Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) (27b - 2j) from (-6b + 13j) - b j Answer:_______________ |
| 2) (13d - 2c) from (-6d + 14c) - ___c Answer:_______________ |
| 3) (27k - 3q) from (-6k + 28q) - k q Answer:_______________ |
| 4) (26u - 10i) from (-7u + 22i) - u i Answer:_______________ |
| 5) (19w - 10p) from (-2w + 14p) - w p Answer:_______________ |
| 6) (27w - 10r) from (-2w + 17r) - w r Answer:_______________ |
| 7) (12y - 3n) from (-7y + 12n) - y n Answer:_______________ |
| 8) (21x - 10c) from (-2x + 14c) - ___c Answer:_______________ |
| 9) (22j - 3z) from (-8j + 18z) - j z Answer:_______________ |
| 10) (14b - 10f) from (-9b + 22f) - b f Answer:_______________ |
| 1) (27o - 2i) from (-6o + 13i) - Answer: 33o Answer: 15i SOLUTION 1 : (-6o + 13i) - (27o - 2i) = - 6o + 13i - 27o + 2i = (- 6o - 27o) + (13i + 2i) = (- 6 - 27)o + (13 + 2)i = (- 33)o + (15)i = - 33o + 15i
|
| 2) (13u - 2q) from (-6u + 14q) - Answer: 19u Answer: 16q SOLUTION 1 : (-6u + 14q) - (13u - 2q) = - 6u + 14q - 13u + 2q = (- 6u - 13u) + (14q + 2q) = (- 6 - 13)u + (14 + 2)q = (- 19)u + (16)q = - 19u + 16q
|
| 3) (27g - 3l) from (-6g + 28l) - Answer: 33g Answer: 31l SOLUTION 1 : (-6g + 28l) - (27g - 3l) = - 6g + 28l - 27g + 3l = (- 6g - 27g) + (28l + 3l) = (- 6 - 27)g + (28 + 3)l = (- 33)g + (31)l = - 33g + 31l
|
| 4) (26h - 10c) from (-7h + 22c) - Answer: 33h Answer: 32c SOLUTION 1 : (-7h + 22c) - (26h - 10c) = - 7h + 22c - 26h + 10c = (- 7h - 26h) + (22c + 10c) = (- 7 - 26)h + (22 + 10)c = (- 33)h + (32)c = - 33h + 32c
|
| 5) (19k - 10c) from (-2k + 14c) - Answer: 21k Answer: 24c SOLUTION 1 : (-2k + 14c) - (19k - 10c) = - 2k + 14c - 19k + 10c = (- 2k - 19k) + (14c + 10c) = (- 2 - 19)k + (14 + 10)c = (- 21)k + (24)c = - 21k + 24c
|
| 6) (27y - 10t) from (-2y + 17t) - Answer: 29y Answer: 27t SOLUTION 1 : (-2y + 17t) - (27y - 10t) = - 2y + 17t - 27y + 10t = (- 2y - 27y) + (17t + 10t) = (- 2 - 27)y + (17 + 10)t = (- 29)y + (27)t = - 29y + 27t
|
| 7) (12s - 3v) from (-7s + 12v) - Answer: 19s Answer: 15v SOLUTION 1 : (-7s + 12v) - (12s - 3v) = - 7s + 12v - 12s + 3v = (- 7s - 12s) + (12v + 3v) = (- 7 - 12)s + (12 + 3)v = (- 19)s + (15)v = - 19s + 15v
|
| 8) (21c - 10v) from (-2c + 14v) - Answer: 23c Answer: 24v SOLUTION 1 : (-2c + 14v) - (21c - 10v) = - 2c + 14v - 21c + 10v = (- 2c - 21c) + (14v + 10v) = (- 2 - 21)c + (14 + 10)v = (- 23)c + (24)v = - 23c + 24v
|
| 9) (22m - 3p) from (-8m + 18p) - Answer: 30m Answer: 21p SOLUTION 1 : (-8m + 18p) - (22m - 3p) = - 8m + 18p - 22m + 3p = (- 8m - 22m) + (18p + 3p) = (- 8 - 22)m + (18 + 3)p = (- 30)m + (21)p = - 30m + 21p
|
| 10) (14z - 10k) from (-9z + 22k) - Answer: 23z Answer: 32k SOLUTION 1 : (-9z + 22k) - (14z - 10k) = - 9z + 22k - 14z + 10k = (- 9z - 14z) + (22k + 10k) = (- 9 - 14)z + (22 + 10)k = (- 23)z + (32)k = - 23z + 32k
|