Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) The area of a parallelogram whose base is11 cm and height is 6 cm is
Answer:_______________ |
| 2) The diagonal of a rhombus bisect each other at (A) 30° (B) 45° (C) 60° (D) 90°
Answer:_______________ |
| 3) The area of rhombus (A)d1 x d2 (B) x d2) (C) x d2) (D) x d2)
Answer:_______________ |
| 4) The base of a parallelogram whose area is 237 cm2 and the height 6 cm is
Answer:_______________ |
| 5) The height of the parallelogram whose area is 36cm2 and base 2 cm is
Answer:_______________ |
| 6) The area of a parallelogram whose base is14 cm and height is 6 cm is
Answer:_______________ |
| 7) The diagonal of a rhombus bisect each other at (A) 30° (B) 45° (C) 60° (D) 90°
Answer:_______________ |
| 8) The area of rhombus (A)d1 x d2 (B) x d2) (C) x d2) (D) x d2)
Answer:_______________ |
| 9) The base of a parallelogram whose area is 463 cm2 and the height 2 cm is
Answer:_______________ |
| 10) The height of the parallelogram whose area is 45cm2 and base 5 cm is
Answer:_______________ |
| 1) The area of a parallelogram whose base is11 cm and height is 6 cm is
Answer: 1 SOLUTION 1 : Given : b = 11cm h = 6cm Area = b x h = 11 x 6 = 66 cm2 |
| 2) The diagonal of a rhombus bisect each other at (A) 30° (B) 45° (C) 60° (D) 90°
Answer: 4 SOLUTION 1 : Ans: D |
| 3) The area of rhombus (A)d1 x d2 (B) x d2) (C) x d2) (D) x d2)
Answer: 1 SOLUTION 1 : Ans :C |
| 4) The base of a parallelogram whose area is 237 cm2 and the height 6 cm is
Answer: 2 SOLUTION 1 : Given : Area =237cm2 height = 6cm Area of the parallelogram = b x h 237 /6 = b 39.50 cm = b |
| 5) The height of the parallelogram whose area is 36cm2 and base 2 cm is
Answer: 2 SOLUTION 1 : Given : Area = 36 cm2 base = 2 cm h = 18 cm |
| 6) The area of a parallelogram whose base is14 cm and height is 6 cm is
Answer: 3 SOLUTION 1 : Given : b = 14cm h = 6cm Area = b x h = 14 x 6 = 84 cm2 |
| 7) The diagonal of a rhombus bisect each other at (A) 30° (B) 45° (C) 60° (D) 90°
Answer: 4 SOLUTION 1 : Ans: D |
| 8) The area of rhombus (A)d1 x d2 (B) x d2) (C) x d2) (D) x d2)
Answer: 1 SOLUTION 1 : Ans :C |
| 9) The base of a parallelogram whose area is 463 cm2 and the height 2 cm is
Answer: 3 SOLUTION 1 : Given : Area =463cm2 height = 2cm Area of the parallelogram = b x h 463 /2 = b 231.50 cm = b |
| 10) The height of the parallelogram whose area is 45cm2 and base 5 cm is
Answer: 3 SOLUTION 1 : Given : Area = 45 cm2 base = 5 cm h = 9 cm |