Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Chithra her pizza delivery route with of a tank of petrol in her Bike. When she made it back to the pizzeria, of a tank of petrol was left. How much petrol did Pugal use
Answer:_______________ |
| 2) Ovini milkshake recipe calls for of a scoop of ice cream and Karna recipe calls for of a scoop. How many more scoops of ice cream are used in Ovini recipe than in Karna recipe
Answer:_______________ |
| 3) During a film, Sriram ate of a handful of snack mix, and Indra ate of a handful. How much more did Sriram eat
Answer:_______________ |
| 4) Kalai owns two dogs. Each day, one dog eats of a scoop of dog food and the other dog eats of a scoop. Together, how much dog food do the two dogs eat each day
Answer:_______________ |
| 5) Of the pizzas sold last week at Raj Pizzeria, were large pizzas and were extra-large pizzas. What fraction of the pizzas sold were either large or extra-large
Answer:_______________ |
| 6) Of the students in the band, play the flute and another play the clarinet. What fraction of the students in the band play either the flute or the clarinet
Answer:_______________ |
| 7) Savithri her pizza delivery route with of a tank of petrol in her Bike. When she made it back to the pizzeria, of a tank of petrol was left. How much petrol did Selvan use
Answer:_______________ |
| 8) Panimalar milkshake recipe calls for of a scoop of ice cream and Sriram recipe calls for of a scoop. How many more scoops of ice cream are used in Panimalar recipe than in Sriram recipe
Answer:_______________ |
| 9) During a film, Raj ate of a handful of snack mix, and Ponnalagu ate of a handful. How much more did Raj eat
Answer:_______________ |
| 10) Murugan owns two dogs. Each day, one dog eats of a scoop of dog food and the other dog eats of a scoop. Together, how much dog food do the two dogs eat each day
Answer:_______________ |
| 1) Chithra her pizza delivery route with of a tank of petrol in her Bike. When she made it back to the pizzeria, of a tank of petrol was left. How much petrol did Pugal use Answer: SOLUTION 1 : Remember: Subtract the numerators. Keep the denominator the same. Solve: Find the amount of petrol used on the delivery route by subtracting from . Subtract the numerators:
is written in simplest form. Chithra used of a tank of petrol.
|
| 2) Ovini milkshake recipe calls for of a scoop of ice cream and Karna recipe calls for of a scoop. How many more scoops of ice cream are used in Ovini recipe than in Karna recipe Answer: SOLUTION 1 : Remember: Subtract the numerators. Keep the denominator the same. Solve: Find how much more ice cream is used in Ovini recipe by subtracting from . Subtract the numerators:
is written in simplest form. Ovini recipe calls for of a scoop more ice cream than Karna recipe
|
| 3) During a film, Sriram ate of a handful of snack mix, and Indra ate of a handful. How much more did Sriram eat Answer: SOLUTION 1 : Remember: Subtract the numerators. Keep the denominator the same. Solve: Find how much more Sriram ate by subtracting from Subtract the numerators:
is written in simplest form. |
| 4) Kalai owns two dogs. Each day, one dog eats of a scoop of dog food and the other dog eats of a scoop. Together, how much dog food do the two dogs eat each day Answer: SOLUTION 1 : Remember: Add the numerators. Keep the denominator the same. Solve: Find the total amount of dog food eaten each day by adding and . Add the numerators:
is written in simplest form. The two dogs eat scoop of dog food each day. |
| 5) Of the pizzas sold last week at Raj Pizzeria, were large pizzas and were extra-large pizzas. What fraction of the pizzas sold were either large or extra-large Answer: SOLUTION 1 : Remember: Add the numerators. Keep the denominator the same. Solve: Find the fraction of the pizzas that were either large or extra-large by adding and . Add the numerators:
is written in simplest form. The fraction of the pizzas that were either large or extra-large is . |
| 6) Of the students in the band, play the flute and another play the clarinet. What fraction of the students in the band play either the flute or the clarinet Answer: SOLUTION 1 : Remember: Add the numerators. Keep the denominator the same. Solve: Find the fraction of the students who play either the flute or the clarinet by adding and . Add the numerators:
is written in simplest form. |
| 7) Savithri her pizza delivery route with of a tank of petrol in her Bike. When she made it back to the pizzeria, of a tank of petrol was left. How much petrol did Selvan use Answer: SOLUTION 1 : Remember: Subtract the numerators. Keep the denominator the same. Solve: Find the amount of petrol used on the delivery route by subtracting from . Subtract the numerators:
is written in simplest form. Savithri used of a tank of petrol.
|
| 8) Panimalar milkshake recipe calls for of a scoop of ice cream and Sriram recipe calls for of a scoop. How many more scoops of ice cream are used in Panimalar recipe than in Sriram recipe Answer: SOLUTION 1 : Remember: Subtract the numerators. Keep the denominator the same. Solve: Find how much more ice cream is used in Panimalar recipe by subtracting from . Subtract the numerators:
is written in simplest form. Panimalar recipe calls for of a scoop more ice cream than Sriram recipe
|
| 9) During a film, Raj ate of a handful of snack mix, and Ponnalagu ate of a handful. How much more did Raj eat Answer: SOLUTION 1 : Remember: Subtract the numerators. Keep the denominator the same. Solve: Find how much more Raj ate by subtracting from Subtract the numerators:
is written in simplest form. |
| 10) Murugan owns two dogs. Each day, one dog eats of a scoop of dog food and the other dog eats of a scoop. Together, how much dog food do the two dogs eat each day Answer: SOLUTION 1 : Remember: Add the numerators. Keep the denominator the same. Solve: Find the total amount of dog food eaten each day by adding and . Add the numerators:
is written in simplest form. The two dogs eat scoop of dog food each day. |