Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Balaji doposited % Answer:_______________ |
| 2) Aravindh doposited % Answer:_______________ |
| 3) Prem doposited % Answer:_______________ |
| 4) Narayanan doposited % Answer:_______________ |
| 5) Kumar doposited % Answer:_______________ |
| 6) Murugan doposited % Answer:_______________ |
| 7) Karna doposited % Answer:_______________ |
| 8) Murugan doposited % Answer:_______________ |
| 9) Kumar doposited % Answer:_______________ |
| 10) Karna doposited % Answer:_______________ |
| 1) Balaji doposited Answer: 14% SOLUTION 1 : Given: Maturity Amount, A = P = n = 6 years = 72 months Period, N = [{n(n+1)}/2] years = [72x(72+1)÷2] = [(72x73)÷2] = [5256÷2] = x 2628 = 219.00 years Amount Deposited = Pn = 300 x 72 = Maturity Amount = Pn 31000 = 21600+ (300 x 219.00 x 31000 = 21600 + (65700x (31000 - 21600 )x 100 = 65700 x r 9400x100 = 65700 x r = r 14 % = r
|
| 2) Aravindh doposited Answer: 27% SOLUTION 1 : Given: Maturity Amount, A = P = n = 5 years = 60 months Period, N = [{n(n+1)}/2] years = [60x(60+1)÷2] = [(60x61)÷2] = [3660÷2] = x 1830 = 152.50 years Amount Deposited = Pn = 300 x 60 = Maturity Amount = Pn 30500 = 18000+ (300 x 152.50 x 30500 = 18000 + (45750x (30500 - 18000 )x 100 = 45750 x r 12500x100 = 45750 x r = r 27 % = r
|
| 3) Prem doposited Answer: 16% SOLUTION 1 : Given: Maturity Amount, A = P = n = 5 years = 60 months Period, N = [{n(n+1)}/2] years = [60x(60+1)÷2] = [(60x61)÷2] = [3660÷2] = x 1830 = 152.50 years Amount Deposited = Pn = 400 x 60 = Maturity Amount = Pn 33500 = 24000+ (400 x 152.50 x 33500 = 24000 + (61000x (33500 - 24000 )x 100 = 61000 x r 9500x100 = 61000 x r = r 16 % = r
|
| 4) Narayanan doposited Answer: 55% SOLUTION 1 : Given: Maturity Amount, A = P = n = 4 years = 48 months Period, N = [{n(n+1)}/2] years = [48x(48+1)÷2] = [(48x49)÷2] = [2352÷2] = x 1176 = 98.00 years Amount Deposited = Pn = 300 x 48 = Maturity Amount = Pn 30500 = 14400+ (300 x 98.00 x 30500 = 14400 + (29400x (30500 - 14400 )x 100 = 29400 x r 16100x100 = 29400 x r = r 55 % = r
|
| 5) Kumar doposited Answer: 5% SOLUTION 1 : Given: Maturity Amount, A = P = n = 6 years = 72 months Period, N = [{n(n+1)}/2] years = [72x(72+1)÷2] = [(72x73)÷2] = [5256÷2] = x 2628 = 219.00 years Amount Deposited = Pn = 400 x 72 = Maturity Amount = Pn 33000 = 28800+ (400 x 219.00 x 33000 = 28800 + (87600x (33000 - 28800 )x 100 = 87600 x r 4200x100 = 87600 x r = r 5 % = r
|
| 6) Murugan doposited Answer: 10% SOLUTION 1 : Given: Maturity Amount, A = P = n = 5 years = 60 months Period, N = [{n(n+1)}/2] years = [60x(60+1)÷2] = [(60x61)÷2] = [3660÷2] = x 1830 = 152.50 years Amount Deposited = Pn = 400 x 60 = Maturity Amount = Pn 30000 = 24000+ (400 x 152.50 x 30000 = 24000 + (61000x (30000 - 24000 )x 100 = 61000 x r 6000x100 = 61000 x r = r 10 % = r
|
| 7) Karna doposited Answer: 15% SOLUTION 1 : Given: Maturity Amount, A = P = n = 5 years = 60 months Period, N = [{n(n+1)}/2] years = [60x(60+1)÷2] = [(60x61)÷2] = [3660÷2] = x 1830 = 152.50 years Amount Deposited = Pn = 400 x 60 = Maturity Amount = Pn 33000 = 24000+ (400 x 152.50 x 33000 = 24000 + (61000x (33000 - 24000 )x 100 = 61000 x r 9000x100 = 61000 x r = r 15 % = r
|
| 8) Murugan doposited Answer: 4% SOLUTION 1 : Given: Maturity Amount, A = P = n = 6 years = 72 months Period, N = [{n(n+1)}/2] years = [72x(72+1)÷2] = [(72x73)÷2] = [5256÷2] = x 2628 = 219.00 years Amount Deposited = Pn = 400 x 72 = Maturity Amount = Pn 32000 = 28800+ (400 x 219.00 x 32000 = 28800 + (87600x (32000 - 28800 )x 100 = 87600 x r 3200x100 = 87600 x r = r 4 % = r
|
| 9) Kumar doposited Answer: 31% SOLUTION 1 : Given: Maturity Amount, A = P = n = 4 years = 48 months Period, N = [{n(n+1)}/2] years = [48x(48+1)÷2] = [(48x49)÷2] = [2352÷2] = x 1176 = 98.00 years Amount Deposited = Pn = 400 x 48 = Maturity Amount = Pn 31500 = 19200+ (400 x 98.00 x 31500 = 19200 + (39200x (31500 - 19200 )x 100 = 39200 x r 12300x100 = 39200 x r = r 31 % = r
|
| 10) Karna doposited Answer: 4% SOLUTION 1 : Given: Maturity Amount, A = P = n = 6 years = 72 months Period, N = [{n(n+1)}/2] years = [72x(72+1)÷2] = [(72x73)÷2] = [5256÷2] = x 2628 = 219.00 years Amount Deposited = Pn = 400 x 72 = Maturity Amount = Pn 32500 = 28800+ (400 x 219.00 x 32500 = 28800 + (87600x (32500 - 28800 )x 100 = 87600 x r 3700x100 = 87600 x r = r 4 % = r
|