Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) 18% of the total quantity of oil is 30 litres.Find the total quantity of oil in litres.
Answer:_______________ |
| 2) 16% of the total quantity of oil is 27 litres.Find the total quantity of oil in litres.
Answer:_______________ |
| 3) 17% of the total quantity of oil is 28 litres.Find the total quantity of oil in litres.
Answer:_______________ |
| 4) 11% of the total quantity of oil is 36 litres.Find the total quantity of oil in litres.
Answer:_______________ |
| 5) 20% of the total quantity of oil is 29 litres.Find the total quantity of oil in litres.
Answer:_______________ |
| 6) 10% of the total quantity of oil is 25 litres.Find the total quantity of oil in litres.
Answer:_______________ |
| 7) 17% of the total quantity of oil is 35 litres.Find the total quantity of oil in litres.
Answer:_______________ |
| 8) 13% of the total quantity of oil is 33 litres.Find the total quantity of oil in litres.
Answer:_______________ |
| 9) 14% of the total quantity of oil is 41 litres.Find the total quantity of oil in litres.
Answer:_______________ |
| 10) 14% of the total quantity of oil is 44 litres.Find the total quantity of oil in litres.
Answer:_______________ |
| 1) 18% of the total quantity of oil is 30 litres.Find the total quantity of oil in litres. Answer: 166.667 SOLUTION 1 : Given: Let x be the total quantity of oil 18% of the total quantity of oil = 30 litres (18÷100) x x = 30 0.18 x x = 30 x = 30 ÷ 0.18 = 166.667 litres The total quantity of oil is 166.667 litres.
|
| 2) 16% of the total quantity of oil is 27 litres.Find the total quantity of oil in litres. Answer: 168.750 SOLUTION 1 : Given: Let x be the total quantity of oil 16% of the total quantity of oil = 27 litres (16÷100) x x = 27 0.16 x x = 27 x = 27 ÷ 0.16 = 168.750 litres The total quantity of oil is 168.750 litres.
|
| 3) 17% of the total quantity of oil is 28 litres.Find the total quantity of oil in litres. Answer: 164.706 SOLUTION 1 : Given: Let x be the total quantity of oil 17% of the total quantity of oil = 28 litres (17÷100) x x = 28 0.17 x x = 28 x = 28 ÷ 0.17 = 164.706 litres The total quantity of oil is 164.706 litres.
|
| 4) 11% of the total quantity of oil is 36 litres.Find the total quantity of oil in litres. Answer: 327.273 SOLUTION 1 : Given: Let x be the total quantity of oil 11% of the total quantity of oil = 36 litres (11÷100) x x = 36 0.11 x x = 36 x = 36 ÷ 0.11 = 327.273 litres The total quantity of oil is 327.273 litres.
|
| 5) 20% of the total quantity of oil is 29 litres.Find the total quantity of oil in litres. Answer: 145.000 SOLUTION 1 : Given: Let x be the total quantity of oil 20% of the total quantity of oil = 29 litres (20÷100) x x = 29 0.2 x x = 29 x = 29 ÷ 0.2 = 145.000 litres The total quantity of oil is 145.000 litres.
|
| 6) 10% of the total quantity of oil is 25 litres.Find the total quantity of oil in litres. Answer: 250.000 SOLUTION 1 : Given: Let x be the total quantity of oil 10% of the total quantity of oil = 25 litres (10÷100) x x = 25 0.1 x x = 25 x = 25 ÷ 0.1 = 250.000 litres The total quantity of oil is 250.000 litres.
|
| 7) 17% of the total quantity of oil is 35 litres.Find the total quantity of oil in litres. Answer: 205.882 SOLUTION 1 : Given: Let x be the total quantity of oil 17% of the total quantity of oil = 35 litres (17÷100) x x = 35 0.17 x x = 35 x = 35 ÷ 0.17 = 205.882 litres The total quantity of oil is 205.882 litres.
|
| 8) 13% of the total quantity of oil is 33 litres.Find the total quantity of oil in litres. Answer: 253.846 SOLUTION 1 : Given: Let x be the total quantity of oil 13% of the total quantity of oil = 33 litres (13÷100) x x = 33 0.13 x x = 33 x = 33 ÷ 0.13 = 253.846 litres The total quantity of oil is 253.846 litres.
|
| 9) 14% of the total quantity of oil is 41 litres.Find the total quantity of oil in litres. Answer: 292.857 SOLUTION 1 : Given: Let x be the total quantity of oil 14% of the total quantity of oil = 41 litres (14÷100) x x = 41 0.14 x x = 41 x = 41 ÷ 0.14 = 292.857 litres The total quantity of oil is 292.857 litres.
|
| 10) 14% of the total quantity of oil is 44 litres.Find the total quantity of oil in litres. Answer: 314.286 SOLUTION 1 : Given: Let x be the total quantity of oil 14% of the total quantity of oil = 44 litres (14÷100) x x = 44 0.14 x x = 44 x = 44 ÷ 0.14 = 314.286 litres The total quantity of oil is 314.286 litres.
|