Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) What is 37.3 rounded to the nearest whole number
Answer:_______________ |
| 2) What is 53.8 rounded to the nearest whole number
Answer:_______________ |
| 3) What is 39.3 rounded to the nearest whole number
Answer:_______________ |
| 4) What is 63.7 rounded to the nearest whole number
Answer:_______________ |
| 5) What is 76.4 rounded to the nearest whole number
Answer:_______________ |
| 6) What is 76.9 rounded to the nearest whole number
Answer:_______________ |
| 7) What is 72.1 rounded to the nearest whole number
Answer:_______________ |
| 8) What is 37.6 rounded to the nearest whole number
Answer:_______________ |
| 9) What is 40.4 rounded to the nearest whole number
Answer:_______________ |
| 10) What is 80.8 rounded to the nearest whole number
Answer:_______________ |
| 1) What is 37.3 rounded to the nearest whole number Answer: 37 SOLUTION 1 : Remember: Find the place you want to round. Look one place to the right. If the digit is less than 5, round down. If the digit is 5 or higher, round up. Solve: First, find the digit in the units place. This is the place you want to round: 37.3 Now look one place to the right: 37.3 37 is less than 5, so you will round down. Remove all the digits to the right of the units place: 37.3 → 37 |
| 2) What is 53.8 rounded to the nearest whole number Answer: 54 SOLUTION 1 : Remember: Find the place you want to round. Look one place to the right. If the digit is less than 5, round down. If the digit is 5 or higher, round up. Solve: First, find the digit in the units place. This is the place you want to round: 53.8 Now look one place to the right: 53.8 8 is greater than 5, so you will round up. Remove all the digits to the right of the units place: 53.8 → 53 Now add 1 to the number: 53 → 54
|
| 3) What is 39.3 rounded to the nearest whole number Answer: 39 SOLUTION 1 : Remember: Find the place you want to round. Look one place to the right. If the digit is less than 5, round down. If the digit is 5 or higher, round up. Solve: First, find the digit in the units place. This is the place you want to round: 39.3 Now look one place to the right: 39.3 39 is less than 5, so you will round down. Remove all the digits to the right of the units place: 39.3 → 39 |
| 4) What is 63.7 rounded to the nearest whole number Answer: 64 SOLUTION 1 : Remember: Find the place you want to round. Look one place to the right. If the digit is less than 5, round down. If the digit is 5 or higher, round up. Solve: First, find the digit in the units place. This is the place you want to round: 63.7 Now look one place to the right: 63.7 7 is greater than 5, so you will round up. Remove all the digits to the right of the units place: 63.7 → 63 Now add 1 to the number: 63 → 64
|
| 5) What is 76.4 rounded to the nearest whole number Answer: 76 SOLUTION 1 : Remember: Find the place you want to round. Look one place to the right. If the digit is less than 5, round down. If the digit is 5 or higher, round up. Solve: First, find the digit in the units place. This is the place you want to round: 76.4 Now look one place to the right: 76.4 76 is less than 5, so you will round down. Remove all the digits to the right of the units place: 76.4 → 76 |
| 6) What is 76.9 rounded to the nearest whole number Answer: 77 SOLUTION 1 : Remember: Find the place you want to round. Look one place to the right. If the digit is less than 5, round down. If the digit is 5 or higher, round up. Solve: First, find the digit in the units place. This is the place you want to round: 76.9 Now look one place to the right: 76.9 9 is greater than 5, so you will round up. Remove all the digits to the right of the units place: 76.9 → 76 Now add 1 to the number: 76 → 77
|
| 7) What is 72.1 rounded to the nearest whole number Answer: 72 SOLUTION 1 : Remember: Find the place you want to round. Look one place to the right. If the digit is less than 5, round down. If the digit is 5 or higher, round up. Solve: First, find the digit in the units place. This is the place you want to round: 72.1 Now look one place to the right: 72.1 72 is less than 5, so you will round down. Remove all the digits to the right of the units place: 72.1 → 72 |
| 8) What is 37.6 rounded to the nearest whole number Answer: 38 SOLUTION 1 : Remember: Find the place you want to round. Look one place to the right. If the digit is less than 5, round down. If the digit is 5 or higher, round up. Solve: First, find the digit in the units place. This is the place you want to round: 37.6 Now look one place to the right: 37.6 6 is greater than 5, so you will round up. Remove all the digits to the right of the units place: 37.6 → 37 Now add 1 to the number: 37 → 38
|
| 9) What is 40.4 rounded to the nearest whole number Answer: 40 SOLUTION 1 : Remember: Find the place you want to round. Look one place to the right. If the digit is less than 5, round down. If the digit is 5 or higher, round up. Solve: First, find the digit in the units place. This is the place you want to round: 40.4 Now look one place to the right: 40.4 40 is less than 5, so you will round down. Remove all the digits to the right of the units place: 40.4 → 40 |
| 10) What is 80.8 rounded to the nearest whole number Answer: 81 SOLUTION 1 : Remember: Find the place you want to round. Look one place to the right. If the digit is less than 5, round down. If the digit is 5 or higher, round up. Solve: First, find the digit in the units place. This is the place you want to round: 80.8 Now look one place to the right: 80.8 8 is greater than 5, so you will round up. Remove all the digits to the right of the units place: 80.8 → 80 Now add 1 to the number: 80 → 81
|