Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) A refrigerator is purchased for
Answer:_______________ |
| 2) A refrigerator is purchased for
Answer:_______________ |
| 3) A refrigerator is purchased for
Answer:_______________ |
| 4) A refrigerator is purchased for
Answer:_______________ |
| 5) A refrigerator is purchased for
Answer:_______________ |
| 6) A refrigerator is purchased for
Answer:_______________ |
| 7) A refrigerator is purchased for
Answer:_______________ |
| 8) A refrigerator is purchased for
Answer:_______________ |
| 9) A refrigerator is purchased for
Answer:_______________ |
| 10) A refrigerator is purchased for
Answer:_______________ |
| 1) A refrigerator is purchased for Answer: 5 SOLUTION 1 : Soln: For the refrigerator, bill amount = Cost price = Sales tax = Bill amount - Cost of the iteam = 14333-13644 = 689 Rate of sales tax = (Amount of sales tax÷Cost of the iteam) x 100 = (689÷13644) x 100 = 5.05 = 5 |
| 2) A refrigerator is purchased for Answer: 9 SOLUTION 1 : Soln: For the refrigerator, bill amount = Cost price = Sales tax = Bill amount - Cost of the iteam = 14914-13638 = 1276 Rate of sales tax = (Amount of sales tax÷Cost of the iteam) x 100 = (1276÷13638) x 100 = 9.36 = 9 |
| 3) A refrigerator is purchased for Answer: 8 SOLUTION 1 : Soln: For the refrigerator, bill amount = Cost price = Sales tax = Bill amount - Cost of the iteam = 14674-13546 = 1128 Rate of sales tax = (Amount of sales tax÷Cost of the iteam) x 100 = (1128÷13546) x 100 = 8.33 = 8 |
| 4) A refrigerator is purchased for Answer: 11 SOLUTION 1 : Soln: For the refrigerator, bill amount = Cost price = Sales tax = Bill amount - Cost of the iteam = 14782-13274 = 1508 Rate of sales tax = (Amount of sales tax÷Cost of the iteam) x 100 = (1508÷13274) x 100 = 11.36 = 11 |
| 5) A refrigerator is purchased for Answer: 6 SOLUTION 1 : Soln: For the refrigerator, bill amount = Cost price = Sales tax = Bill amount - Cost of the iteam = 14535-13763 = 772 Rate of sales tax = (Amount of sales tax÷Cost of the iteam) x 100 = (772÷13763) x 100 = 5.61 = 6 |
| 6) A refrigerator is purchased for Answer: 8 SOLUTION 1 : Soln: For the refrigerator, bill amount = Cost price = Sales tax = Bill amount - Cost of the iteam = 14589-13518 = 1071 Rate of sales tax = (Amount of sales tax÷Cost of the iteam) x 100 = (1071÷13518) x 100 = 7.92 = 8 |
| 7) A refrigerator is purchased for Answer: 1 SOLUTION 1 : Soln: For the refrigerator, bill amount = Cost price = Sales tax = Bill amount - Cost of the iteam = 14043-13885 = 158 Rate of sales tax = (Amount of sales tax÷Cost of the iteam) x 100 = (158÷13885) x 100 = 1.14 = 1 |
| 8) A refrigerator is purchased for Answer: 8 SOLUTION 1 : Soln: For the refrigerator, bill amount = Cost price = Sales tax = Bill amount - Cost of the iteam = 14822-13690 = 1132 Rate of sales tax = (Amount of sales tax÷Cost of the iteam) x 100 = (1132÷13690) x 100 = 8.27 = 8 |
| 9) A refrigerator is purchased for Answer: 3 SOLUTION 1 : Soln: For the refrigerator, bill amount = Cost price = Sales tax = Bill amount - Cost of the iteam = 14200-13727 = 473 Rate of sales tax = (Amount of sales tax÷Cost of the iteam) x 100 = (473÷13727) x 100 = 3.45 = 3 |
| 10) A refrigerator is purchased for Answer: 5 SOLUTION 1 : Soln: For the refrigerator, bill amount = Cost price = Sales tax = Bill amount - Cost of the iteam = 14547-13820 = 727 Rate of sales tax = (Amount of sales tax÷Cost of the iteam) x 100 = (727÷13820) x 100 = 5.26 = 5 |