Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) The price of a house is decreased from % Answer:_______________ |
| 2) The price of a house is decreased from % Answer:_______________ |
| 3) The price of a house is decreased from % Answer:_______________ |
| 4) The price of a house is decreased from % Answer:_______________ |
| 5) The price of a house is decreased from % Answer:_______________ |
| 6) The price of a house is decreased from % Answer:_______________ |
| 7) The price of a house is decreased from % Answer:_______________ |
| 8) The price of a house is decreased from % Answer:_______________ |
| 9) The price of a house is decreased from % Answer:_______________ |
| 10) The price of a house is decreased from % Answer:_______________ |
| 1) The price of a house is decreased from Answer: 34% SOLUTION 1 : Given: Original price = Change in price = Decrease in percentage = 125778 -83620 = 42158 Percentage of decrease = (42158÷125778) x 100 = 0.33517785304266 x100 = 34% |
| 2) The price of a house is decreased from Answer: 48% SOLUTION 1 : Given: Original price = Change in price = Decrease in percentage = 140752 -72672 = 68080 Percentage of decrease = (68080÷140752) x 100 = 0.48368762077981 x100 = 48% |
| 3) The price of a house is decreased from Answer: 33% SOLUTION 1 : Given: Original price = Change in price = Decrease in percentage = 113023 -76140 = 36883 Percentage of decrease = (36883÷113023) x 100 = 0.32633180856994 x100 = 33% |
| 4) The price of a house is decreased from Answer: 51% SOLUTION 1 : Given: Original price = Change in price = Decrease in percentage = 121428 -60014 = 61414 Percentage of decrease = (61414÷121428) x 100 = 0.50576473301051 x100 = 51% |
| 5) The price of a house is decreased from Answer: 40% SOLUTION 1 : Given: Original price = Change in price = Decrease in percentage = 136937 -82297 = 54640 Percentage of decrease = (54640÷136937) x 100 = 0.3990156057165 x100 = 40% |
| 6) The price of a house is decreased from Answer: 31% SOLUTION 1 : Given: Original price = Change in price = Decrease in percentage = 113411 -78090 = 35321 Percentage of decrease = (35321÷113411) x 100 = 0.31144245267214 x100 = 31% |
| 7) The price of a house is decreased from Answer: 56% SOLUTION 1 : Given: Original price = Change in price = Decrease in percentage = 132304 -58082 = 74222 Percentage of decrease = (74222÷132304) x 100 = 0.56099588825735 x100 = 56% |
| 8) The price of a house is decreased from Answer: 38% SOLUTION 1 : Given: Original price = Change in price = Decrease in percentage = 143484 -88372 = 55112 Percentage of decrease = (55112÷143484) x 100 = 0.38409857545092 x100 = 38% |
| 9) The price of a house is decreased from Answer: 21% SOLUTION 1 : Given: Original price = Change in price = Decrease in percentage = 106455 -84533 = 21922 Percentage of decrease = (21922÷106455) x 100 = 0.20592738715889 x100 = 21% |
| 10) The price of a house is decreased from Answer: 34% SOLUTION 1 : Given: Original price = Change in price = Decrease in percentage = 109490 -72252 = 37238 Percentage of decrease = (37238÷109490) x 100 = 0.34010411909763 x100 = 34% |