Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Everyday Barathan read book for 2 hours, He reads the entire book in 3 days. How many hours in all were required by him to read the book
Answer:_______________ |
| 2) Everyday Aravindh read book for 2 hours, He reads the entire book in 2 days. How many hours in all were required by him to read the book
Answer:_______________ |
| 3) Everyday Murugan read book for 2 hours, He reads the entire book in 2 days. How many hours in all were required by him to read the book
Answer:_______________ |
| 4) Everyday Narayanan read book for 2 hours, He reads the entire book in 4 days. How many hours in all were required by him to read the book
Answer:_______________ |
| 5) Everyday Selvan read book for 3 hours, He reads the entire book in 4 days. How many hours in all were required by him to read the book
Answer:_______________ |
| 6) Everyday Prem read book for 1 hours, He reads the entire book in 2 days. How many hours in all were required by him to read the book
Answer:_______________ |
| 7) Everyday Moorthi read book for 3 hours, He reads the entire book in 6 days. How many hours in all were required by him to read the book
Answer:_______________ |
| 8) Everyday Kalai read book for 3 hours, He reads the entire book in 6 days. How many hours in all were required by him to read the book
Answer:_______________ |
| 9) Everyday Kumar read book for 3 hours, He reads the entire book in 3 days. How many hours in all were required by him to read the book
Answer:_______________ |
| 10) Everyday Sriram read book for 3 hours, He reads the entire book in 6 days. How many hours in all were required by him to read the book
Answer:_______________ |
| 1) Everyday Barathan read book for 2 hours, He reads the entire book in 3 days. How many hours in all were required by him to read the book Answer: 7 SOLUTION 1 : Time spent by Barathan in one day = 2 hours
Time spent by Barathan in 3 days = 3 x 2 = 3 x = = 7 hours Barathan spent 7 hours, to read the entire book. |
| 2) Everyday Aravindh read book for 2 hours, He reads the entire book in 2 days. How many hours in all were required by him to read the book Answer: 5 SOLUTION 1 : Time spent by Aravindh in one day = 2 hours
Time spent by Aravindh in 2 days = 2 x 2 = 2 x = 2 = 5 hours Aravindh spent 5 hours, to read the entire book. |
| 3) Everyday Murugan read book for 2 hours, He reads the entire book in 2 days. How many hours in all were required by him to read the book Answer: 5 SOLUTION 1 : Time spent by Murugan in one day = 2 hours
Time spent by Murugan in 2 days = 2 x 2 = 2 x 1 = = 5 hours Murugan spent 5 hours, to read the entire book. |
| 4) Everyday Narayanan read book for 2 hours, He reads the entire book in 4 days. How many hours in all were required by him to read the book Answer: 10 SOLUTION 1 : Time spent by Narayanan in one day = 2 hours
Time spent by Narayanan in 4 days = 4 x 2 = 4 x 1 = 5 = 10 hours Narayanan spent 10 hours, to read the entire book. |
| 5) Everyday Selvan read book for 3 hours, He reads the entire book in 4 days. How many hours in all were required by him to read the book Answer: 12 SOLUTION 1 : Time spent by Selvan in one day = 3 hours
Time spent by Selvan in 4 days = 4 x 3 = 4 x = 6 = 12 hours Selvan spent 12 hours, to read the entire book. |
| 6) Everyday Prem read book for 1 hours, He reads the entire book in 2 days. How many hours in all were required by him to read the book Answer: 2 SOLUTION 1 : Time spent by Prem in one day = 1 hours
Time spent by Prem in 2 days = 2 x 1 = 2 x = = 2 hours Prem spent 2 hours, to read the entire book. |
| 7) Everyday Moorthi read book for 3 hours, He reads the entire book in 6 days. How many hours in all were required by him to read the book Answer: 21 SOLUTION 1 : Time spent by Moorthi in one day = 3 hours
Time spent by Moorthi in 6 days = 6 x 3 = 6 x = = 21 hours Moorthi spent 21 hours, to read the entire book. |
| 8) Everyday Kalai read book for 3 hours, He reads the entire book in 6 days. How many hours in all were required by him to read the book Answer: 19 SOLUTION 1 : Time spent by Kalai in one day = 3 hours
Time spent by Kalai in 6 days = 6 x 3 = 6 x = = 19 hours Kalai spent 19 hours, to read the entire book. |
| 9) Everyday Kumar read book for 3 hours, He reads the entire book in 3 days. How many hours in all were required by him to read the book Answer: 11 SOLUTION 1 : Time spent by Kumar in one day = 3 hours
Time spent by Kumar in 3 days = 3 x 3 = 3 x = = 11 hours Kumar spent 11 hours, to read the entire book. |
| 10) Everyday Sriram read book for 3 hours, He reads the entire book in 6 days. How many hours in all were required by him to read the book Answer: 21 SOLUTION 1 : Time spent by Sriram in one day = 3 hours
Time spent by Sriram in 6 days = 6 x 3 = 6 x = = 21 hours Sriram spent 21 hours, to read the entire book. |