Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Find the base of the triangle whose area is 26sq.m and height is 3m m Answer:_______________ |
| 2) Find the base of the triangle whose area is 35sq.m and height is 10m m Answer:_______________ |
| 3) Find the base of the triangle whose area is 40sq.m and height is 5m m Answer:_______________ |
| 4) Find the base of the triangle whose area is 30sq.m and height is 5m m Answer:_______________ |
| 5) Find the base of the triangle whose area is 40sq.m and height is 8m m Answer:_______________ |
| 6) Find the base of the triangle whose area is 29sq.m and height is 5m m Answer:_______________ |
| 7) Find the base of the triangle whose area is 35sq.m and height is 4m m Answer:_______________ |
| 8) Find the base of the triangle whose area is 25sq.m and height is 5m m Answer:_______________ |
| 9) Find the base of the triangle whose area is 32sq.m and height is 4m m Answer:_______________ |
| 10) Find the base of the triangle whose area is 25sq.m and height is 7m m Answer:_______________ |
| 1) Find the base of the triangle whose area is 26sq.m and height is 3m Answer: 17.33 m SOLUTION 1 : Given : Area = 26 m2 Height = 3 m Area of the triangle = x b x h sq. units 26 = x b x 3 2 x = base 17.33 cm = base |
| 2) Find the base of the triangle whose area is 35sq.m and height is 10m Answer: 7.00 m SOLUTION 1 : Given : Area = 35 m2 Height = 10 m Area of the triangle = x b x h sq. units 35 = x b x 10 2 x = base 7.00 cm = base |
| 3) Find the base of the triangle whose area is 40sq.m and height is 5m Answer: 16.00 m SOLUTION 1 : Given : Area = 40 m2 Height = 5 m Area of the triangle = x b x h sq. units 40 = x b x 5 2 x = base 16.00 cm = base |
| 4) Find the base of the triangle whose area is 30sq.m and height is 5m Answer: 12.00 m SOLUTION 1 : Given : Area = 30 m2 Height = 5 m Area of the triangle = x b x h sq. units 30 = x b x 5 2 x = base 12.00 cm = base |
| 5) Find the base of the triangle whose area is 40sq.m and height is 8m Answer: 10.00 m SOLUTION 1 : Given : Area = 40 m2 Height = 8 m Area of the triangle = x b x h sq. units 40 = x b x 8 2 x = base 10.00 cm = base |
| 6) Find the base of the triangle whose area is 29sq.m and height is 5m Answer: 11.60 m SOLUTION 1 : Given : Area = 29 m2 Height = 5 m Area of the triangle = x b x h sq. units 29 = x b x 5 2 x = base 11.60 cm = base |
| 7) Find the base of the triangle whose area is 35sq.m and height is 4m Answer: 17.50 m SOLUTION 1 : Given : Area = 35 m2 Height = 4 m Area of the triangle = x b x h sq. units 35 = x b x 4 2 x = base 17.50 cm = base |
| 8) Find the base of the triangle whose area is 25sq.m and height is 5m Answer: 10.00 m SOLUTION 1 : Given : Area = 25 m2 Height = 5 m Area of the triangle = x b x h sq. units 25 = x b x 5 2 x = base 10.00 cm = base |
| 9) Find the base of the triangle whose area is 32sq.m and height is 4m Answer: 16.00 m SOLUTION 1 : Given : Area = 32 m2 Height = 4 m Area of the triangle = x b x h sq. units 32 = x b x 4 2 x = base 16.00 cm = base |
| 10) Find the base of the triangle whose area is 25sq.m and height is 7m Answer: 7.14 m SOLUTION 1 : Given : Area = 25 m2 Height = 7 m Area of the triangle = x b x h sq. units 25 = x b x 7 2 x = base 7.14 cm = base |