Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) The area of the parallelogram is 70 cm2.Find the base if its height is 3cm. cm Answer:_______________ |
| 2) The area of the parallelogram is 74 cm2.Find the base if its height is 9cm. cm Answer:_______________ |
| 3) The area of the parallelogram is 59 cm2.Find the base if its height is 2cm. cm Answer:_______________ |
| 4) The area of the parallelogram is 75 cm2.Find the base if its height is 9cm. cm Answer:_______________ |
| 5) The area of the parallelogram is 61 cm2.Find the base if its height is 8cm. cm Answer:_______________ |
| 6) The area of the parallelogram is 53 cm2.Find the base if its height is 8cm. cm Answer:_______________ |
| 7) The area of the parallelogram is 51 cm2.Find the base if its height is 4cm. cm Answer:_______________ |
| 8) The area of the parallelogram is 98 cm2.Find the base if its height is 3cm. cm Answer:_______________ |
| 9) The area of the parallelogram is 78 cm2.Find the base if its height is 9cm. cm Answer:_______________ |
| 10) The area of the parallelogram is 60 cm2.Find the base if its height is 4cm. cm Answer:_______________ |
| 1) The area of the parallelogram is 70 cm2.Find the base if its height is 3cm. Answer: 23.3 cm SOLUTION 1 : Given : Area = 70 cm2 Height = 3 cm Area of the parallelogram = b x h sq. uni 70 = b x 3 = b 23.3 cm = b (base) |
| 2) The area of the parallelogram is 74 cm2.Find the base if its height is 9cm. Answer: 8.2 cm SOLUTION 1 : Given : Area = 74 cm2 Height = 9 cm Area of the parallelogram = b x h sq. uni 74 = b x 9 = b 8.2 cm = b (base) |
| 3) The area of the parallelogram is 59 cm2.Find the base if its height is 2cm. Answer: 29.5 cm SOLUTION 1 : Given : Area = 59 cm2 Height = 2 cm Area of the parallelogram = b x h sq. uni 59 = b x 2 = b 29.5 cm = b (base) |
| 4) The area of the parallelogram is 75 cm2.Find the base if its height is 9cm. Answer: 8.3 cm SOLUTION 1 : Given : Area = 75 cm2 Height = 9 cm Area of the parallelogram = b x h sq. uni 75 = b x 9 = b 8.3 cm = b (base) |
| 5) The area of the parallelogram is 61 cm2.Find the base if its height is 8cm. Answer: 7.6 cm SOLUTION 1 : Given : Area = 61 cm2 Height = 8 cm Area of the parallelogram = b x h sq. uni 61 = b x 8 = b 7.6 cm = b (base) |
| 6) The area of the parallelogram is 53 cm2.Find the base if its height is 8cm. Answer: 6.6 cm SOLUTION 1 : Given : Area = 53 cm2 Height = 8 cm Area of the parallelogram = b x h sq. uni 53 = b x 8 = b 6.6 cm = b (base) |
| 7) The area of the parallelogram is 51 cm2.Find the base if its height is 4cm. Answer: 12.8 cm SOLUTION 1 : Given : Area = 51 cm2 Height = 4 cm Area of the parallelogram = b x h sq. uni 51 = b x 4 = b 12.8 cm = b (base) |
| 8) The area of the parallelogram is 98 cm2.Find the base if its height is 3cm. Answer: 32.7 cm SOLUTION 1 : Given : Area = 98 cm2 Height = 3 cm Area of the parallelogram = b x h sq. uni 98 = b x 3 = b 32.7 cm = b (base) |
| 9) The area of the parallelogram is 78 cm2.Find the base if its height is 9cm. Answer: 8.7 cm SOLUTION 1 : Given : Area = 78 cm2 Height = 9 cm Area of the parallelogram = b x h sq. uni 78 = b x 9 = b 8.7 cm = b (base) |
| 10) The area of the parallelogram is 60 cm2.Find the base if its height is 4cm. Answer: 15.0 cm SOLUTION 1 : Given : Area = 60 cm2 Height = 4 cm Area of the parallelogram = b x h sq. uni 60 = b x 4 = b 15.0 cm = b (base) |