Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) The school supply cabinet has 8 large binders and 4 small binders. In total, how many binders are there
( ) |
| 2) The library had 2 picture books. Then Mr.Sriram gave to the library 5 more. How many picture books does the library have now
( ) |
| 3) Today a total of 8 SmartSky Airline planes landed at the airport. Only 4 landed on time. How many SmartSky Airline planes did not land on time at the airport today
( ) |
| 4) Haritha is helping set up for a school picnic. She has 10 small paper plates and 3 large ones. In all, how many paper plates does she have
( ) |
| 5) Last Saturday, Barathan and his friends had a huge snowball fight. During the fight, 4 of the snowballs hit their targets, but 9 of them missed. How many snowballs were thrown
( ) |
| 6) Balaji had a birthday party and 9 classmates came. There was 2 boys from his class who came. How many girls from Balaji's class came to his birthday party
( ) |
| 7) Murugan had a birthday party and 15 classmates came. There was 8 boys from his class who came. How many girls from Murugan's class came to his birthday party
( ) |
| 8) Mithra and Savithri decided to donate some of their toys to charity. Mithra donated 5 toys and Savithri donated 5 toys. How many toys did they donate altogether
( ) |
| 9) Poovazhagi is helping set up for a school picnic. She has 10 small paper plates and 4 large ones. In all, how many paper plates does she have
( ) |
| 10) At the beach, Jeevini and her brother Sriram are collecting shells. Together, they have found a total of 18 seashells. Jeevini found 5 of the seashells. How many of the seashells did her brother Sriram find
( ) |
| 1) The school supply cabinet has 8 large binders and 4 small binders. In total, how many binders are there
Answer: 3 |
| 2) The library had 2 picture books. Then Mr.Sriram gave to the library 5 more. How many picture books does the library have now Answer: 7 |
| 3) Today a total of 8 SmartSky Airline planes landed at the airport. Only 4 landed on time. How many SmartSky Airline planes did not land on time at the airport today Answer: 4 |
| 4) Haritha is helping set up for a school picnic. She has 10 small paper plates and 3 large ones. In all, how many paper plates does she have
Answer: 2 |
| 5) Last Saturday, Barathan and his friends had a huge snowball fight. During the fight, 4 of the snowballs hit their targets, but 9 of them missed. How many snowballs were thrown
Answer: 1 |
| 6) Balaji had a birthday party and 9 classmates came. There was 2 boys from his class who came. How many girls from Balaji's class came to his birthday party
Answer: 3 |
| 7) Murugan had a birthday party and 15 classmates came. There was 8 boys from his class who came. How many girls from Murugan's class came to his birthday party
Answer: 3 |
| 8) Mithra and Savithri decided to donate some of their toys to charity. Mithra donated 5 toys and Savithri donated 5 toys. How many toys did they donate altogether Answer: 10 |
| 9) Poovazhagi is helping set up for a school picnic. She has 10 small paper plates and 4 large ones. In all, how many paper plates does she have
Answer: 4 |
| 10) At the beach, Jeevini and her brother Sriram are collecting shells. Together, they have found a total of 18 seashells. Jeevini found 5 of the seashells. How many of the seashells did her brother Sriram find
Answer: 1 |