Scroll:Everyday Arithmetic >> ratio,proportion,direct variation >> saq (4516)
Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
1) S.NO Quantiity Ratio form Fraction form Reduced form 1 Ratio of 15 men and 13 women :13 /13 2 Ratio of 404 gm and 5 kg :5000 /5000 3 Ratio of 4 m 25 cm and 3 m :300 /{10}
Answer:_______________
2) S.NO Quantiity Ratio form Fraction form Reduced form 1 Ratio of 5 men and 13 women :13 /13 2 Ratio of 414 gm and 10 kg :10000 /10000 3 Ratio of 2 m 25 cm and 2 m :200 /{10}
Answer:_______________
3) S.NO Quantiity Ratio form Fraction form Reduced form 1 Ratio of 14 men and 16 women :16 /16 2 Ratio of 380 gm and 1 kg :1000 /1000 3 Ratio of 1 m 25 cm and 2 m :200 /{10}
Answer:_______________
4) S.NO Quantiity Ratio form Fraction form Reduced form 1 Ratio of 7 men and 17 women :17 /17 2 Ratio of 456 gm and 2 kg :2000 /2000 3 Ratio of 5 m 25 cm and 8 m :800 /{10}
Answer:_______________
5) S.NO Quantiity Ratio form Fraction form Reduced form 1 Ratio of 12 men and 12 women :12 /12 2 Ratio of 199 gm and 9 kg :9000 /9000 3 Ratio of 2 m 25 cm and 5 m :500 /{10}
Answer:_______________
6) S.NO Quantiity Ratio form Fraction form Reduced form 1 Ratio of 6 men and 10 women :10 /10 2 Ratio of 342 gm and 5 kg :5000 /5000 3 Ratio of 4 m 25 cm and 6 m :600 /{10}
Answer:_______________
7) S.NO Quantiity Ratio form Fraction form Reduced form 1 Ratio of 5 men and 13 women :13 /13 2 Ratio of 316 gm and 8 kg :8000 /8000 3 Ratio of 3 m 25 cm and 7 m :700 /{10}
Answer:_______________
8) S.NO Quantiity Ratio form Fraction form Reduced form 1 Ratio of 14 men and 17 women :17 /17 2 Ratio of 140 gm and 9 kg :9000 /9000 3 Ratio of 3 m 25 cm and 8 m :800 /{10}
Answer:_______________
9) S.NO Quantiity Ratio form Fraction form Reduced form 1 Ratio of 11 men and 17 women :17 /17 2 Ratio of 489 gm and 8 kg :8000 /8000 3 Ratio of 4 m 25 cm and 3 m :300 /{10}
Answer:_______________
10) S.NO Quantiity Ratio form Fraction form Reduced form 1 Ratio of 7 men and 10 women :10 /10 2 Ratio of 125 gm and 5 kg :5000 /5000 3 Ratio of 5 m 25 cm and 8 m :800 /{10}
Answer:_______________
1) S.NO Quantiity Ratio form Fraction form Reduced form 1 Ratio of 15 men and 13 women Answer: 15 :13 Answer: 15 /13 Answer: 15:13 2 Ratio of 404 gm and 5 kg Answer: 404 :5000 Answer: 404 /5000 Answer: 101:1250 3 Ratio of 4 m 25 cm and 3 m Answer: 125 :300 Answer: 125 /{10} Answer: 5:12
SOLUTION 1 : S.NO Quantity Ratio form Fraction form Reduced form Radio form 1 Ratio of 15 men and 13 women 15:13 15 13 15 13 15:13 2 Ratio of 404 gm and 5 kg 404:5000 404 5000 101 1250 101:1250 3 Ratio of 4 m 25 cm and 3m 125:300 125 300 5 12 5:12
2) S.NO Quantiity Ratio form Fraction form Reduced form 1 Ratio of 5 men and 13 women Answer: 5 :13 Answer: 5 /13 Answer: 5:13 2 Ratio of 414 gm and 10 kg Answer: 414 :10000 Answer: 414 /10000 Answer: 207:5000 3 Ratio of 2 m 25 cm and 2 m Answer: 125 :200 Answer: 125 /{10} Answer: 5:8
SOLUTION 1 : S.NO Quantity Ratio form Fraction form Reduced form Radio form 1 Ratio of 5 men and 13 women 5:13 5 13 5 13 5:13 2 Ratio of 414 gm and 10 kg 414:10000 414 10000 207 5000 207:5000 3 Ratio of 2 m 25 cm and 2m 125:200 125 200 5 8 5:8
3) S.NO Quantiity Ratio form Fraction form Reduced form 1 Ratio of 14 men and 16 women Answer: 14 :16 Answer: 14 /16 Answer: 7:8 2 Ratio of 380 gm and 1 kg Answer: 380 :1000 Answer: 380 /1000 Answer: 19:50 3 Ratio of 1 m 25 cm and 2 m Answer: 125 :200 Answer: 125 /{10} Answer: 5:8
SOLUTION 1 : S.NO Quantity Ratio form Fraction form Reduced form Radio form 1 Ratio of 14 men and 16 women 14:16 14 16 7 8 7:8 2 Ratio of 380 gm and 1 kg 380:1000 380 1000 19 50 19:50 3 Ratio of 1 m 25 cm and 2m 125:200 125 200 5 8 5:8
4) S.NO Quantiity Ratio form Fraction form Reduced form 1 Ratio of 7 men and 17 women Answer: 7 :17 Answer: 7 /17 Answer: 7:17 2 Ratio of 456 gm and 2 kg Answer: 456 :2000 Answer: 456 /2000 Answer: 57:250 3 Ratio of 5 m 25 cm and 8 m Answer: 125 :800 Answer: 125 /{10} Answer: 5:32
SOLUTION 1 : S.NO Quantity Ratio form Fraction form Reduced form Radio form 1 Ratio of 7 men and 17 women 7:17 7 17 7 17 7:17 2 Ratio of 456 gm and 2 kg 456:2000 456 2000 57 250 57:250 3 Ratio of 5 m 25 cm and 8m 125:800 125 800 5 32 5:32
5) S.NO Quantiity Ratio form Fraction form Reduced form 1 Ratio of 12 men and 12 women Answer: 12 :12 Answer: 12 /12 Answer: 1:1 2 Ratio of 199 gm and 9 kg Answer: 199 :9000 Answer: 199 /9000 Answer: 199:9000 3 Ratio of 2 m 25 cm and 5 m Answer: 125 :500 Answer: 125 /{10} Answer: 1:4
SOLUTION 1 : S.NO Quantity Ratio form Fraction form Reduced form Radio form 1 Ratio of 12 men and 12 women 12:12 12 12 1 1 1:1 2 Ratio of 199 gm and 9 kg 199:9000 199 9000 199 9000 199:9000 3 Ratio of 2 m 25 cm and 5m 125:500 125 500 1 4 1:4
6) S.NO Quantiity Ratio form Fraction form Reduced form 1 Ratio of 6 men and 10 women Answer: 6 :10 Answer: 6 /10 Answer: 3:5 2 Ratio of 342 gm and 5 kg Answer: 342 :5000 Answer: 342 /5000 Answer: 171:2500 3 Ratio of 4 m 25 cm and 6 m Answer: 125 :600 Answer: 125 /{10} Answer: 5:24
SOLUTION 1 : S.NO Quantity Ratio form Fraction form Reduced form Radio form 1 Ratio of 6 men and 10 women 6:10 6 10 3 5 3:5 2 Ratio of 342 gm and 5 kg 342:5000 342 5000 171 2500 171:2500 3 Ratio of 4 m 25 cm and 6m 125:600 125 600 5 24 5:24
7) S.NO Quantiity Ratio form Fraction form Reduced form 1 Ratio of 5 men and 13 women Answer: 5 :13 Answer: 5 /13 Answer: 5:13 2 Ratio of 316 gm and 8 kg Answer: 316 :8000 Answer: 316 /8000 Answer: 79:2000 3 Ratio of 3 m 25 cm and 7 m Answer: 125 :700 Answer: 125 /{10} Answer: 5:28
SOLUTION 1 : S.NO Quantity Ratio form Fraction form Reduced form Radio form 1 Ratio of 5 men and 13 women 5:13 5 13 5 13 5:13 2 Ratio of 316 gm and 8 kg 316:8000 316 8000 79 2000 79:2000 3 Ratio of 3 m 25 cm and 7m 125:700 125 700 5 28 5:28
8) S.NO Quantiity Ratio form Fraction form Reduced form 1 Ratio of 14 men and 17 women Answer: 14 :17 Answer: 14 /17 Answer: 14:17 2 Ratio of 140 gm and 9 kg Answer: 140 :9000 Answer: 140 /9000 Answer: 7:450 3 Ratio of 3 m 25 cm and 8 m Answer: 125 :800 Answer: 125 /{10} Answer: 5:32
SOLUTION 1 : S.NO Quantity Ratio form Fraction form Reduced form Radio form 1 Ratio of 14 men and 17 women 14:17 14 17 14 17 14:17 2 Ratio of 140 gm and 9 kg 140:9000 140 9000 7 450 7:450 3 Ratio of 3 m 25 cm and 8m 125:800 125 800 5 32 5:32
9) S.NO Quantiity Ratio form Fraction form Reduced form 1 Ratio of 11 men and 17 women Answer: 11 :17 Answer: 11 /17 Answer: 11:17 2 Ratio of 489 gm and 8 kg Answer: 489 :8000 Answer: 489 /8000 Answer: 489:8000 3 Ratio of 4 m 25 cm and 3 m Answer: 125 :300 Answer: 125 /{10} Answer: 5:12
SOLUTION 1 : S.NO Quantity Ratio form Fraction form Reduced form Radio form 1 Ratio of 11 men and 17 women 11:17 11 17 11 17 11:17 2 Ratio of 489 gm and 8 kg 489:8000 489 8000 489 8000 489:8000 3 Ratio of 4 m 25 cm and 3m 125:300 125 300 5 12 5:12
10) S.NO Quantiity Ratio form Fraction form Reduced form 1 Ratio of 7 men and 10 women Answer: 7 :10 Answer: 7 /10 Answer: 7:10 2 Ratio of 125 gm and 5 kg Answer: 125 :5000 Answer: 125 /5000 Answer: 1:40 3 Ratio of 5 m 25 cm and 8 m Answer: 125 :800 Answer: 125 /{10} Answer: 5:32
SOLUTION 1 : S.NO Quantity Ratio form Fraction form Reduced form Radio form 1 Ratio of 7 men and 10 women 7:10 7 10 7 10 7:10 2 Ratio of 125 gm and 5 kg 125:5000 125 5000 1 40 1:40 3 Ratio of 5 m 25 cm and 8m 125:800 125 800 5 32 5:32