Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Add the following expressions: 14H2 + 4H + 9 , 8H2 - 15H - 20 H2 H
Answer:_______________ |
| 2) Add the following expressions: 6P2 + 12P + 3 , 17P2 - 27P - 23 P2 P
Answer:_______________ |
| 3) Add the following expressions: 4N2 + 11N + 3 , 8N2 - 19N - 23 N2 N
Answer:_______________ |
| 4) Add the following expressions: 15O2 + 11O + 9 , 19O2 - 27O - 17 O2 O
Answer:_______________ |
| 5) Add the following expressions: 21T2 + 11T + 11 , 7T2 - 28T - 21 T2 T
Answer:_______________ |
| 6) Add the following expressions: 9P2 + 3P + 6 , 10P2 - 22P - 22 P2 P
Answer:_______________ |
| 7) Add the following expressions: 13F2 + 12F + 2 , 6F2 - 23F - 29 F2 F
Answer:_______________ |
| 8) Add the following expressions: 4R2 + 8R + 9 , 20R2 - 27R - 22 R2 R
Answer:_______________ |
| 9) Add the following expressions: 16K2 + 12K + 5 , 19K2 - 23K - 25 K2 K
Answer:_______________ |
| 10) Add the following expressions: 9L2 + 8L + 2 , 17L2 - 22L - 22 L2 L
Answer:_______________ |
| 1) Add the following expressions: 14W2 + 4W + 9 , 8W2 - 15W - 20 Answer: 22W2 Answer: -11W Answer: -11 SOLUTION 1 : ( 14W2 + 4W + 9 ) + ( 8W2 - 15W - 20 ) = (14W2 + 8W2) + (4W - 15W) + (9 - 20) = (14 + 8) W2 + (4 - 15) W + (9 - 20) = 22W2 -11W -11 |
| 2) Add the following expressions: 6N2 + 12N + 3 , 17N2 - 27N - 23 Answer: 23N2 Answer: -15N Answer: -20 SOLUTION 1 : ( 6N2 + 12N + 3 ) + ( 17N2 - 27N - 23 ) = (6N2 + 17N2) + (12N - 27N) + (3 - 23) = (6 + 17) N2 + (12 - 27) N + (3 - 23) = 23N2 -15N -20 |
| 3) Add the following expressions: 4I2 + 11I + 3 , 8I2 - 19I - 23 Answer: 12I2 Answer: -8I Answer: -20 SOLUTION 1 : ( 4I2 + 11I + 3 ) + ( 8I2 - 19I - 23 ) = (4I2 + 8I2) + (11I - 19I) + (3 - 23) = (4 + 8) I2 + (11 - 19) I + (3 - 23) = 12I2 -8I -20 |
| 4) Add the following expressions: 15M2 + 11M + 9 , 19M2 - 27M - 17 Answer: 34M2 Answer: -16M Answer: -8 SOLUTION 1 : ( 15M2 + 11M + 9 ) + ( 19M2 - 27M - 17 ) = (15M2 + 19M2) + (11M - 27M) + (9 - 17) = (15 + 19) M2 + (11 - 27) M + (9 - 17) = 34M2 -16M -8 |
| 5) Add the following expressions: 21J2 + 11J + 11 , 7J2 - 28J - 21 Answer: 28J2 Answer: -17J Answer: -10 SOLUTION 1 : ( 21J2 + 11J + 11 ) + ( 7J2 - 28J - 21 ) = (21J2 + 7J2) + (11J - 28J) + (11 - 21) = (21 + 7) J2 + (11 - 28) J + (11 - 21) = 28J2 -17J -10 |
| 6) Add the following expressions: 9F2 + 3F + 6 , 10F2 - 22F - 22 Answer: 19F2 Answer: -19F Answer: -16 SOLUTION 1 : ( 9F2 + 3F + 6 ) + ( 10F2 - 22F - 22 ) = (9F2 + 10F2) + (3F - 22F) + (6 - 22) = (9 + 10) F2 + (3 - 22) F + (6 - 22) = 19F2 -19F -16 |
| 7) Add the following expressions: 13V2 + 12V + 2 , 6V2 - 23V - 29 Answer: 19V2 Answer: -11V Answer: -27 SOLUTION 1 : ( 13V2 + 12V + 2 ) + ( 6V2 - 23V - 29 ) = (13V2 + 6V2) + (12V - 23V) + (2 - 29) = (13 + 6) V2 + (12 - 23) V + (2 - 29) = 19V2 -11V -27 |
| 8) Add the following expressions: 4L2 + 8L + 9 , 20L2 - 27L - 22 Answer: 24L2 Answer: -19L Answer: -13 SOLUTION 1 : ( 4L2 + 8L + 9 ) + ( 20L2 - 27L - 22 ) = (4L2 + 20L2) + (8L - 27L) + (9 - 22) = (4 + 20) L2 + (8 - 27) L + (9 - 22) = 24L2 -19L -13 |
| 9) Add the following expressions: 16S2 + 12S + 5 , 19S2 - 23S - 25 Answer: 35S2 Answer: -11S Answer: -20 SOLUTION 1 : ( 16S2 + 12S + 5 ) + ( 19S2 - 23S - 25 ) = (16S2 + 19S2) + (12S - 23S) + (5 - 25) = (16 + 19) S2 + (12 - 23) S + (5 - 25) = 35S2 -11S -20 |
| 10) Add the following expressions: 9Z2 + 8Z + 2 , 17Z2 - 22Z - 22 Answer: 26Z2 Answer: -14Z Answer: -20 SOLUTION 1 : ( 9Z2 + 8Z + 2 ) + ( 17Z2 - 22Z - 22 ) = (9Z2 + 17Z2) + (8Z - 22Z) + (2 - 22) = (9 + 17) Z2 + (8 - 22) Z + (2 - 22) = 26Z2 -14Z -20 |