Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Area of a rhombus is 119 cm2. one of its diagonal is 4 cm. Find the length of the other diagonal. cm Answer:_______________ |
| 2) Area of a rhombus is 68 cm2. one of its diagonal is 9 cm. Find the length of the other diagonal. cm Answer:_______________ |
| 3) Area of a rhombus is 92 cm2. one of its diagonal is 6 cm. Find the length of the other diagonal. cm Answer:_______________ |
| 4) Area of a rhombus is 83 cm2. one of its diagonal is 12 cm. Find the length of the other diagonal. cm Answer:_______________ |
| 5) Area of a rhombus is 56 cm2. one of its diagonal is 12 cm. Find the length of the other diagonal. cm Answer:_______________ |
| 6) Area of a rhombus is 93 cm2. one of its diagonal is 10 cm. Find the length of the other diagonal. cm Answer:_______________ |
| 7) Area of a rhombus is 104 cm2. one of its diagonal is 15 cm. Find the length of the other diagonal. cm Answer:_______________ |
| 8) Area of a rhombus is 50 cm2. one of its diagonal is 8 cm. Find the length of the other diagonal. cm Answer:_______________ |
| 9) Area of a rhombus is 66 cm2. one of its diagonal is 3 cm. Find the length of the other diagonal. cm Answer:_______________ |
| 10) Area of a rhombus is 86 cm2. one of its diagonal is 4 cm. Find the length of the other diagonal. cm Answer:_______________ |
| 1) Area of a rhombus is 119 cm2. one of its diagonal is 4 cm. Find the length of the other diagonal. Answer: 238 cm SOLUTION 1 : Given : Area = 119 cm2 diagonal(d1) = 4cm Area of the rhombus = x d1 x d2 sq.uni 119 = x 4 x d2 (2 x = d2 = d2 59.5 cm = d2 The length of the other diagonal = 59.5cm |
| 2) Area of a rhombus is 68 cm2. one of its diagonal is 9 cm. Find the length of the other diagonal. Answer: 136 cm SOLUTION 1 : Given : Area = 68 cm2 diagonal(d1) = 9cm Area of the rhombus = x d1 x d2 sq.uni 68 = x 9 x d2 (2 x = d2 = d2 15.1 cm = d2 The length of the other diagonal = 15.1cm |
| 3) Area of a rhombus is 92 cm2. one of its diagonal is 6 cm. Find the length of the other diagonal. Answer: 184 cm SOLUTION 1 : Given : Area = 92 cm2 diagonal(d1) = 6cm Area of the rhombus = x d1 x d2 sq.uni 92 = x 6 x d2 (2 x = d2 = d2 30.7 cm = d2 The length of the other diagonal = 30.7cm |
| 4) Area of a rhombus is 83 cm2. one of its diagonal is 12 cm. Find the length of the other diagonal. Answer: 166 cm SOLUTION 1 : Given : Area = 83 cm2 diagonal(d1) = 12cm Area of the rhombus = x d1 x d2 sq.uni 83 = x 12 x d2 (2 x = d2 = d2 13.8 cm = d2 The length of the other diagonal = 13.8cm |
| 5) Area of a rhombus is 56 cm2. one of its diagonal is 12 cm. Find the length of the other diagonal. Answer: 112 cm SOLUTION 1 : Given : Area = 56 cm2 diagonal(d1) = 12cm Area of the rhombus = x d1 x d2 sq.uni 56 = x 12 x d2 (2 x = d2 = d2 9.3 cm = d2 The length of the other diagonal = 9.3cm |
| 6) Area of a rhombus is 93 cm2. one of its diagonal is 10 cm. Find the length of the other diagonal. Answer: 186 cm SOLUTION 1 : Given : Area = 93 cm2 diagonal(d1) = 10cm Area of the rhombus = x d1 x d2 sq.uni 93 = x 10 x d2 (2 x = d2 = d2 18.6 cm = d2 The length of the other diagonal = 18.6cm |
| 7) Area of a rhombus is 104 cm2. one of its diagonal is 15 cm. Find the length of the other diagonal. Answer: 208 cm SOLUTION 1 : Given : Area = 104 cm2 diagonal(d1) = 15cm Area of the rhombus = x d1 x d2 sq.uni 104 = x 15 x d2 (2 x = d2 = d2 13.9 cm = d2 The length of the other diagonal = 13.9cm |
| 8) Area of a rhombus is 50 cm2. one of its diagonal is 8 cm. Find the length of the other diagonal. Answer: 100 cm SOLUTION 1 : Given : Area = 50 cm2 diagonal(d1) = 8cm Area of the rhombus = x d1 x d2 sq.uni 50 = x 8 x d2 (2 x = d2 = d2 12.5 cm = d2 The length of the other diagonal = 12.5cm |
| 9) Area of a rhombus is 66 cm2. one of its diagonal is 3 cm. Find the length of the other diagonal. Answer: 132 cm SOLUTION 1 : Given : Area = 66 cm2 diagonal(d1) = 3cm Area of the rhombus = x d1 x d2 sq.uni 66 = x 3 x d2 (2 x = d2 = d2 44.0 cm = d2 The length of the other diagonal = 44.0cm |
| 10) Area of a rhombus is 86 cm2. one of its diagonal is 4 cm. Find the length of the other diagonal. Answer: 172 cm SOLUTION 1 : Given : Area = 86 cm2 diagonal(d1) = 4cm Area of the rhombus = x d1 x d2 sq.uni 86 = x 4 x d2 (2 x = d2 = d2 43.0 cm = d2 The length of the other diagonal = 43.0cm |