Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Which of the following is a rational number
( ) |
| 2) Is a rational number
( ) |
| 3) Which of the following describe 4.620 Select all that apply. ( ) |
4)
( ) |
| 5) Which of the following is a rational number
( ) |
| 6) Is a rational number
( ) |
| 7) Which of the following describe 4.768 Select all that apply. ( ) |
8)
( ) |
| 9) Which of the following is a rational number
( ) |
| 10) Is a rational number
( ) |
| 1) Which of the following is a rational number
Answer: 4 SOLUTION 1 : Rember: Rational numbers can be writtenas (where a and b are integers and b is not zero).When written as decimals , rational numbers terminate or repeat. Irrational numbers cannot be written as ( where a and b are integers and b is not zero). When written as decimals , irrational numbers do not terminateor repeat. Solve: 3 can be written as which is afraction. So,3 is a rational number. 6 can be written as which is afraction. So,6 is a rational number. 7 can be written as which is afraction. So,7 is a rational number. the rational numbers are 3, 6, 7 So, answer is all the choice is correct
|
| 2) Is a rational number
Answer: 1 SOLUTION 1 : Rember: Rational numbers can be writtenas (where a and b are integers and b is not zero).When written as decimals , rational numbers terminate or repeat. Irrational numbers cannot be written as ( where a and b are integers and b is not zero). When written as decimals , irrational numbers do not terminateor repeat. Solve: is a fraction. So, is a rationa lnumber. |
| 3) Which of the following describe 4.620 Select all that apply. Answer: 2 SOLUTION 1 : Rember: Rational numbers can be writtenas (where a and b are integers and b is not zero).When written as decimals , rational numbers terminate or repeat. Irrational numbers cannot be written as ( where a and b are integers and b is not zero). When written as decimals , irrational numbers do not terminateor repeat. Solve: 4.620 is a terminating decimal. So, 4.620 is a rational number. Since 4.620 is a rational number,it is not an irrational number. |
4)
Answer: 1 SOLUTION 1 : Rember: Rational numbers can be writtenas (where a and b are integers and b is not zero).When written as decimals, rational numbers terminate or repeat. Irrational numbers cannot be written as Solve:
|
| 5) Which of the following is a rational number
Answer: 2 SOLUTION 1 : Rember: Rational numbers can be writtenas (where a and b are integers and b is not zero).When written as decimals , rational numbers terminate or repeat. Irrational numbers cannot be written as ( where a and b are integers and b is not zero). When written as decimals , irrational numbers do not terminateor repeat. Solve: 2 can be written as which is afraction. So,2 is a rational number. 5 can be written as which is afraction. So,5 is a rational number. 7 can be written as which is afraction. So,7 is a rational number. the rational numbers are 2, 5, 7 So, answer is all the choice is correct
|
| 6) Is a rational number
Answer: 1 SOLUTION 1 : Rember: Rational numbers can be writtenas (where a and b are integers and b is not zero).When written as decimals , rational numbers terminate or repeat. Irrational numbers cannot be written as ( where a and b are integers and b is not zero). When written as decimals , irrational numbers do not terminateor repeat. Solve: is a fraction. So, is a rationa lnumber. |
| 7) Which of the following describe 4.768 Select all that apply. Answer: 2 SOLUTION 1 : Rember: Rational numbers can be writtenas (where a and b are integers and b is not zero).When written as decimals , rational numbers terminate or repeat. Irrational numbers cannot be written as ( where a and b are integers and b is not zero). When written as decimals , irrational numbers do not terminateor repeat. Solve: 4.768 is a terminating decimal. So, 4.768 is a rational number. Since 4.768 is a rational number,it is not an irrational number. |
8)
Answer: 2 SOLUTION 1 : Rember: Rational numbers can be writtenas (where a and b are integers and b is not zero).When written as decimals, rational numbers terminate or repeat. Irrational numbers cannot be written as Solve:
|
| 9) Which of the following is a rational number
Answer: 4 SOLUTION 1 : Rember: Rational numbers can be writtenas (where a and b are integers and b is not zero).When written as decimals , rational numbers terminate or repeat. Irrational numbers cannot be written as ( where a and b are integers and b is not zero). When written as decimals , irrational numbers do not terminateor repeat. Solve: 3 can be written as which is afraction. So,3 is a rational number. 5 can be written as which is afraction. So,5 is a rational number. 8 can be written as which is afraction. So,8 is a rational number. the rational numbers are 3, 5, 8 So, answer is all the choice is correct
|
| 10) Is a rational number
Answer: 1 SOLUTION 1 : Rember: Rational numbers can be writtenas (where a and b are integers and b is not zero).When written as decimals , rational numbers terminate or repeat. Irrational numbers cannot be written as ( where a and b are integers and b is not zero). When written as decimals , irrational numbers do not terminateor repeat. Solve: is a fraction. So, is a rationa lnumber. |