Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) What percent in 11 paise of 4 rupees 57 paise % Answer:_______________ |
| 2) What percent in 12 paise of 4 rupees 50 paise % Answer:_______________ |
| 3) What percent in 14 paise of 3 rupees 66 paise % Answer:_______________ |
| 4) What percent in 11 paise of 5 rupees 52 paise % Answer:_______________ |
| 5) What percent in 10 paise of 4 rupees 56 paise % Answer:_______________ |
| 6) What percent in 15 paise of 5 rupees 52 paise % Answer:_______________ |
| 7) What percent in 12 paise of 3 rupees 51 paise % Answer:_______________ |
| 8) What percent in 15 paise of 3 rupees 51 paise % Answer:_______________ |
| 9) What percent in 13 paise of 5 rupees 61 paise % Answer:_______________ |
| 10) What percent in 11 paise of 5 rupees 66 paise % Answer:_______________ |
| 1) What percent in 11 paise of 4 rupees 57 paise Answer: 2% SOLUTION 1 : Given: 4 rupees 57 paise = [(4 x 100) +57 paise] = [400 + 57 paise] = 457 paise Required percentage = (11÷457) x 100 = 0.024070021881838 x 100 = 2% |
| 2) What percent in 12 paise of 4 rupees 50 paise Answer: 3% SOLUTION 1 : Given: 4 rupees 50 paise = [(4 x 100) +50 paise] = [400 + 50 paise] = 450 paise Required percentage = (12÷450) x 100 = 0.026666666666667 x 100 = 3% |
| 3) What percent in 14 paise of 3 rupees 66 paise Answer: 4% SOLUTION 1 : Given: 3 rupees 66 paise = [(3 x 100) +66 paise] = [300 + 66 paise] = 366 paise Required percentage = (14÷366) x 100 = 0.038251366120219 x 100 = 4% |
| 4) What percent in 11 paise of 5 rupees 52 paise Answer: 2% SOLUTION 1 : Given: 5 rupees 52 paise = [(5 x 100) +52 paise] = [500 + 52 paise] = 552 paise Required percentage = (11÷552) x 100 = 0.019927536231884 x 100 = 2% |
| 5) What percent in 10 paise of 4 rupees 56 paise Answer: 2% SOLUTION 1 : Given: 4 rupees 56 paise = [(4 x 100) +56 paise] = [400 + 56 paise] = 456 paise Required percentage = (10÷456) x 100 = 0.021929824561404 x 100 = 2% |
| 6) What percent in 15 paise of 5 rupees 52 paise Answer: 3% SOLUTION 1 : Given: 5 rupees 52 paise = [(5 x 100) +52 paise] = [500 + 52 paise] = 552 paise Required percentage = (15÷552) x 100 = 0.027173913043478 x 100 = 3% |
| 7) What percent in 12 paise of 3 rupees 51 paise Answer: 3% SOLUTION 1 : Given: 3 rupees 51 paise = [(3 x 100) +51 paise] = [300 + 51 paise] = 351 paise Required percentage = (12÷351) x 100 = 0.034188034188034 x 100 = 3% |
| 8) What percent in 15 paise of 3 rupees 51 paise Answer: 4% SOLUTION 1 : Given: 3 rupees 51 paise = [(3 x 100) +51 paise] = [300 + 51 paise] = 351 paise Required percentage = (15÷351) x 100 = 0.042735042735043 x 100 = 4% |
| 9) What percent in 13 paise of 5 rupees 61 paise Answer: 2% SOLUTION 1 : Given: 5 rupees 61 paise = [(5 x 100) +61 paise] = [500 + 61 paise] = 561 paise Required percentage = (13÷561) x 100 = 0.023172905525847 x 100 = 2% |
| 10) What percent in 11 paise of 5 rupees 66 paise Answer: 2% SOLUTION 1 : Given: 5 rupees 66 paise = [(5 x 100) +66 paise] = [500 + 66 paise] = 566 paise Required percentage = (11÷566) x 100 = 0.019434628975265 x 100 = 2% |