Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Moorthi has saved
Answer:_______________ |
| 2) Anand has saved
Answer:_______________ |
| 3) Balaji has saved
Answer:_______________ |
| 4) Murugan has saved
Answer:_______________ |
| 5) Karna has saved
Answer:_______________ |
| 6) Narayanan has saved
Answer:_______________ |
| 7) Prem has saved
Answer:_______________ |
| 8) Raj has saved
Answer:_______________ |
| 9) Aravindh has saved
Answer:_______________ |
| 10) Moorthi has saved
Answer:_______________ |
| 1) Moorthi has saved
SOLUTION 1 : Here a = 590, d = 640 - 590 = 50 tn = a + (n-1)d when n = 27, t27 = 590 + (27-1}50 t27 = 590 + 26x50 t27 = 590 + 1300 = 1890 Moorthi has saving in the 27th month is
|
| 2) Anand has saved
SOLUTION 1 : Here a = 680, d = 750 - 680 = 70 tn = a + (n-1)d when n = 26, t26 = 680 + (26-1}70 t26 = 680 + 25x70 t26 = 680 + 1750 = 2430 Anand has saving in the 26th month is
|
| 3) Balaji has saved
SOLUTION 1 : Here a = 590, d = 660 - 590 = 70 tn = a + (n-1)d when n = 20, t20 = 590 + (20-1}70 t20 = 590 + 19x70 t20 = 590 + 1330 = 1920 Balaji has saving in the 20th month is
|
| 4) Murugan has saved
SOLUTION 1 : Here a = 710, d = 770 - 710 = 60 tn = a + (n-1)d when n = 26, t26 = 710 + (26-1}60 t26 = 710 + 25x60 t26 = 710 + 1500 = 2210 Murugan has saving in the 26th month is
|
| 5) Karna has saved
SOLUTION 1 : Here a = 650, d = 710 - 650 = 60 tn = a + (n-1)d when n = 26, t26 = 650 + (26-1}60 t26 = 650 + 25x60 t26 = 650 + 1500 = 2150 Karna has saving in the 26th month is
|
| 6) Narayanan has saved
SOLUTION 1 : Here a = 570, d = 630 - 570 = 60 tn = a + (n-1)d when n = 30, t30 = 570 + (30-1}60 t30 = 570 + 29x60 t30 = 570 + 1740 = 2310 Narayanan has saving in the 30th month is
|
| 7) Prem has saved
SOLUTION 1 : Here a = 790, d = 840 - 790 = 50 tn = a + (n-1)d when n = 19, t19 = 790 + (19-1}50 t19 = 790 + 18x50 t19 = 790 + 900 = 1690 Prem has saving in the 19th month is
|
| 8) Raj has saved
SOLUTION 1 : Here a = 580, d = 660 - 580 = 80 tn = a + (n-1)d when n = 27, t27 = 580 + (27-1}80 t27 = 580 + 26x80 t27 = 580 + 2080 = 2660 Raj has saving in the 27th month is
|
| 9) Aravindh has saved
SOLUTION 1 : Here a = 590, d = 640 - 590 = 50 tn = a + (n-1)d when n = 26, t26 = 590 + (26-1}50 t26 = 590 + 25x50 t26 = 590 + 1250 = 1840 Aravindh has saving in the 26th month is
|
| 10) Moorthi has saved
SOLUTION 1 : Here a = 550, d = 620 - 550 = 70 tn = a + (n-1)d when n = 23, t23 = 550 + (23-1}70 t23 = 550 + 22x70 t23 = 550 + 1540 = 2090 Moorthi has saving in the 23th month is
|