Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Is 861 ÷ 7 positive or negative
( ) |
| 2) Is -5 × -80 positive or negative
( ) |
| 3) Is -468 ÷ 26 positive or negative
( ) |
| 4) Is -315 ÷ 35 positive or negative
( ) |
| 5) Is 288 ÷ 36 positive or negative
( ) |
| 6) Is -5 × -35 positive or negative
( ) |
| 7) Is -675 ÷ 9 positive or negative
( ) |
| 8) Is -414 ÷ 46 positive or negative
( ) |
| 9) Is 704 ÷ 44 positive or negative
( ) |
| 10) Is -8 × -70 positive or negative
( ) |
| 1) Is 861 ÷ 7 positive or negative
Answer: 2 SOLUTION 1 : Remember: When 2 integers have the same sign, the quotient is positive: When 2 integers have different signs, the quotient is negative: Solve: 861 is positive. 7 is positive. Use the rule: positive ÷ positive = positive So, 861 ÷ 7 is positive. Now check your answer by doing the maths. 861 ÷ 7 = 123 Yes, the answer is positive.
|
| 2) Is -5 × -80 positive or negative
Answer: 1 SOLUTION 1 : Remember: When 2 integers have the same sign, the product is positive: When 2 integers have different signs, the product is negative: Solve: -5 is negative. -80 is negative. Use the rule: negative × negative = positive So, -5 × -80 is positive.
Now check your answer by doing the maths. -5 × -80 = 400 Yes, the answer is positive.
|
| 3) Is -468 ÷ 26 positive or negative
Answer: 2 SOLUTION 1 : Remember: When 2 integers have the same sign, the quotient is positive: When 2 integers have different signs, the quotient is negative: Solve: -468 is negative. 26 is positive. Use the rule: negative ÷ positive = negative
Now check your answer by doing the maths. -468 ÷ 26 = -18
|
| 4) Is -315 ÷ 35 positive or negative
Answer: 1 SOLUTION 1 : Remember: When 2 integers have the same sign, the quotient is positive: When 2 integers have different signs, the quotient is negative: Solve: -315 is negative. 35 is positive. Use the rule: negative ÷ positive = negative
Now check your answer by doing the maths. -315 ÷ 35 = -9
|
| 5) Is 288 ÷ 36 positive or negative
Answer: 1 SOLUTION 1 : Remember: When 2 integers have the same sign, the quotient is positive: When 2 integers have different signs, the quotient is negative: Solve: 288 is positive. 36 is positive. Use the rule: positive ÷ positive = positive So, 288 ÷ 36 is positive. Now check your answer by doing the maths. 288 ÷ 36 = 8 Yes, the answer is positive.
|
| 6) Is -5 × -35 positive or negative
Answer: 1 SOLUTION 1 : Remember: When 2 integers have the same sign, the product is positive: When 2 integers have different signs, the product is negative: Solve: -5 is negative. -35 is negative. Use the rule: negative × negative = positive So, -5 × -35 is positive.
Now check your answer by doing the maths. -5 × -35 = 175 Yes, the answer is positive.
|
| 7) Is -675 ÷ 9 positive or negative
Answer: 2 SOLUTION 1 : Remember: When 2 integers have the same sign, the quotient is positive: When 2 integers have different signs, the quotient is negative: Solve: -675 is negative. 9 is positive. Use the rule: negative ÷ positive = negative
Now check your answer by doing the maths. -675 ÷ 9 = -75
|
| 8) Is -414 ÷ 46 positive or negative
Answer: 1 SOLUTION 1 : Remember: When 2 integers have the same sign, the quotient is positive: When 2 integers have different signs, the quotient is negative: Solve: -414 is negative. 46 is positive. Use the rule: negative ÷ positive = negative
Now check your answer by doing the maths. -414 ÷ 46 = -9
|
| 9) Is 704 ÷ 44 positive or negative
Answer: 2 SOLUTION 1 : Remember: When 2 integers have the same sign, the quotient is positive: When 2 integers have different signs, the quotient is negative: Solve: 704 is positive. 44 is positive. Use the rule: positive ÷ positive = positive So, 704 ÷ 44 is positive. Now check your answer by doing the maths. 704 ÷ 44 = 16 Yes, the answer is positive.
|
| 10) Is -8 × -70 positive or negative
Answer: 1 SOLUTION 1 : Remember: When 2 integers have the same sign, the product is positive: When 2 integers have different signs, the product is negative: Solve: -8 is negative. -70 is negative. Use the rule: negative × negative = positive So, -8 × -70 is positive.
Now check your answer by doing the maths. -8 × -70 = 560 Yes, the answer is positive.
|