Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Find the number which is 14% lessthan 260.
Answer:_______________ |
| 2) Find the number which is 10% lessthan 319.
Answer:_______________ |
| 3) Find the number which is 11% lessthan 228.
Answer:_______________ |
| 4) Find the number which is 14% lessthan 234.
Answer:_______________ |
| 5) Find the number which is 12% lessthan 243.
Answer:_______________ |
| 6) Find the number which is 10% lessthan 359.
Answer:_______________ |
| 7) Find the number which is 10% lessthan 280.
Answer:_______________ |
| 8) Find the number which is 14% lessthan 373.
Answer:_______________ |
| 9) Find the number which is 15% lessthan 336.
Answer:_______________ |
| 10) Find the number which is 14% lessthan 262.
Answer:_______________ |
| 1) Find the number which is 14% lessthan 260. Answer: 223.6 SOLUTION 1 : Given: 14% of 260 = (14÷100) x 260 = 0.14 x 260 = 36.4 The required number = 260 - 36.4 = 223.6 |
| 2) Find the number which is 10% lessthan 319. Answer: 287.1 SOLUTION 1 : Given: 10% of 319 = (10÷100) x 319 = 0.1 x 319 = 31.9 The required number = 319 - 31.9 = 287.1 |
| 3) Find the number which is 11% lessthan 228. Answer: 202.92 SOLUTION 1 : Given: 11% of 228 = (11÷100) x 228 = 0.11 x 228 = 25.08 The required number = 228 - 25.08 = 202.92 |
| 4) Find the number which is 14% lessthan 234. Answer: 201.24 SOLUTION 1 : Given: 14% of 234 = (14÷100) x 234 = 0.14 x 234 = 32.76 The required number = 234 - 32.76 = 201.24 |
| 5) Find the number which is 12% lessthan 243. Answer: 213.84 SOLUTION 1 : Given: 12% of 243 = (12÷100) x 243 = 0.12 x 243 = 29.16 The required number = 243 - 29.16 = 213.84 |
| 6) Find the number which is 10% lessthan 359. Answer: 323.1 SOLUTION 1 : Given: 10% of 359 = (10÷100) x 359 = 0.1 x 359 = 35.9 The required number = 359 - 35.9 = 323.1 |
| 7) Find the number which is 10% lessthan 280. Answer: 252 SOLUTION 1 : Given: 10% of 280 = (10÷100) x 280 = 0.1 x 280 = 28 The required number = 280 - 28 = 252 |
| 8) Find the number which is 14% lessthan 373. Answer: 320.78 SOLUTION 1 : Given: 14% of 373 = (14÷100) x 373 = 0.14 x 373 = 52.22 The required number = 373 - 52.22 = 320.78 |
| 9) Find the number which is 15% lessthan 336. Answer: 285.6 SOLUTION 1 : Given: 15% of 336 = (15÷100) x 336 = 0.15 x 336 = 50.4 The required number = 336 - 50.4 = 285.6 |
| 10) Find the number which is 14% lessthan 262. Answer: 225.32 SOLUTION 1 : Given: 14% of 262 = (14÷100) x 262 = 0.14 x 262 = 36.68 The required number = 262 - 36.68 = 225.32 |