Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) If n(A) = 19,n(B) = 22,n(AUB) = 30, n(A') = 18, Find n(A∩B) and n(U). A B 19 22 30 n(A∩B) = n(U) = Answer:_______________ |
| 2) If n(A) = 15,n(B) = 22,n(AUB) = 22, n(A') = 20, Find n(A∩B) and n(U). A B 15 22 22 n(A∩B) = n(U) = Answer:_______________ |
| 3) If n(A) = 26,n(B) = 12,n(AUB) = 30, n(A') = 19, Find n(A∩B) and n(U). A B 26 12 30 n(A∩B) = n(U) = Answer:_______________ |
| 4) If n(A) = 25,n(B) = 10,n(AUB) = 20, n(A') = 13, Find n(A∩B) and n(U). A B 25 10 20 n(A∩B) = n(U) = Answer:_______________ |
| 5) If n(A) = 16,n(B) = 15,n(AUB) = 26, n(A') = 11, Find n(A∩B) and n(U). A B 16 15 26 n(A∩B) = n(U) = Answer:_______________ |
| 6) If n(A) = 21,n(B) = 10,n(AUB) = 27, n(A') = 12, Find n(A∩B) and n(U). A B 21 10 27 n(A∩B) = n(U) = Answer:_______________ |
| 7) If n(A) = 22,n(B) = 13,n(AUB) = 29, n(A') = 10, Find n(A∩B) and n(U). A B 22 13 29 n(A∩B) = n(U) = Answer:_______________ |
| 8) If n(A) = 24,n(B) = 21,n(AUB) = 23, n(A') = 12, Find n(A∩B) and n(U). A B 24 21 23 n(A∩B) = n(U) = Answer:_______________ |
| 9) If n(A) = 21,n(B) = 13,n(AUB) = 29, n(A') = 14, Find n(A∩B) and n(U). A B 21 13 29 n(A∩B) = n(U) = Answer:_______________ |
| 10) If n(A) = 16,n(B) = 11,n(AUB) = 29, n(A') = 20, Find n(A∩B) and n(U). A B 16 11 29 n(A∩B) = n(U) = Answer:_______________ |
| 1) If n(A) = 19,n(B) = 22,n(AUB) = 30, n(A') = 18, Find n(A∩B) and n(U). A B 19 22 30 n(A∩B) = Answer: 11 n(U) = Answer: 37 SOLUTION 1 : n(A) = 19, n(B) = 22, n(AUB) = 30, n(A") = 18 n(A∩B) = n(AUB) = n(A) + n(B) - n(A∩B) 30 = 19 + 22 - n(A∩B) 30 = 41 - n(A∩B) n(A∩B) = 41 - 30 n(A∩B) = 11 HInt n(U) = n(A) + n(A") n(U) = 19 + 18 n(U) = 37 |
| 2) If n(A) = 15,n(B) = 22,n(AUB) = 22, n(A') = 20, Find n(A∩B) and n(U). A B 15 22 22 n(A∩B) = Answer: 15 n(U) = Answer: 35 SOLUTION 1 : n(A) = 15, n(B) = 22, n(AUB) = 22, n(A") = 20 n(A∩B) = n(AUB) = n(A) + n(B) - n(A∩B) 22 = 15 + 22 - n(A∩B) 22 = 37 - n(A∩B) n(A∩B) = 37 - 22 n(A∩B) = 15 HInt n(U) = n(A) + n(A") n(U) = 15 + 20 n(U) = 35 |
| 3) If n(A) = 26,n(B) = 12,n(AUB) = 30, n(A') = 19, Find n(A∩B) and n(U). A B 26 12 30 n(A∩B) = Answer: 8 n(U) = Answer: 45 SOLUTION 1 : n(A) = 26, n(B) = 12, n(AUB) = 30, n(A") = 19 n(A∩B) = n(AUB) = n(A) + n(B) - n(A∩B) 30 = 26 + 12 - n(A∩B) 30 = 38 - n(A∩B) n(A∩B) = 38 - 30 n(A∩B) = 8 HInt n(U) = n(A) + n(A") n(U) = 26 + 19 n(U) = 45 |
| 4) If n(A) = 25,n(B) = 10,n(AUB) = 20, n(A') = 13, Find n(A∩B) and n(U). A B 25 10 20 n(A∩B) = Answer: 15 n(U) = Answer: 38 SOLUTION 1 : n(A) = 25, n(B) = 10, n(AUB) = 20, n(A") = 13 n(A∩B) = n(AUB) = n(A) + n(B) - n(A∩B) 20 = 25 + 10 - n(A∩B) 20 = 35 - n(A∩B) n(A∩B) = 35 - 20 n(A∩B) = 15 HInt n(U) = n(A) + n(A") n(U) = 25 + 13 n(U) = 38 |
| 5) If n(A) = 16,n(B) = 15,n(AUB) = 26, n(A') = 11, Find n(A∩B) and n(U). A B 16 15 26 n(A∩B) = Answer: 5 n(U) = Answer: 27 SOLUTION 1 : n(A) = 16, n(B) = 15, n(AUB) = 26, n(A") = 11 n(A∩B) = n(AUB) = n(A) + n(B) - n(A∩B) 26 = 16 + 15 - n(A∩B) 26 = 31 - n(A∩B) n(A∩B) = 31 - 26 n(A∩B) = 5 HInt n(U) = n(A) + n(A") n(U) = 16 + 11 n(U) = 27 |
| 6) If n(A) = 21,n(B) = 10,n(AUB) = 27, n(A') = 12, Find n(A∩B) and n(U). A B 21 10 27 n(A∩B) = Answer: 4 n(U) = Answer: 33 SOLUTION 1 : n(A) = 21, n(B) = 10, n(AUB) = 27, n(A") = 12 n(A∩B) = n(AUB) = n(A) + n(B) - n(A∩B) 27 = 21 + 10 - n(A∩B) 27 = 31 - n(A∩B) n(A∩B) = 31 - 27 n(A∩B) = 4 HInt n(U) = n(A) + n(A") n(U) = 21 + 12 n(U) = 33 |
| 7) If n(A) = 22,n(B) = 13,n(AUB) = 29, n(A') = 10, Find n(A∩B) and n(U). A B 22 13 29 n(A∩B) = Answer: 6 n(U) = Answer: 32 SOLUTION 1 : n(A) = 22, n(B) = 13, n(AUB) = 29, n(A") = 10 n(A∩B) = n(AUB) = n(A) + n(B) - n(A∩B) 29 = 22 + 13 - n(A∩B) 29 = 35 - n(A∩B) n(A∩B) = 35 - 29 n(A∩B) = 6 HInt n(U) = n(A) + n(A") n(U) = 22 + 10 n(U) = 32 |
| 8) If n(A) = 24,n(B) = 21,n(AUB) = 23, n(A') = 12, Find n(A∩B) and n(U). A B 24 21 23 n(A∩B) = Answer: 22 n(U) = Answer: 36 SOLUTION 1 : n(A) = 24, n(B) = 21, n(AUB) = 23, n(A") = 12 n(A∩B) = n(AUB) = n(A) + n(B) - n(A∩B) 23 = 24 + 21 - n(A∩B) 23 = 45 - n(A∩B) n(A∩B) = 45 - 23 n(A∩B) = 22 HInt n(U) = n(A) + n(A") n(U) = 24 + 12 n(U) = 36 |
| 9) If n(A) = 21,n(B) = 13,n(AUB) = 29, n(A') = 14, Find n(A∩B) and n(U). A B 21 13 29 n(A∩B) = Answer: 5 n(U) = Answer: 35 SOLUTION 1 : n(A) = 21, n(B) = 13, n(AUB) = 29, n(A") = 14 n(A∩B) = n(AUB) = n(A) + n(B) - n(A∩B) 29 = 21 + 13 - n(A∩B) 29 = 34 - n(A∩B) n(A∩B) = 34 - 29 n(A∩B) = 5 HInt n(U) = n(A) + n(A") n(U) = 21 + 14 n(U) = 35 |
| 10) If n(A) = 16,n(B) = 11,n(AUB) = 29, n(A') = 20, Find n(A∩B) and n(U). A B 16 11 29 n(A∩B) = Answer: -2 n(U) = Answer: 36 SOLUTION 1 : n(A) = 16, n(B) = 11, n(AUB) = 29, n(A") = 20 n(A∩B) = n(AUB) = n(A) + n(B) - n(A∩B) 29 = 16 + 11 - n(A∩B) 29 = 27 - n(A∩B) n(A∩B) = 27 - 29 n(A∩B) = -2 HInt n(U) = n(A) + n(A") n(U) = 16 + 20 n(U) = 36 |