Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) In an interview for a computer firm 1097 applicants were interviewed. If 5%of them were selected, how many applicants were selected Also find the number of applicants who were not selected.
Answer:_______________ |
| 2) In an interview for a computer firm 1626 applicants were interviewed. If 3%of them were selected, how many applicants were selected Also find the number of applicants who were not selected.
Answer:_______________ |
| 3) In an interview for a computer firm 1275 applicants were interviewed. If 9%of them were selected, how many applicants were selected Also find the number of applicants who were not selected.
Answer:_______________ |
| 4) In an interview for a computer firm 1634 applicants were interviewed. If 8%of them were selected, how many applicants were selected Also find the number of applicants who were not selected.
Answer:_______________ |
| 5) In an interview for a computer firm 1573 applicants were interviewed. If 3%of them were selected, how many applicants were selected Also find the number of applicants who were not selected.
Answer:_______________ |
| 6) In an interview for a computer firm 1411 applicants were interviewed. If 4%of them were selected, how many applicants were selected Also find the number of applicants who were not selected.
Answer:_______________ |
| 7) In an interview for a computer firm 1731 applicants were interviewed. If 6%of them were selected, how many applicants were selected Also find the number of applicants who were not selected.
Answer:_______________ |
| 8) In an interview for a computer firm 1622 applicants were interviewed. If 6%of them were selected, how many applicants were selected Also find the number of applicants who were not selected.
Answer:_______________ |
| 9) In an interview for a computer firm 1500 applicants were interviewed. If 8%of them were selected, how many applicants were selected Also find the number of applicants who were not selected.
Answer:_______________ |
| 10) In an interview for a computer firm 1233 applicants were interviewed. If 3%of them were selected, how many applicants were selected Also find the number of applicants who were not selected.
Answer:_______________ |
| 1) In an interview for a computer firm 1097 applicants were interviewed. If 5%of them were selected, how many applicants were selected Also find the number of applicants who were not selected. Answer: 1042 SOLUTION 1 : Given : Total number of applicants = 1097 Number of selected applicants = 5% of 1097 = (5÷100) x 1097 = 0.05 x 1097 = 55 Number of non selected applicants= 1097-55 = 1042
|
| 2) In an interview for a computer firm 1626 applicants were interviewed. If 3%of them were selected, how many applicants were selected Also find the number of applicants who were not selected. Answer: 1577 SOLUTION 1 : Given : Total number of applicants = 1626 Number of selected applicants = 3% of 1626 = (3÷100) x 1626 = 0.03 x 1626 = 49 Number of non selected applicants= 1626-49 = 1577
|
| 3) In an interview for a computer firm 1275 applicants were interviewed. If 9%of them were selected, how many applicants were selected Also find the number of applicants who were not selected. Answer: 1160 SOLUTION 1 : Given : Total number of applicants = 1275 Number of selected applicants = 9% of 1275 = (9÷100) x 1275 = 0.09 x 1275 = 115 Number of non selected applicants= 1275-115 = 1160
|
| 4) In an interview for a computer firm 1634 applicants were interviewed. If 8%of them were selected, how many applicants were selected Also find the number of applicants who were not selected. Answer: 1503 SOLUTION 1 : Given : Total number of applicants = 1634 Number of selected applicants = 8% of 1634 = (8÷100) x 1634 = 0.08 x 1634 = 131 Number of non selected applicants= 1634-131 = 1503
|
| 5) In an interview for a computer firm 1573 applicants were interviewed. If 3%of them were selected, how many applicants were selected Also find the number of applicants who were not selected. Answer: 1526 SOLUTION 1 : Given : Total number of applicants = 1573 Number of selected applicants = 3% of 1573 = (3÷100) x 1573 = 0.03 x 1573 = 47 Number of non selected applicants= 1573-47 = 1526
|
| 6) In an interview for a computer firm 1411 applicants were interviewed. If 4%of them were selected, how many applicants were selected Also find the number of applicants who were not selected. Answer: 1355 SOLUTION 1 : Given : Total number of applicants = 1411 Number of selected applicants = 4% of 1411 = (4÷100) x 1411 = 0.04 x 1411 = 56 Number of non selected applicants= 1411-56 = 1355
|
| 7) In an interview for a computer firm 1731 applicants were interviewed. If 6%of them were selected, how many applicants were selected Also find the number of applicants who were not selected. Answer: 1627 SOLUTION 1 : Given : Total number of applicants = 1731 Number of selected applicants = 6% of 1731 = (6÷100) x 1731 = 0.06 x 1731 = 104 Number of non selected applicants= 1731-104 = 1627
|
| 8) In an interview for a computer firm 1622 applicants were interviewed. If 6%of them were selected, how many applicants were selected Also find the number of applicants who were not selected. Answer: 1525 SOLUTION 1 : Given : Total number of applicants = 1622 Number of selected applicants = 6% of 1622 = (6÷100) x 1622 = 0.06 x 1622 = 97 Number of non selected applicants= 1622-97 = 1525
|
| 9) In an interview for a computer firm 1500 applicants were interviewed. If 8%of them were selected, how many applicants were selected Also find the number of applicants who were not selected. Answer: 1380 SOLUTION 1 : Given : Total number of applicants = 1500 Number of selected applicants = 8% of 1500 = (8÷100) x 1500 = 0.08 x 1500 = 120 Number of non selected applicants= 1500-120 = 1380
|
| 10) In an interview for a computer firm 1233 applicants were interviewed. If 3%of them were selected, how many applicants were selected Also find the number of applicants who were not selected. Answer: 1196 SOLUTION 1 : Given : Total number of applicants = 1233 Number of selected applicants = 3% of 1233 = (3÷100) x 1233 = 0.03 x 1233 = 37 Number of non selected applicants= 1233-37 = 1196
|