Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) The area of a quadrilateral is 44 sq. m . The perpendiculars from two opposite vertices to the diagonal are 6 m and 8 m. what is the length of this diagonal ___m Answer:_______________ |
| 2) The area of a quadrilateral is 38 sq. m . The perpendiculars from two opposite vertices to the diagonal are 2 m and 5 m. what is the length of this diagonal ___m Answer:_______________ |
| 3) The area of a quadrilateral is 47 sq. m . The perpendiculars from two opposite vertices to the diagonal are 5 m and 4 m. what is the length of this diagonal ___m Answer:_______________ |
| 4) The area of a quadrilateral is 40 sq. m . The perpendiculars from two opposite vertices to the diagonal are 4 m and 6 m. what is the length of this diagonal ___m Answer:_______________ |
| 5) The area of a quadrilateral is 39 sq. m . The perpendiculars from two opposite vertices to the diagonal are 8 m and 7 m. what is the length of this diagonal ___m Answer:_______________ |
| 6) The area of a quadrilateral is 42 sq. m . The perpendiculars from two opposite vertices to the diagonal are 7 m and 9 m. what is the length of this diagonal ___m Answer:_______________ |
| 7) The area of a quadrilateral is 46 sq. m . The perpendiculars from two opposite vertices to the diagonal are 3 m and 3 m. what is the length of this diagonal ___m Answer:_______________ |
| 8) The area of a quadrilateral is 39 sq. m . The perpendiculars from two opposite vertices to the diagonal are 3 m and 5 m. what is the length of this diagonal ___m Answer:_______________ |
| 9) The area of a quadrilateral is 42 sq. m . The perpendiculars from two opposite vertices to the diagonal are 4 m and 10 m. what is the length of this diagonal ___m Answer:_______________ |
| 10) The area of a quadrilateral is 41 sq. m . The perpendiculars from two opposite vertices to the diagonal are 4 m and 8 m. what is the length of this diagonal ___m Answer:_______________ |
| 1) The area of a quadrilateral is 44 sq. m . The perpendiculars from two opposite vertices to the diagonal are 6 m and 8 m. what is the length of this diagonal Answer: 6.2857142857143m SOLUTION 1 : Given : Area of the quadrilateral = 44 m2 h1 = 6 m h2 = 8 m Area of the quadrilateral = x d x (h1+h2) sq units 44 = x d x (6+8) 44 = x d x 14 (2 x = d 6.2857142857143 m = d |
| 2) The area of a quadrilateral is 38 sq. m . The perpendiculars from two opposite vertices to the diagonal are 2 m and 5 m. what is the length of this diagonal Answer: 10.857142857143m SOLUTION 1 : Given : Area of the quadrilateral = 38 m2 h1 = 2 m h2 = 5 m Area of the quadrilateral = x d x (h1+h2) sq units 38 = x d x (2+5) 38 = x d x 7 (2 x = d 10.857142857143 m = d |
| 3) The area of a quadrilateral is 47 sq. m . The perpendiculars from two opposite vertices to the diagonal are 5 m and 4 m. what is the length of this diagonal Answer: 10.444444444444m SOLUTION 1 : Given : Area of the quadrilateral = 47 m2 h1 = 5 m h2 = 4 m Area of the quadrilateral = x d x (h1+h2) sq units 47 = x d x (5+4) 47 = x d x 9 (2 x = d 10.444444444444 m = d |
| 4) The area of a quadrilateral is 40 sq. m . The perpendiculars from two opposite vertices to the diagonal are 4 m and 6 m. what is the length of this diagonal Answer: 8m SOLUTION 1 : Given : Area of the quadrilateral = 40 m2 h1 = 4 m h2 = 6 m Area of the quadrilateral = x d x (h1+h2) sq units 40 = x d x (4+6) 40 = x d x 10 (2 x = d 8 m = d |
| 5) The area of a quadrilateral is 39 sq. m . The perpendiculars from two opposite vertices to the diagonal are 8 m and 7 m. what is the length of this diagonal Answer: 5.2m SOLUTION 1 : Given : Area of the quadrilateral = 39 m2 h1 = 8 m h2 = 7 m Area of the quadrilateral = x d x (h1+h2) sq units 39 = x d x (8+7) 39 = x d x 15 (2 x = d 5.2 m = d |
| 6) The area of a quadrilateral is 42 sq. m . The perpendiculars from two opposite vertices to the diagonal are 7 m and 9 m. what is the length of this diagonal Answer: 5.25m SOLUTION 1 : Given : Area of the quadrilateral = 42 m2 h1 = 7 m h2 = 9 m Area of the quadrilateral = x d x (h1+h2) sq units 42 = x d x (7+9) 42 = x d x 16 (2 x = d 5.25 m = d |
| 7) The area of a quadrilateral is 46 sq. m . The perpendiculars from two opposite vertices to the diagonal are 3 m and 3 m. what is the length of this diagonal Answer: 15.333333333333m SOLUTION 1 : Given : Area of the quadrilateral = 46 m2 h1 = 3 m h2 = 3 m Area of the quadrilateral = x d x (h1+h2) sq units 46 = x d x (3+3) 46 = x d x 6 (2 x = d 15.333333333333 m = d |
| 8) The area of a quadrilateral is 39 sq. m . The perpendiculars from two opposite vertices to the diagonal are 3 m and 5 m. what is the length of this diagonal Answer: 9.75m SOLUTION 1 : Given : Area of the quadrilateral = 39 m2 h1 = 3 m h2 = 5 m Area of the quadrilateral = x d x (h1+h2) sq units 39 = x d x (3+5) 39 = x d x 8 (2 x = d 9.75 m = d |
| 9) The area of a quadrilateral is 42 sq. m . The perpendiculars from two opposite vertices to the diagonal are 4 m and 10 m. what is the length of this diagonal Answer: 6m SOLUTION 1 : Given : Area of the quadrilateral = 42 m2 h1 = 4 m h2 = 10 m Area of the quadrilateral = x d x (h1+h2) sq units 42 = x d x (4+10) 42 = x d x 14 (2 x = d 6 m = d |
| 10) The area of a quadrilateral is 41 sq. m . The perpendiculars from two opposite vertices to the diagonal are 4 m and 8 m. what is the length of this diagonal Answer: 6.8333333333333m SOLUTION 1 : Given : Area of the quadrilateral = 41 m2 h1 = 4 m h2 = 8 m Area of the quadrilateral = x d x (h1+h2) sq units 41 = x d x (4+8) 41 = x d x 12 (2 x = d 6.8333333333333 m = d |