Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) The present value of an oil engine is
Answer:_______________ |
| 2) The present value of an oil engine is
Answer:_______________ |
| 3) The present value of an oil engine is
Answer:_______________ |
| 4) The present value of an oil engine is
Answer:_______________ |
| 5) The present value of an oil engine is
Answer:_______________ |
| 6) The present value of an oil engine is
Answer:_______________ |
| 7) The present value of an oil engine is
Answer:_______________ |
| 8) The present value of an oil engine is
Answer:_______________ |
| 9) The present value of an oil engine is
Answer:_______________ |
| 10) The present value of an oil engine is
Answer:_______________ |
| 1) The present value of an oil engine is Answer: 16751 SOLUTION 1 : Given : A = r = 7% n = 5 years Depreciation: A = P[1-(r÷100)]n = 24079[1-(7÷100)]5 = 24079[1-0.07]5 = 24079 x (0.93)5 = 24079 x 0.6956883693 =
|
| 2) The present value of an oil engine is Answer: 35376 SOLUTION 1 : Given : A = r = 2% n = 5 years Depreciation: A = P[1-(r÷100)]n = 39136[1-(2÷100)]5 = 39136[1-0.02]5 = 39136 x (0.98)5 = 39136 x 0.9039207968 =
|
| 3) The present value of an oil engine is Answer: 22181 SOLUTION 1 : Given : A = r = 3% n = 2 years Depreciation: A = P[1-(r÷100)]n = 23574[1-(3÷100)]2 = 23574[1-0.03]2 = 23574 x (0.97)2 = 23574 x 0.9409 =
|
| 4) The present value of an oil engine is Answer: 13949 SOLUTION 1 : Given : A = r = 10% n = 3 years Depreciation: A = P[1-(r÷100)]n = 19134[1-(10÷100)]3 = 19134[1-0.1]3 = 19134 x (0.9)3 = 19134 x 0.729 =
|
| 5) The present value of an oil engine is Answer: 45586 SOLUTION 1 : Given : A = r = 2% n = 3 years Depreciation: A = P[1-(r÷100)]n = 48434[1-(2÷100)]3 = 48434[1-0.02]3 = 48434 x (0.98)3 = 48434 x 0.941192 =
|
| 6) The present value of an oil engine is Answer: 19377 SOLUTION 1 : Given : A = r = 4% n = 5 years Depreciation: A = P[1-(r÷100)]n = 23764[1-(4÷100)]5 = 23764[1-0.04]5 = 23764 x (0.96)5 = 23764 x 0.8153726976 =
|
| 7) The present value of an oil engine is Answer: 16525 SOLUTION 1 : Given : A = r = 6% n = 3 years Depreciation: A = P[1-(r÷100)]n = 19896[1-(6÷100)]3 = 19896[1-0.06]3 = 19896 x (0.94)3 = 19896 x 0.830584 =
|
| 8) The present value of an oil engine is Answer: 19025 SOLUTION 1 : Given : A = r = 9% n = 4 years Depreciation: A = P[1-(r÷100)]n = 27743[1-(9÷100)]4 = 27743[1-0.09]4 = 27743 x (0.91)4 = 27743 x 0.68574961 =
|
| 9) The present value of an oil engine is Answer: 13514 SOLUTION 1 : Given : A = r = 6% n = 3 years Depreciation: A = P[1-(r÷100)]n = 16270[1-(6÷100)]3 = 16270[1-0.06]3 = 16270 x (0.94)3 = 16270 x 0.830584 =
|
| 10) The present value of an oil engine is Answer: 42251 SOLUTION 1 : Given : A = r = 5% n = 3 years Depreciation: A = P[1-(r÷100)]n = 49279[1-(5÷100)]3 = 49279[1-0.05]3 = 49279 x (0.95)3 = 49279 x 0.857375 =
|