Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) 25 of a journey covers 2567km. How long is the whole journey km Answer:_______________ |
| 2) 13 of a journey covers 4556km. How long is the whole journey km Answer:_______________ |
| 3) 19 of a journey covers 2285km. How long is the whole journey km Answer:_______________ |
| 4) 25 of a journey covers 3676km. How long is the whole journey km Answer:_______________ |
| 5) 24 of a journey covers 2616km. How long is the whole journey km Answer:_______________ |
| 6) 22 of a journey covers 2143km. How long is the whole journey km Answer:_______________ |
| 7) 22 of a journey covers 4114km. How long is the whole journey km Answer:_______________ |
| 8) 12 of a journey covers 4812km. How long is the whole journey km Answer:_______________ |
| 9) 10 of a journey covers 3902km. How long is the whole journey km Answer:_______________ |
| 10) 13 of a journey covers 3979km. How long is the whole journey km Answer:_______________ |
| 1) 25 of a journey covers 2567km. How long is the whole journey Answer: 103km SOLUTION 1 : Given: Let x be the length of the whole journey 25% of the journey covers = 2567 km (25÷100) x x = 2567 0.25 x x = 2567 x = 2567÷0.25 = 103 km The length of the whole journey is 103km |
| 2) 13 of a journey covers 4556km. How long is the whole journey Answer: 350km SOLUTION 1 : Given: Let x be the length of the whole journey 13% of the journey covers = 4556 km (13÷100) x x = 4556 0.13 x x = 4556 x = 4556÷0.13 = 350 km The length of the whole journey is 350km |
| 3) 19 of a journey covers 2285km. How long is the whole journey Answer: 120km SOLUTION 1 : Given: Let x be the length of the whole journey 19% of the journey covers = 2285 km (19÷100) x x = 2285 0.19 x x = 2285 x = 2285÷0.19 = 120 km The length of the whole journey is 120km |
| 4) 25 of a journey covers 3676km. How long is the whole journey Answer: 147km SOLUTION 1 : Given: Let x be the length of the whole journey 25% of the journey covers = 3676 km (25÷100) x x = 3676 0.25 x x = 3676 x = 3676÷0.25 = 147 km The length of the whole journey is 147km |
| 5) 24 of a journey covers 2616km. How long is the whole journey Answer: 109km SOLUTION 1 : Given: Let x be the length of the whole journey 24% of the journey covers = 2616 km (24÷100) x x = 2616 0.24 x x = 2616 x = 2616÷0.24 = 109 km The length of the whole journey is 109km |
| 6) 22 of a journey covers 2143km. How long is the whole journey Answer: 97km SOLUTION 1 : Given: Let x be the length of the whole journey 22% of the journey covers = 2143 km (22÷100) x x = 2143 0.22 x x = 2143 x = 2143÷0.22 = 97 km The length of the whole journey is 97km |
| 7) 22 of a journey covers 4114km. How long is the whole journey Answer: 187km SOLUTION 1 : Given: Let x be the length of the whole journey 22% of the journey covers = 4114 km (22÷100) x x = 4114 0.22 x x = 4114 x = 4114÷0.22 = 187 km The length of the whole journey is 187km |
| 8) 12 of a journey covers 4812km. How long is the whole journey Answer: 401km SOLUTION 1 : Given: Let x be the length of the whole journey 12% of the journey covers = 4812 km (12÷100) x x = 4812 0.12 x x = 4812 x = 4812÷0.12 = 401 km The length of the whole journey is 401km |
| 9) 10 of a journey covers 3902km. How long is the whole journey Answer: 390km SOLUTION 1 : Given: Let x be the length of the whole journey 10% of the journey covers = 3902 km (10÷100) x x = 3902 0.1 x x = 3902 x = 3902÷0.1 = 390 km The length of the whole journey is 390km |
| 10) 13 of a journey covers 3979km. How long is the whole journey Answer: 306km SOLUTION 1 : Given: Let x be the length of the whole journey 13% of the journey covers = 3979 km (13÷100) x x = 3979 0.13 x x = 3979 x = 3979÷0.13 = 306 km The length of the whole journey is 306km |