Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Find the height of the parallogram whose area is 128 sq m, and base is 13m m Answer:_______________ |
| 2) Find the height of the parallogram whose area is 171 sq m, and base is 15m m Answer:_______________ |
| 3) Find the height of the parallogram whose area is 174 sq m, and base is 16m m Answer:_______________ |
| 4) Find the height of the parallogram whose area is 230 sq m, and base is 10m m Answer:_______________ |
| 5) Find the height of the parallogram whose area is 110 sq m, and base is 16m m Answer:_______________ |
| 6) Find the height of the parallogram whose area is 267 sq m, and base is 15m m Answer:_______________ |
| 7) Find the height of the parallogram whose area is 184 sq m, and base is 17m m Answer:_______________ |
| 8) Find the height of the parallogram whose area is 165 sq m, and base is 10m m Answer:_______________ |
| 9) Find the height of the parallogram whose area is 235 sq m, and base is 14m m Answer:_______________ |
| 10) Find the height of the parallogram whose area is 207 sq m, and base is 13m m Answer:_______________ |
| 1) Find the height of the parallogram whose area is 128 sq m, and base is 13m Answer: 9.8 m SOLUTION 1 : Given : Area = 128 m2 Base = 13 m Area of the parallelogram = b x h sq. units 128 = 13 x h = h 9.8 m = h (height) |
| 2) Find the height of the parallogram whose area is 171 sq m, and base is 15m Answer: 11.4 m SOLUTION 1 : Given : Area = 171 m2 Base = 15 m Area of the parallelogram = b x h sq. units 171 = 15 x h = h 11.4 m = h (height) |
| 3) Find the height of the parallogram whose area is 174 sq m, and base is 16m Answer: 10.9 m SOLUTION 1 : Given : Area = 174 m2 Base = 16 m Area of the parallelogram = b x h sq. units 174 = 16 x h = h 10.9 m = h (height) |
| 4) Find the height of the parallogram whose area is 230 sq m, and base is 10m Answer: 23.0 m SOLUTION 1 : Given : Area = 230 m2 Base = 10 m Area of the parallelogram = b x h sq. units 230 = 10 x h = h 23.0 m = h (height) |
| 5) Find the height of the parallogram whose area is 110 sq m, and base is 16m Answer: 6.9 m SOLUTION 1 : Given : Area = 110 m2 Base = 16 m Area of the parallelogram = b x h sq. units 110 = 16 x h = h 6.9 m = h (height) |
| 6) Find the height of the parallogram whose area is 267 sq m, and base is 15m Answer: 17.8 m SOLUTION 1 : Given : Area = 267 m2 Base = 15 m Area of the parallelogram = b x h sq. units 267 = 15 x h = h 17.8 m = h (height) |
| 7) Find the height of the parallogram whose area is 184 sq m, and base is 17m Answer: 10.8 m SOLUTION 1 : Given : Area = 184 m2 Base = 17 m Area of the parallelogram = b x h sq. units 184 = 17 x h = h 10.8 m = h (height) |
| 8) Find the height of the parallogram whose area is 165 sq m, and base is 10m Answer: 16.5 m SOLUTION 1 : Given : Area = 165 m2 Base = 10 m Area of the parallelogram = b x h sq. units 165 = 10 x h = h 16.5 m = h (height) |
| 9) Find the height of the parallogram whose area is 235 sq m, and base is 14m Answer: 16.8 m SOLUTION 1 : Given : Area = 235 m2 Base = 14 m Area of the parallelogram = b x h sq. units 235 = 14 x h = h 16.8 m = h (height) |
| 10) Find the height of the parallogram whose area is 207 sq m, and base is 13m Answer: 15.9 m SOLUTION 1 : Given : Area = 207 m2 Base = 13 m Area of the parallelogram = b x h sq. units 207 = 13 x h = h 15.9 m = h (height) |