Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) The population of a village increases at the rate of 3% every year. If the present population is 31241,what will be the population after 3 years
Answer:_______________ |
| 2) The population of a village increases at the rate of 6% every year. If the present population is 14377,what will be the population after 4 years
Answer:_______________ |
| 3) The population of a village increases at the rate of 3% every year. If the present population is 17656,what will be the population after 4 years
Answer:_______________ |
| 4) The population of a village increases at the rate of 6% every year. If the present population is 49115,what will be the population after 4 years
Answer:_______________ |
| 5) The population of a village increases at the rate of 4% every year. If the present population is 39762,what will be the population after 2 years
Answer:_______________ |
| 6) The population of a village increases at the rate of 2% every year. If the present population is 31939,what will be the population after 2 years
Answer:_______________ |
| 7) The population of a village increases at the rate of 4% every year. If the present population is 35219,what will be the population after 3 years
Answer:_______________ |
| 8) The population of a village increases at the rate of 7% every year. If the present population is 42435,what will be the population after 2 years
Answer:_______________ |
| 9) The population of a village increases at the rate of 4% every year. If the present population is 47350,what will be the population after 4 years
Answer:_______________ |
| 10) The population of a village increases at the rate of 7% every year. If the present population is 13682,what will be the population after 4 years
Answer:_______________ |
| 1) The population of a village increases at the rate of 3% every year. If the present population is 31241,what will be the population after 3 years Answer: 34138 SOLUTION 1 : Given : Present population P = Rate of increase r = 3% Number of years n = 3 years The population after n years = P[1+(r÷100)]n = 31241[1+(3÷100)]3 = 31241[1+0.03]3 = 31241(1.03)3 = 31241 x 1.092727 = |
| 2) The population of a village increases at the rate of 6% every year. If the present population is 14377,what will be the population after 4 years Answer: 18151 SOLUTION 1 : Given : Present population P = Rate of increase r = 6% Number of years n = 4 years The population after n years = P[1+(r÷100)]n = 14377[1+(6÷100)]4 = 14377[1+0.06]4 = 14377(1.06)4 = 14377 x 1.26247696 = |
| 3) The population of a village increases at the rate of 3% every year. If the present population is 17656,what will be the population after 4 years Answer: 19872 SOLUTION 1 : Given : Present population P = Rate of increase r = 3% Number of years n = 4 years The population after n years = P[1+(r÷100)]n = 17656[1+(3÷100)]4 = 17656[1+0.03]4 = 17656(1.03)4 = 17656 x 1.12550881 = |
| 4) The population of a village increases at the rate of 6% every year. If the present population is 49115,what will be the population after 4 years Answer: 62007 SOLUTION 1 : Given : Present population P = Rate of increase r = 6% Number of years n = 4 years The population after n years = P[1+(r÷100)]n = 49115[1+(6÷100)]4 = 49115[1+0.06]4 = 49115(1.06)4 = 49115 x 1.26247696 = |
| 5) The population of a village increases at the rate of 4% every year. If the present population is 39762,what will be the population after 2 years Answer: 43007 SOLUTION 1 : Given : Present population P = Rate of increase r = 4% Number of years n = 2 years The population after n years = P[1+(r÷100)]n = 39762[1+(4÷100)]2 = 39762[1+0.04]2 = 39762(1.04)2 = 39762 x 1.0816 = |
| 6) The population of a village increases at the rate of 2% every year. If the present population is 31939,what will be the population after 2 years Answer: 33229 SOLUTION 1 : Given : Present population P = Rate of increase r = 2% Number of years n = 2 years The population after n years = P[1+(r÷100)]n = 31939[1+(2÷100)]2 = 31939[1+0.02]2 = 31939(1.02)2 = 31939 x 1.0404 = |
| 7) The population of a village increases at the rate of 4% every year. If the present population is 35219,what will be the population after 3 years Answer: 39617 SOLUTION 1 : Given : Present population P = Rate of increase r = 4% Number of years n = 3 years The population after n years = P[1+(r÷100)]n = 35219[1+(4÷100)]3 = 35219[1+0.04]3 = 35219(1.04)3 = 35219 x 1.124864 = |
| 8) The population of a village increases at the rate of 7% every year. If the present population is 42435,what will be the population after 2 years Answer: 48584 SOLUTION 1 : Given : Present population P = Rate of increase r = 7% Number of years n = 2 years The population after n years = P[1+(r÷100)]n = 42435[1+(7÷100)]2 = 42435[1+0.07]2 = 42435(1.07)2 = 42435 x 1.1449 = |
| 9) The population of a village increases at the rate of 4% every year. If the present population is 47350,what will be the population after 4 years Answer: 55393 SOLUTION 1 : Given : Present population P = Rate of increase r = 4% Number of years n = 4 years The population after n years = P[1+(r÷100)]n = 47350[1+(4÷100)]4 = 47350[1+0.04]4 = 47350(1.04)4 = 47350 x 1.16985856 = |
| 10) The population of a village increases at the rate of 7% every year. If the present population is 13682,what will be the population after 4 years Answer: 17934 SOLUTION 1 : Given : Present population P = Rate of increase r = 7% Number of years n = 4 years The population after n years = P[1+(r÷100)]n = 13682[1+(7÷100)]4 = 13682[1+0.07]4 = 13682(1.07)4 = 13682 x 1.31079601 = |