Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) If A and B are two sets and U is the universal set such that n(U) = 1300, n(A) = 350, n(B) = 600 and n(A∩B) = 100, find n(A‘∩B‘).
Answer:_______________ |
| 2) If A and B are two sets and U is the universal set such that n(U) = 1551, n(A) = 307, n(B) = 529 and n(A∩B) = 161, find n(A‘∩B‘).
Answer:_______________ |
| 3) If A and B are two sets and U is the universal set such that n(U) = 1410, n(A) = 350, n(B) = 620 and n(A∩B) = 120, find n(A‘∩B‘).
Answer:_______________ |
| 4) If A and B are two sets and U is the universal set such that n(U) = 1300, n(A) = 300, n(B) = 600 and n(A∩B) = 100, find n(A‘∩B‘).
Answer:_______________ |
| 5) If A and B are two sets and U is the universal set such that n(U) = 1394, n(A) = 327, n(B) = 595 and n(A∩B) = 135, find n(A‘∩B‘).
Answer:_______________ |
| 6) If A and B are two sets and U is the universal set such that n(U) = 1190, n(A) = 340, n(B) = 560 and n(A∩B) = 140, find n(A‘∩B‘).
Answer:_______________ |
| 7) If A and B are two sets and U is the universal set such that n(U) = 1800, n(A) = 350, n(B) = 600 and n(A∩B) = 100, find n(A‘∩B‘).
Answer:_______________ |
| 8) If A and B are two sets and U is the universal set such that n(U) = 1078, n(A) = 309, n(B) = 565 and n(A∩B) = 118, find n(A‘∩B‘).
Answer:_______________ |
| 9) If A and B are two sets and U is the universal set such that n(U) = 1850, n(A) = 340, n(B) = 550 and n(A∩B) = 180, find n(A‘∩B‘).
Answer:_______________ |
| 10) If A and B are two sets and U is the universal set such that n(U) = 1600, n(A) = 350, n(B) = 550 and n(A∩B) = 100, find n(A‘∩B‘).
Answer:_______________ |
| 1) If A and B are two sets and U is the universal set such that n(U) = 1300, n(A) = 350, n(B) = 600 and n(A∩B) = 100, find n(A‘∩B‘). Answer: 450 SOLUTION 1 : Given : n(U) = 1300 n(A) = 350 n(B) = 600 n(A∩B) = 100, To find : n(A‘∩B‘). we know that A‘∩B‘ = (A∪B)‘ Now, n(A∪B) = n(A) + n(B) - n(A∩B) = 350 + 600 - 100 = 950 - 100 = 850 ∴ n(A∪B) = 850 n(A‘∩B‘) = n[(A∪B)‘] n(A‘∩B‘) = n[(A∪B)‘] = n(U) - n(A∪B) = 1300 - 850 = 450 n(A‘∩B‘) = 450 |
| 2) If A and B are two sets and U is the universal set such that n(U) = 1551, n(A) = 307, n(B) = 529 and n(A∩B) = 161, find n(A‘∩B‘). Answer: 876 SOLUTION 1 : Given : n(U) = 1551 n(A) = 307 n(B) = 529 n(A∩B) = 161, To find : n(A‘∩B‘). we know that A‘∩B‘ = (A∪B)‘ Now, n(A∪B) = n(A) + n(B) - n(A∩B) = 307 + 529 - 161 = 836 - 161 = 675 ∴ n(A∪B) = 675 n(A‘∩B‘) = n[(A∪B)‘] n(A‘∩B‘) = n[(A∪B)‘] = n(U) - n(A∪B) = 1551 - 675 = 876 n(A‘∩B‘) = 876 |
| 3) If A and B are two sets and U is the universal set such that n(U) = 1410, n(A) = 350, n(B) = 620 and n(A∩B) = 120, find n(A‘∩B‘). Answer: 560 SOLUTION 1 : Given : n(U) = 1410 n(A) = 350 n(B) = 620 n(A∩B) = 120, To find : n(A‘∩B‘). we know that A‘∩B‘ = (A∪B)‘ Now, n(A∪B) = n(A) + n(B) - n(A∩B) = 350 + 620 - 120 = 970 - 120 = 850 ∴ n(A∪B) = 850 n(A‘∩B‘) = n[(A∪B)‘] n(A‘∩B‘) = n[(A∪B)‘] = n(U) - n(A∪B) = 1410 - 850 = 560 n(A‘∩B‘) = 560 |
| 4) If A and B are two sets and U is the universal set such that n(U) = 1300, n(A) = 300, n(B) = 600 and n(A∩B) = 100, find n(A‘∩B‘). Answer: 500 SOLUTION 1 : Given : n(U) = 1300 n(A) = 300 n(B) = 600 n(A∩B) = 100, To find : n(A‘∩B‘). we know that A‘∩B‘ = (A∪B)‘ Now, n(A∪B) = n(A) + n(B) - n(A∩B) = 300 + 600 - 100 = 900 - 100 = 800 ∴ n(A∪B) = 800 n(A‘∩B‘) = n[(A∪B)‘] n(A‘∩B‘) = n[(A∪B)‘] = n(U) - n(A∪B) = 1300 - 800 = 500 n(A‘∩B‘) = 500 |
| 5) If A and B are two sets and U is the universal set such that n(U) = 1394, n(A) = 327, n(B) = 595 and n(A∩B) = 135, find n(A‘∩B‘). Answer: 607 SOLUTION 1 : Given : n(U) = 1394 n(A) = 327 n(B) = 595 n(A∩B) = 135, To find : n(A‘∩B‘). we know that A‘∩B‘ = (A∪B)‘ Now, n(A∪B) = n(A) + n(B) - n(A∩B) = 327 + 595 - 135 = 922 - 135 = 787 ∴ n(A∪B) = 787 n(A‘∩B‘) = n[(A∪B)‘] n(A‘∩B‘) = n[(A∪B)‘] = n(U) - n(A∪B) = 1394 - 787 = 607 n(A‘∩B‘) = 607 |
| 6) If A and B are two sets and U is the universal set such that n(U) = 1190, n(A) = 340, n(B) = 560 and n(A∩B) = 140, find n(A‘∩B‘). Answer: 430 SOLUTION 1 : Given : n(U) = 1190 n(A) = 340 n(B) = 560 n(A∩B) = 140, To find : n(A‘∩B‘). we know that A‘∩B‘ = (A∪B)‘ Now, n(A∪B) = n(A) + n(B) - n(A∩B) = 340 + 560 - 140 = 900 - 140 = 760 ∴ n(A∪B) = 760 n(A‘∩B‘) = n[(A∪B)‘] n(A‘∩B‘) = n[(A∪B)‘] = n(U) - n(A∪B) = 1190 - 760 = 430 n(A‘∩B‘) = 430 |
| 7) If A and B are two sets and U is the universal set such that n(U) = 1800, n(A) = 350, n(B) = 600 and n(A∩B) = 100, find n(A‘∩B‘). Answer: 950 SOLUTION 1 : Given : n(U) = 1800 n(A) = 350 n(B) = 600 n(A∩B) = 100, To find : n(A‘∩B‘). we know that A‘∩B‘ = (A∪B)‘ Now, n(A∪B) = n(A) + n(B) - n(A∩B) = 350 + 600 - 100 = 950 - 100 = 850 ∴ n(A∪B) = 850 n(A‘∩B‘) = n[(A∪B)‘] n(A‘∩B‘) = n[(A∪B)‘] = n(U) - n(A∪B) = 1800 - 850 = 950 n(A‘∩B‘) = 950 |
| 8) If A and B are two sets and U is the universal set such that n(U) = 1078, n(A) = 309, n(B) = 565 and n(A∩B) = 118, find n(A‘∩B‘). Answer: 322 SOLUTION 1 : Given : n(U) = 1078 n(A) = 309 n(B) = 565 n(A∩B) = 118, To find : n(A‘∩B‘). we know that A‘∩B‘ = (A∪B)‘ Now, n(A∪B) = n(A) + n(B) - n(A∩B) = 309 + 565 - 118 = 874 - 118 = 756 ∴ n(A∪B) = 756 n(A‘∩B‘) = n[(A∪B)‘] n(A‘∩B‘) = n[(A∪B)‘] = n(U) - n(A∪B) = 1078 - 756 = 322 n(A‘∩B‘) = 322 |
| 9) If A and B are two sets and U is the universal set such that n(U) = 1850, n(A) = 340, n(B) = 550 and n(A∩B) = 180, find n(A‘∩B‘). Answer: 1140 SOLUTION 1 : Given : n(U) = 1850 n(A) = 340 n(B) = 550 n(A∩B) = 180, To find : n(A‘∩B‘). we know that A‘∩B‘ = (A∪B)‘ Now, n(A∪B) = n(A) + n(B) - n(A∩B) = 340 + 550 - 180 = 890 - 180 = 710 ∴ n(A∪B) = 710 n(A‘∩B‘) = n[(A∪B)‘] n(A‘∩B‘) = n[(A∪B)‘] = n(U) - n(A∪B) = 1850 - 710 = 1140 n(A‘∩B‘) = 1140 |
| 10) If A and B are two sets and U is the universal set such that n(U) = 1600, n(A) = 350, n(B) = 550 and n(A∩B) = 100, find n(A‘∩B‘). Answer: 800 SOLUTION 1 : Given : n(U) = 1600 n(A) = 350 n(B) = 550 n(A∩B) = 100, To find : n(A‘∩B‘). we know that A‘∩B‘ = (A∪B)‘ Now, n(A∪B) = n(A) + n(B) - n(A∩B) = 350 + 550 - 100 = 900 - 100 = 800 ∴ n(A∪B) = 800 n(A‘∩B‘) = n[(A∪B)‘] n(A‘∩B‘) = n[(A∪B)‘] = n(U) - n(A∪B) = 1600 - 800 = 800 n(A‘∩B‘) = 800 |