Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Narayanan complete a work in 16 days, where as a Thamarai can complete it in only48 days. If they work together, in how many days, can the work be completed days Answer:_______________ |
| 2) Pugal complete a work in 12 days, where as a Kumutha can complete it in only36 days. If they work together, in how many days, can the work be completed days Answer:_______________ |
| 3) Anand complete a work in 12 days, where as a Mithra can complete it in only36 days. If they work together, in how many days, can the work be completed days Answer:_______________ |
| 4) Kumar complete a work in 20 days, where as a Jeevini can complete it in only60 days. If they work together, in how many days, can the work be completed days Answer:_______________ |
| 5) Prem complete a work in 28 days, where as a Parveen can complete it in only84 days. If they work together, in how many days, can the work be completed days Answer:_______________ |
| 6) Narayanan complete a work in 16 days, where as a Ponnalagu can complete it in only48 days. If they work together, in how many days, can the work be completed days Answer:_______________ |
| 7) Anand complete a work in 12 days, where as a Haritha can complete it in only36 days. If they work together, in how many days, can the work be completed days Answer:_______________ |
| 8) Anand complete a work in 24 days, where as a Selvanayaki can complete it in only72 days. If they work together, in how many days, can the work be completed days Answer:_______________ |
| 9) Moorthi complete a work in 12 days, where as a Mithra can complete it in only36 days. If they work together, in how many days, can the work be completed days Answer:_______________ |
| 10) Moorthi complete a work in 16 days, where as a Chithra can complete it in only48 days. If they work together, in how many days, can the work be completed days Answer:_______________ |
| 1) Narayanan complete a work in 16 days, where as a Thamarai can complete it in only48 days. If they work together, in how many days, can the work be completed Answer: 12days SOLUTION 1 : Given : Narayanan can complete a work in 16days work done by Narayanan in one day = Thamarai can complete it in 48days work done by Thamarai in one day = Work done by Narayanan and Thamarai together in one day = +
work done by both, in one day = Number of days requrired to complete the work by both together = 1/ days = 12 days. |
| 2) Pugal complete a work in 12 days, where as a Kumutha can complete it in only36 days. If they work together, in how many days, can the work be completed Answer: 9days SOLUTION 1 : Given : Pugal can complete a work in 12days work done by Pugal in one day = Kumutha can complete it in 36days work done by Kumutha in one day = Work done by Pugal and Kumutha together in one day = +
work done by both, in one day = Number of days requrired to complete the work by both together = 1/ days = 9 days. |
| 3) Anand complete a work in 12 days, where as a Mithra can complete it in only36 days. If they work together, in how many days, can the work be completed Answer: 9days SOLUTION 1 : Given : Anand can complete a work in 12days work done by Anand in one day = Mithra can complete it in 36days work done by Mithra in one day = Work done by Anand and Mithra together in one day = +
work done by both, in one day = Number of days requrired to complete the work by both together = 1/ days = 9 days. |
| 4) Kumar complete a work in 20 days, where as a Jeevini can complete it in only60 days. If they work together, in how many days, can the work be completed Answer: 15days SOLUTION 1 : Given : Kumar can complete a work in 20days work done by Kumar in one day = Jeevini can complete it in 60days work done by Jeevini in one day = Work done by Kumar and Jeevini together in one day = +
work done by both, in one day = Number of days requrired to complete the work by both together = 1/ days = 15 days. |
| 5) Prem complete a work in 28 days, where as a Parveen can complete it in only84 days. If they work together, in how many days, can the work be completed Answer: 21days SOLUTION 1 : Given : Prem can complete a work in 28days work done by Prem in one day = Parveen can complete it in 84days work done by Parveen in one day = Work done by Prem and Parveen together in one day = +
work done by both, in one day = Number of days requrired to complete the work by both together = 1/ days = 21 days. |
| 6) Narayanan complete a work in 16 days, where as a Ponnalagu can complete it in only48 days. If they work together, in how many days, can the work be completed Answer: 12days SOLUTION 1 : Given : Narayanan can complete a work in 16days work done by Narayanan in one day = Ponnalagu can complete it in 48days work done by Ponnalagu in one day = Work done by Narayanan and Ponnalagu together in one day = +
work done by both, in one day = Number of days requrired to complete the work by both together = 1/ days = 12 days. |
| 7) Anand complete a work in 12 days, where as a Haritha can complete it in only36 days. If they work together, in how many days, can the work be completed Answer: 9days SOLUTION 1 : Given : Anand can complete a work in 12days work done by Anand in one day = Haritha can complete it in 36days work done by Haritha in one day = Work done by Anand and Haritha together in one day = +
work done by both, in one day = Number of days requrired to complete the work by both together = 1/ days = 9 days. |
| 8) Anand complete a work in 24 days, where as a Selvanayaki can complete it in only72 days. If they work together, in how many days, can the work be completed Answer: 18days SOLUTION 1 : Given : Anand can complete a work in 24days work done by Anand in one day = Selvanayaki can complete it in 72days work done by Selvanayaki in one day = Work done by Anand and Selvanayaki together in one day = +
work done by both, in one day = Number of days requrired to complete the work by both together = 1/ days = 18 days. |
| 9) Moorthi complete a work in 12 days, where as a Mithra can complete it in only36 days. If they work together, in how many days, can the work be completed Answer: 9days SOLUTION 1 : Given : Moorthi can complete a work in 12days work done by Moorthi in one day = Mithra can complete it in 36days work done by Mithra in one day = Work done by Moorthi and Mithra together in one day = +
work done by both, in one day = Number of days requrired to complete the work by both together = 1/ days = 9 days. |
| 10) Moorthi complete a work in 16 days, where as a Chithra can complete it in only48 days. If they work together, in how many days, can the work be completed Answer: 12days SOLUTION 1 : Given : Moorthi can complete a work in 16days work done by Moorthi in one day = Chithra can complete it in 48days work done by Chithra in one day = Work done by Moorthi and Chithra together in one day = +
work done by both, in one day = Number of days requrired to complete the work by both together = 1/ days = 12 days. |