Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Find the C.I. on
Answer:_______________ |
| 2) Find the C.I. on
Answer:_______________ |
| 3) Find the C.I. on
Answer:_______________ |
| 4) Find the C.I. on
Answer:_______________ |
| 5) Find the C.I. on
Answer:_______________ |
| 6) Find the C.I. on
Answer:_______________ |
| 7) Find the C.I. on
Answer:_______________ |
| 8) Find the C.I. on
Answer:_______________ |
| 9) Find the C.I. on
Answer:_______________ |
| 10) Find the C.I. on
Answer:_______________ |
| 1) Find the C.I. on Answer: 2448 SOLUTION 1 : Given : P = 12886 r = 6% n = 3 years Amount after 3years = P[(1+(r÷ 100)]3 = 12886 [(1+ 6 ÷100)]3 = 12886 [(1+0.06)]3 = 12886[(1.06)]3 = 12886x1.19 = Compount interest = 15334.34-12886 = |
| 2) Find the C.I. on Answer: 3605 SOLUTION 1 : Given : P = 13867 r = 8% n = 3 years Amount after 3years = P[(1+(r÷ 100)]3 = 13867 [(1+ 8 ÷100)]3 = 13867 [(1+0.08)]3 = 13867[(1.08)]3 = 13867x1.26 = Compount interest = 17472.42-13867 = |
| 3) Find the C.I. on Answer: 3226 SOLUTION 1 : Given : P = 12406 r = 8% n = 3 years Amount after 3years = P[(1+(r÷ 100)]3 = 12406 [(1+ 8 ÷100)]3 = 12406 [(1+0.08)]3 = 12406[(1.08)]3 = 12406x1.26 = Compount interest = 15631.56-12406 = |
| 4) Find the C.I. on Answer: 4449 SOLUTION 1 : Given : P = 14830 r = 9% n = 3 years Amount after 3years = P[(1+(r÷ 100)]3 = 14830 [(1+ 9 ÷100)]3 = 14830 [(1+0.09)]3 = 14830[(1.09)]3 = 14830x1.30 = Compount interest = 19279-14830 = |
| 5) Find the C.I. on Answer: 2040 SOLUTION 1 : Given : P = 12751 r = 5% n = 3 years Amount after 3years = P[(1+(r÷ 100)]3 = 12751 [(1+ 5 ÷100)]3 = 12751 [(1+0.05)]3 = 12751[(1.05)]3 = 12751x1.16 = Compount interest = 14791.16-12751 = |
| 6) Find the C.I. on Answer: 4884 SOLUTION 1 : Given : P = 14799 r = 10% n = 3 years Amount after 3years = P[(1+(r÷ 100)]3 = 14799 [(1+ 10 ÷100)]3 = 14799 [(1+0.10)]3 = 14799[(1.1)]3 = 14799x1.33 = Compount interest = 19682.67-14799 = |
| 7) Find the C.I. on Answer: 4268 SOLUTION 1 : Given : P = 12932 r = 10% n = 3 years Amount after 3years = P[(1+(r÷ 100)]3 = 12932 [(1+ 10 ÷100)]3 = 12932 [(1+0.10)]3 = 12932[(1.1)]3 = 12932x1.33 = Compount interest = 17199.56-12932 = |
| 8) Find the C.I. on Answer: 2389 SOLUTION 1 : Given : P = 14932 r = 5% n = 3 years Amount after 3years = P[(1+(r÷ 100)]3 = 14932 [(1+ 5 ÷100)]3 = 14932 [(1+0.05)]3 = 14932[(1.05)]3 = 14932x1.16 = Compount interest = 17321.12-14932 = |
| 9) Find the C.I. on Answer: 3638 SOLUTION 1 : Given : P = 12127 r = 9% n = 3 years Amount after 3years = P[(1+(r÷ 100)]3 = 12127 [(1+ 9 ÷100)]3 = 12127 [(1+0.09)]3 = 12127[(1.09)]3 = 12127x1.30 = Compount interest = 15765.1-12127 = |
| 10) Find the C.I. on Answer: 4025 SOLUTION 1 : Given : P = 13417 r = 9% n = 3 years Amount after 3years = P[(1+(r÷ 100)]3 = 13417 [(1+ 9 ÷100)]3 = 13417 [(1+0.09)]3 = 13417[(1.09)]3 = 13417x1.30 = Compount interest = 17442.1-13417 = |