 of the snowballs hit their targets, but 4 of them missed. How many snowballs were thrown
Answer: 1 |
| 9) Karna made a gingerbread house with 3 jelly beans and 2 gum drops. How many pieces of candy did Karna use in his gingerbread house Answer: 5 |
| 10) Balaji is building a cabinet. He needs 5 one-inch bolts and 3 one-and-a-half inch bolt. How many bolts in all does Balaji need
Answer: 3 |