Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) If n(A∩B) = 7, n(AUB) = 47, n(A) = 21, find n(B). A B 21 47 7 n(B) = Answer:_______________ |
| 2) If n(A∩B) = 7, n(AUB) = 49, n(A) = 19, find n(B). A B 19 49 7 n(B) = Answer:_______________ |
| 3) If n(A∩B) = 9, n(AUB) = 40, n(A) = 20, find n(B). A B 20 40 9 n(B) = Answer:_______________ |
| 4) If n(A∩B) = 4, n(AUB) = 30, n(A) = 17, find n(B). A B 17 30 4 n(B) = Answer:_______________ |
| 5) If n(A∩B) = 9, n(AUB) = 32, n(A) = 23, find n(B). A B 23 32 9 n(B) = Answer:_______________ |
| 6) If n(A∩B) = 9, n(AUB) = 40, n(A) = 15, find n(B). A B 15 40 9 n(B) = Answer:_______________ |
| 7) If n(A∩B) = 8, n(AUB) = 48, n(A) = 18, find n(B). A B 18 48 8 n(B) = Answer:_______________ |
| 8) If n(A∩B) = 3, n(AUB) = 30, n(A) = 21, find n(B). A B 21 30 3 n(B) = Answer:_______________ |
| 9) If n(A∩B) = 3, n(AUB) = 41, n(A) = 22, find n(B). A B 22 41 3 n(B) = Answer:_______________ |
| 10) If n(A∩B) = 4, n(AUB) = 45, n(A) = 25, find n(B). A B 25 45 4 n(B) = Answer:_______________ |
| 1) If n(A∩B) = 7, n(AUB) = 47, n(A) = 21, find n(B). A B 21 47 7 n(B) = Answer: 33 SOLUTION 1 : Solution: n(A∩B) = 7, n(AUB) = 47, n(A) = 21 n(AUB) = n(A) + n(B) - N(A∩B) 47 = 21 + n(B) - 7 47 = 14 + n(B) n(B) = 47 - 14 n{B) = 33 |
| 2) If n(A∩B) = 7, n(AUB) = 49, n(A) = 19, find n(B). A B 19 49 7 n(B) = Answer: 37 SOLUTION 1 : Solution: n(A∩B) = 7, n(AUB) = 49, n(A) = 19 n(AUB) = n(A) + n(B) - N(A∩B) 49 = 19 + n(B) - 7 49 = 12 + n(B) n(B) = 49 - 12 n{B) = 37 |
| 3) If n(A∩B) = 9, n(AUB) = 40, n(A) = 20, find n(B). A B 20 40 9 n(B) = Answer: 29 SOLUTION 1 : Solution: n(A∩B) = 9, n(AUB) = 40, n(A) = 20 n(AUB) = n(A) + n(B) - N(A∩B) 40 = 20 + n(B) - 9 40 = 11 + n(B) n(B) = 40 - 11 n{B) = 29 |
| 4) If n(A∩B) = 4, n(AUB) = 30, n(A) = 17, find n(B). A B 17 30 4 n(B) = Answer: 17 SOLUTION 1 : Solution: n(A∩B) = 4, n(AUB) = 30, n(A) = 17 n(AUB) = n(A) + n(B) - N(A∩B) 30 = 17 + n(B) - 4 30 = 13 + n(B) n(B) = 30 - 13 n{B) = 17 |
| 5) If n(A∩B) = 9, n(AUB) = 32, n(A) = 23, find n(B). A B 23 32 9 n(B) = Answer: 18 SOLUTION 1 : Solution: n(A∩B) = 9, n(AUB) = 32, n(A) = 23 n(AUB) = n(A) + n(B) - N(A∩B) 32 = 23 + n(B) - 9 32 = 14 + n(B) n(B) = 32 - 14 n{B) = 18 |
| 6) If n(A∩B) = 9, n(AUB) = 40, n(A) = 15, find n(B). A B 15 40 9 n(B) = Answer: 34 SOLUTION 1 : Solution: n(A∩B) = 9, n(AUB) = 40, n(A) = 15 n(AUB) = n(A) + n(B) - N(A∩B) 40 = 15 + n(B) - 9 40 = 6 + n(B) n(B) = 40 - 6 n{B) = 34 |
| 7) If n(A∩B) = 8, n(AUB) = 48, n(A) = 18, find n(B). A B 18 48 8 n(B) = Answer: 38 SOLUTION 1 : Solution: n(A∩B) = 8, n(AUB) = 48, n(A) = 18 n(AUB) = n(A) + n(B) - N(A∩B) 48 = 18 + n(B) - 8 48 = 10 + n(B) n(B) = 48 - 10 n{B) = 38 |
| 8) If n(A∩B) = 3, n(AUB) = 30, n(A) = 21, find n(B). A B 21 30 3 n(B) = Answer: 12 SOLUTION 1 : Solution: n(A∩B) = 3, n(AUB) = 30, n(A) = 21 n(AUB) = n(A) + n(B) - N(A∩B) 30 = 21 + n(B) - 3 30 = 18 + n(B) n(B) = 30 - 18 n{B) = 12 |
| 9) If n(A∩B) = 3, n(AUB) = 41, n(A) = 22, find n(B). A B 22 41 3 n(B) = Answer: 22 SOLUTION 1 : Solution: n(A∩B) = 3, n(AUB) = 41, n(A) = 22 n(AUB) = n(A) + n(B) - N(A∩B) 41 = 22 + n(B) - 3 41 = 19 + n(B) n(B) = 41 - 19 n{B) = 22 |
| 10) If n(A∩B) = 4, n(AUB) = 45, n(A) = 25, find n(B). A B 25 45 4 n(B) = Answer: 24 SOLUTION 1 : Solution: n(A∩B) = 4, n(AUB) = 45, n(A) = 25 n(AUB) = n(A) + n(B) - N(A∩B) 45 = 25 + n(B) - 4 45 = 21 + n(B) n(B) = 45 - 21 n{B) = 24 |