Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Find the radius of a circle whose circumferene is 22cm. ___cm Answer:_______________ |
| 2) Find the radius of a circle whose circumferene is 172cm. ___cm Answer:_______________ |
| 3) Find the radius of a circle whose circumferene is 176cm. ___cm Answer:_______________ |
| 4) Find the radius of a circle whose circumferene is 26.4cm. ___cm Answer:_______________ |
| 5) Find the radius of a circle whose circumferene is 105cm. ___cm Answer:_______________ |
| 6) Find the radius of a circle whose circumferene is 264cm. ___cm Answer:_______________ |
| 7) Find the radius of a circle whose circumferene is 8.8cm. ___cm Answer:_______________ |
| 8) Find the radius of a circle whose circumferene is 143cm. ___cm Answer:_______________ |
| 9) Find the radius of a circle whose circumferene is 220cm. ___cm Answer:_______________ |
| 10) Find the radius of a circle whose circumferene is 13.2cm. ___cm Answer:_______________ |
| 1) Find the radius of a circle whose circumferene is 22cm. Answer: 3.5cm SOLUTION 1 : Given, c = 22cm. Circumference of the circle = 2πr. 22 = 2 x x r ⇒ (22 x 7) ÷ (2 x 22) ⇒ 154 ÷ 44 r = 3.5cm. |
| 2) Find the radius of a circle whose circumferene is 172cm. Answer: 27.4cm SOLUTION 1 : Given, c = 172cm. Circumference of the circle = 2πr. 172 = 2 x x r ⇒ (172 x 7) ÷ (2 x 22) ⇒ r = 27.4cm. |
| 3) Find the radius of a circle whose circumferene is 176cm. Answer: 28cm SOLUTION 1 : Given, c = 176cm. Circumference of the circle = 2πr. 176 = 2 x x r ⇒ (176 x 7) ÷ (2 x 22) ⇒ r = 28cm. |
| 4) Find the radius of a circle whose circumferene is 26.4cm. Answer: 4.2cm SOLUTION 1 : Given, c = 26.4cm. Circumference of the circle = 2πr. 26.4 = 2 x x r ⇒ (26.4 x 7) ÷ (2 x 22) ⇒ 184.8 ÷ 44 r = 4.2cm. |
| 5) Find the radius of a circle whose circumferene is 105cm. Answer: 16.7cm SOLUTION 1 : Given, c = 105cm. Circumference of the circle = 2πr. 105 = 2 x x r ⇒ (105 x 7) ÷ (2 x 22) ⇒ r = 16.7cm. |
| 6) Find the radius of a circle whose circumferene is 264cm. Answer: 42cm SOLUTION 1 : Given, c = 264cm. Circumference of the circle = 2πr. 264 = 2 x x r ⇒ (264 x 7) ÷ (2 x 22) ⇒ r = 42cm. |
| 7) Find the radius of a circle whose circumferene is 8.8cm. Answer: 1.4cm SOLUTION 1 : Given, c = 8.8cm. Circumference of the circle = 2πr. 8.8 = 2 x x r ⇒ (8.8 x 7) ÷ (2 x 22) ⇒ 61.6 ÷ 44 r = 1.4cm. |
| 8) Find the radius of a circle whose circumferene is 143cm. Answer: 22.8cm SOLUTION 1 : Given, c = 143cm. Circumference of the circle = 2πr. 143 = 2 x x r ⇒ (143 x 7) ÷ (2 x 22) ⇒ r = 22.8cm. |
| 9) Find the radius of a circle whose circumferene is 220cm. Answer: 35cm SOLUTION 1 : Given, c = 220cm. Circumference of the circle = 2πr. 220 = 2 x x r ⇒ (220 x 7) ÷ (2 x 22) ⇒ r = 35cm. |
| 10) Find the radius of a circle whose circumferene is 13.2cm. Answer: 2.1cm SOLUTION 1 : Given, c = 13.2cm. Circumference of the circle = 2πr. 13.2 = 2 x x r ⇒ (13.2 x 7) ÷ (2 x 22) ⇒ 92.4 ÷ 44 r = 2.1cm. |