Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Indra measured the primary school and made a scale drawing. She used the scale 1 centimetre = 6 metres. In the drawing, the school yard is 24 centimetres long. What is the length of the actual school yard
Answer:_______________ |
| 2) Poovazhagi measured a summer camp and made a scale drawing. The sand volleyball court is 3 centimetres long in the drawing. The actual volleyball court is 24 metres long. What scale did Poovazhagi use for the drawing 1 centimetre = metres Answer:_______________ |
| 3) Ramani made a scale drawing of a house and its lot. She used the scale 1 centimetre = 6 metres. If the actual length of the front lawn is 60 metres, how long is the lawn in the drawing centimetres Answer:_______________ |
| 4) Tulasi measured the primary school and made a scale drawing. She used the scale 1 centimetre = 5 metres. In the drawing, the school yard is 30 centimetres long. What is the length of the actual school yard
Answer:_______________ |
| 5) Mithra measured a summer camp and made a scale drawing. The sand volleyball court is 4 centimetres long in the drawing. The actual volleyball court is 24 metres long. What scale did Mithra use for the drawing 1 centimetre = metres Answer:_______________ |
| 6) Kumutha made a scale drawing of a house and its lot. She used the scale 1 centimetre = 3 metres. If the actual length of the front lawn is 42 metres, how long is the lawn in the drawing centimetres Answer:_______________ |
| 7) Panimalar measured the primary school and made a scale drawing. She used the scale 1 centimetre = 7 metres. In the drawing, the school yard is 21 centimetres long. What is the length of the actual school yard
Answer:_______________ |
| 8) Thamarai measured a summer camp and made a scale drawing. The sand volleyball court is 2 centimetres long in the drawing. The actual volleyball court is 18 metres long. What scale did Thamarai use for the drawing 1 centimetre = metres Answer:_______________ |
| 9) Swathi made a scale drawing of a house and its lot. She used the scale 1 centimetre = 7 metres. If the actual length of the front lawn is 42 metres, how long is the lawn in the drawing centimetres Answer:_______________ |
| 10) Ovini measured the primary school and made a scale drawing. She used the scale 1 centimetre = 8 metres. In the drawing, the school yard is 16 centimetres long. What is the length of the actual school yard
Answer:_______________ |
| 1) Indra measured the primary school and made a scale drawing. She used the scale 1 centimetre = 6 metres. In the drawing, the school yard is 24 centimetres long. What is the length of the actual school yard Answer: 144 SOLUTION 1 : Write the ratio of the length of the home in the drawing to the length of the actual home. Write the ratio in fraction form.
|
| 2) Poovazhagi measured a summer camp and made a scale drawing. The sand volleyball court is 3 centimetres long in the drawing. The actual volleyball court is 24 metres long. What scale did Poovazhagi use for the drawing 1 centimetre = Answer: 8 metres SOLUTION 1 : Write the ratio of the length of the volleyball court in the drawing to the length of the actual volleyball court. Write the ratio in fraction form.
|
| 3) Ramani made a scale drawing of a house and its lot. She used the scale 1 centimetre = 6 metres. If the actual length of the front lawn is 60 metres, how long is the lawn in the drawing Answer: 10 centimetres SOLUTION 1 : Write the ratio of the length of the home in the drawing to the length of the actual home. Write the ratio in fraction form.
|
| 4) Tulasi measured the primary school and made a scale drawing. She used the scale 1 centimetre = 5 metres. In the drawing, the school yard is 30 centimetres long. What is the length of the actual school yard Answer: 150 SOLUTION 1 : Write the ratio of the length of the home in the drawing to the length of the actual home. Write the ratio in fraction form.
|
| 5) Mithra measured a summer camp and made a scale drawing. The sand volleyball court is 4 centimetres long in the drawing. The actual volleyball court is 24 metres long. What scale did Mithra use for the drawing 1 centimetre = Answer: 6 metres SOLUTION 1 : Write the ratio of the length of the volleyball court in the drawing to the length of the actual volleyball court. Write the ratio in fraction form.
|
| 6) Kumutha made a scale drawing of a house and its lot. She used the scale 1 centimetre = 3 metres. If the actual length of the front lawn is 42 metres, how long is the lawn in the drawing Answer: 14 centimetres SOLUTION 1 : Write the ratio of the length of the home in the drawing to the length of the actual home. Write the ratio in fraction form.
|
| 7) Panimalar measured the primary school and made a scale drawing. She used the scale 1 centimetre = 7 metres. In the drawing, the school yard is 21 centimetres long. What is the length of the actual school yard Answer: 147 SOLUTION 1 : Write the ratio of the length of the home in the drawing to the length of the actual home. Write the ratio in fraction form.
|
| 8) Thamarai measured a summer camp and made a scale drawing. The sand volleyball court is 2 centimetres long in the drawing. The actual volleyball court is 18 metres long. What scale did Thamarai use for the drawing 1 centimetre = Answer: 9 metres SOLUTION 1 : Write the ratio of the length of the volleyball court in the drawing to the length of the actual volleyball court. Write the ratio in fraction form.
|
| 9) Swathi made a scale drawing of a house and its lot. She used the scale 1 centimetre = 7 metres. If the actual length of the front lawn is 42 metres, how long is the lawn in the drawing Answer: 6 centimetres SOLUTION 1 : Write the ratio of the length of the home in the drawing to the length of the actual home. Write the ratio in fraction form.
|
| 10) Ovini measured the primary school and made a scale drawing. She used the scale 1 centimetre = 8 metres. In the drawing, the school yard is 16 centimetres long. What is the length of the actual school yard Answer: 128 SOLUTION 1 : Write the ratio of the length of the home in the drawing to the length of the actual home. Write the ratio in fraction form.
|