Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Area of a trapezium is 990 cm2. The parallel sides are 40 cm and 50 cm. Find the distance between the parallel sides. cm. Answer:_______________ |
| 2) Area of a trapezium is 760 cm2. The parallel sides are 40 cm and 40 cm. Find the distance between the parallel sides. cm. Answer:_______________ |
| 3) Area of a trapezium is 920 cm2. The parallel sides are 30 cm and 60 cm. Find the distance between the parallel sides. cm. Answer:_______________ |
| 4) Area of a trapezium is 730 cm2. The parallel sides are 40 cm and 50 cm. Find the distance between the parallel sides. cm. Answer:_______________ |
| 5) Area of a trapezium is 960 cm2. The parallel sides are 40 cm and 40 cm. Find the distance between the parallel sides. cm. Answer:_______________ |
| 6) Area of a trapezium is 740 cm2. The parallel sides are 30 cm and 60 cm. Find the distance between the parallel sides. cm. Answer:_______________ |
| 7) Area of a trapezium is 760 cm2. The parallel sides are 30 cm and 50 cm. Find the distance between the parallel sides. cm. Answer:_______________ |
| 8) Area of a trapezium is 850 cm2. The parallel sides are 40 cm and 40 cm. Find the distance between the parallel sides. cm. Answer:_______________ |
| 9) Area of a trapezium is 820 cm2. The parallel sides are 30 cm and 50 cm. Find the distance between the parallel sides. cm. Answer:_______________ |
| 10) Area of a trapezium is 810 cm2. The parallel sides are 40 cm and 40 cm. Find the distance between the parallel sides. cm. Answer:_______________ |
| 1) Area of a trapezium is 990 cm2. The parallel sides are 40 cm and 50 cm. Find the distance between the parallel sides. Answer: 22.0 cm. SOLUTION 1 : Given, Area of trapezium = 990 cm2. a = 40cm, b = 50cm. h = Area of trapezium = x h (a+b) 990 = x h x (40 + 50) 990 = 1/ = h ( dividing by 45, on both the sides ) 22.0 = h Hence, the height of the trapezium is 22.0 cm.
|
| 2) Area of a trapezium is 760 cm2. The parallel sides are 40 cm and 40 cm. Find the distance between the parallel sides. Answer: 19.0 cm. SOLUTION 1 : Given, Area of trapezium = 760 cm2. a = 40cm, b = 40cm. h = Area of trapezium = x h (a+b) 760 = x h x (40 + 40) 760 = 1/ = h ( dividing by 40, on both the sides ) 19.0 = h Hence, the height of the trapezium is 19.0 cm.
|
| 3) Area of a trapezium is 920 cm2. The parallel sides are 30 cm and 60 cm. Find the distance between the parallel sides. Answer: 20.4 cm. SOLUTION 1 : Given, Area of trapezium = 920 cm2. a = 30cm, b = 60cm. h = Area of trapezium = x h (a+b) 920 = x h x (30 + 60) 920 = 1/ = h ( dividing by 45, on both the sides ) 20.4 = h Hence, the height of the trapezium is 20.4 cm.
|
| 4) Area of a trapezium is 730 cm2. The parallel sides are 40 cm and 50 cm. Find the distance between the parallel sides. Answer: 16.2 cm. SOLUTION 1 : Given, Area of trapezium = 730 cm2. a = 40cm, b = 50cm. h = Area of trapezium = x h (a+b) 730 = x h x (40 + 50) 730 = 1/ = h ( dividing by 45, on both the sides ) 16.2 = h Hence, the height of the trapezium is 16.2 cm.
|
| 5) Area of a trapezium is 960 cm2. The parallel sides are 40 cm and 40 cm. Find the distance between the parallel sides. Answer: 24.0 cm. SOLUTION 1 : Given, Area of trapezium = 960 cm2. a = 40cm, b = 40cm. h = Area of trapezium = x h (a+b) 960 = x h x (40 + 40) 960 = 1/ = h ( dividing by 40, on both the sides ) 24.0 = h Hence, the height of the trapezium is 24.0 cm.
|
| 6) Area of a trapezium is 740 cm2. The parallel sides are 30 cm and 60 cm. Find the distance between the parallel sides. Answer: 16.4 cm. SOLUTION 1 : Given, Area of trapezium = 740 cm2. a = 30cm, b = 60cm. h = Area of trapezium = x h (a+b) 740 = x h x (30 + 60) 740 = 1/ = h ( dividing by 45, on both the sides ) 16.4 = h Hence, the height of the trapezium is 16.4 cm.
|
| 7) Area of a trapezium is 760 cm2. The parallel sides are 30 cm and 50 cm. Find the distance between the parallel sides. Answer: 19.0 cm. SOLUTION 1 : Given, Area of trapezium = 760 cm2. a = 30cm, b = 50cm. h = Area of trapezium = x h (a+b) 760 = x h x (30 + 50) 760 = 1/ = h ( dividing by 40, on both the sides ) 19.0 = h Hence, the height of the trapezium is 19.0 cm.
|
| 8) Area of a trapezium is 850 cm2. The parallel sides are 40 cm and 40 cm. Find the distance between the parallel sides. Answer: 21.3 cm. SOLUTION 1 : Given, Area of trapezium = 850 cm2. a = 40cm, b = 40cm. h = Area of trapezium = x h (a+b) 850 = x h x (40 + 40) 850 = 1/ = h ( dividing by 40, on both the sides ) 21.3 = h Hence, the height of the trapezium is 21.3 cm.
|
| 9) Area of a trapezium is 820 cm2. The parallel sides are 30 cm and 50 cm. Find the distance between the parallel sides. Answer: 20.5 cm. SOLUTION 1 : Given, Area of trapezium = 820 cm2. a = 30cm, b = 50cm. h = Area of trapezium = x h (a+b) 820 = x h x (30 + 50) 820 = 1/ = h ( dividing by 40, on both the sides ) 20.5 = h Hence, the height of the trapezium is 20.5 cm.
|
| 10) Area of a trapezium is 810 cm2. The parallel sides are 40 cm and 40 cm. Find the distance between the parallel sides. Answer: 20.3 cm. SOLUTION 1 : Given, Area of trapezium = 810 cm2. a = 40cm, b = 40cm. h = Area of trapezium = x h (a+b) 810 = x h x (40 + 40) 810 = 1/ = h ( dividing by 40, on both the sides ) 20.3 = h Hence, the height of the trapezium is 20.3 cm.
|