Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Find the volume of a cylinder whoseradius is 7cm and Height 26 cm. 26cm 7cm Answer:_______________ |
| 2) Find the volume of a cylinder whoseradius is 21cm and Height 35 cm. 35cm 21cm Answer:_______________ |
| 3) Find the volume of a cylinder whoseradius is 7cm and Height 31 cm. 31cm 7cm Answer:_______________ |
| 4) Find the volume of a cylinder whoseradius is 14cm and Height 28 cm. 28cm 14cm Answer:_______________ |
| 5) Find the volume of a cylinder whoseradius is 7cm and Height 29 cm. 29cm 7cm Answer:_______________ |
| 6) Find the volume of a cylinder whoseradius is 7cm and Height 25 cm. 25cm 7cm Answer:_______________ |
| 7) Find the volume of a cylinder whoseradius is 7cm and Height 27 cm. 27cm 7cm Answer:_______________ |
| 8) Find the volume of a cylinder whoseradius is 14cm and Height 25 cm. 25cm 14cm Answer:_______________ |
| 9) Find the volume of a cylinder whoseradius is 7cm and Height 34 cm. 34cm 7cm Answer:_______________ |
| 10) Find the volume of a cylinder whoseradius is 14cm and Height 27 cm. 27cm 14cm Answer:_______________ |
| 1) Find the volume of a cylinder whoseradius is 7cm and Height 26 cm. 26cm 7cm SOLUTION 1 : Given : Radius (r) = 7cm Height (h) = 26cm Volume of cylinder = π r2h cubic units. = x 7 x 7 x 26 = 22 x 1 x 7 x 26 Volume of cylinder = 4004 cm3 |
| 2) Find the volume of a cylinder whoseradius is 21cm and Height 35 cm. 35cm 21cm SOLUTION 1 : Given : Radius (r) = 21cm Height (h) = 35cm Volume of cylinder = π r2h cubic units. = x 21 x 21 x 35 = 22 x 3 x 21 x 35 Volume of cylinder = 48510 cm3 |
| 3) Find the volume of a cylinder whoseradius is 7cm and Height 31 cm. 31cm 7cm SOLUTION 1 : Given : Radius (r) = 7cm Height (h) = 31cm Volume of cylinder = π r2h cubic units. = x 7 x 7 x 31 = 22 x 1 x 7 x 31 Volume of cylinder = 4774 cm3 |
| 4) Find the volume of a cylinder whoseradius is 14cm and Height 28 cm. 28cm 14cm SOLUTION 1 : Given : Radius (r) = 14cm Height (h) = 28cm Volume of cylinder = π r2h cubic units. = x 14 x 14 x 28 = 22 x 2 x 14 x 28 Volume of cylinder = 17248 cm3 |
| 5) Find the volume of a cylinder whoseradius is 7cm and Height 29 cm. 29cm 7cm SOLUTION 1 : Given : Radius (r) = 7cm Height (h) = 29cm Volume of cylinder = π r2h cubic units. = x 7 x 7 x 29 = 22 x 1 x 7 x 29 Volume of cylinder = 4466 cm3 |
| 6) Find the volume of a cylinder whoseradius is 7cm and Height 25 cm. 25cm 7cm SOLUTION 1 : Given : Radius (r) = 7cm Height (h) = 25cm Volume of cylinder = π r2h cubic units. = x 7 x 7 x 25 = 22 x 1 x 7 x 25 Volume of cylinder = 3850 cm3 |
| 7) Find the volume of a cylinder whoseradius is 7cm and Height 27 cm. 27cm 7cm SOLUTION 1 : Given : Radius (r) = 7cm Height (h) = 27cm Volume of cylinder = π r2h cubic units. = x 7 x 7 x 27 = 22 x 1 x 7 x 27 Volume of cylinder = 4158 cm3 |
| 8) Find the volume of a cylinder whoseradius is 14cm and Height 25 cm. 25cm 14cm SOLUTION 1 : Given : Radius (r) = 14cm Height (h) = 25cm Volume of cylinder = π r2h cubic units. = x 14 x 14 x 25 = 22 x 2 x 14 x 25 Volume of cylinder = 15400 cm3 |
| 9) Find the volume of a cylinder whoseradius is 7cm and Height 34 cm. 34cm 7cm SOLUTION 1 : Given : Radius (r) = 7cm Height (h) = 34cm Volume of cylinder = π r2h cubic units. = x 7 x 7 x 34 = 22 x 1 x 7 x 34 Volume of cylinder = 5236 cm3 |
| 10) Find the volume of a cylinder whoseradius is 14cm and Height 27 cm. 27cm 14cm SOLUTION 1 : Given : Radius (r) = 14cm Height (h) = 27cm Volume of cylinder = π r2h cubic units. = x 14 x 14 x 27 = 22 x 2 x 14 x 27 Volume of cylinder = 16632 cm3 |